Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (6) ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

1.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 19 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 53χρονος διαχειριστής εταιρείας παραγωγής κρεατοσκευασμάτων, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται σε 1.672.232,46 ευρώ.
Συνελήφθη σήμερα (19-03-2012) το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 53χρονος διαχειριστής εταιρείας παραγωγής κρεατοσκευασμάτων, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ΄εξακολούθηση.
To ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό του 1.672.232,46 ευρώ.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον συλληφθέντα αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 Π.Κ «Εγκλήματα τελούμενα κατ΄εξακολούθηση», καθώς και του άρθρου 25 παρ. 1δ’ του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

2.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Μυτιλήνη, 19 Μαρτίου 2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα, , ανακοινώνεται ότι, το περιστατικό καταγγέλθηκε απευθείας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου.
Περιστατικά τέτοιου είδους, που δύνανται να προσβάλλουν την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου και ιδιαίτερα ανηλίκων, πρέπει να διαχειρίζονται με ιδιαίτερη ευαισθησία.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

3.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πάτρα, 19 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεχίζονται οι στοχευμένοι Αστυνομικοί έλεγχοι, σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής
Ελλάδας για την διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων.
Συνελήφθησαν, σε τρεις περιπτώσεις, στον Αστακό Αιτωλοακαρανίας και στο Τραγανό Ηλείας,
τρεις (3) ημεδαποί ιδιοκτήτες καταστημάτων για παράνομη διεξαγωγή
τυχερών παιχνιδιών.
Κατασχέθηκαν έξι (6) ηλεκτρονικά τυχερά μηχανήματα
και το χρηματικό πόσο των 448 ευρώ.
Οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συνεχίζουν να διενεργούν συστηματικούς ελέγχους σε καταστήματα και άλλους χώρους για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου».
Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων, συνελήφθησαν την (15 & 16-3-2012) το απόγευμα και το βράδυ αντίστοιχα, σε δύο περιπτώσεις στον Αστακό και σε μία περίπτωση στο Τραγανό, τρεις ημεδαποί άνδρες και κατασχέθηκαν έξι ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα και το χρηματικό ποσό των 448 ευρώ.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, διενεργήθηκε έλεγχος σε καφετέρια 54χρονου ημεδαπού, για την οποία δεν κατείχε άδεια λειτουργίας, όπου διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία τεσσάρων παράνομών ηλεκτρονικών παιγνιομηχανημάτων.
Συνελήφθη ο 54χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, ενώ κατασχέθηκαν τα τέσσερα (4) παιγνιομηχανήματα και το χρηματικό ποσό των 162 ευρώ.
Στην δεύτερη περίπτωση, στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, σε κατάστημα καφενείο 55χρονου ημεδαπού, για την οποία δεν κατείχε άδεια λειτουργίας, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία ενός ηλεκτρονικού παιγνιομηχανήματος.
Συνελήφθη ο 55χρονος ιδιοκτήτης, ενώ κατασχέθηκε το ηλεκτρονικό παιγνιομηχανήμα και το χρηματικό ποσό των 286 ευρώ.
Στην τρίτη περίπτωση, στο Τραγανό Ηλείας, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου 57χρονου ημεδαπού για το οποίο δεν κατείχε άδεια λειτουργίας, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση ενός ηλεκτρονικού παιγνιομηχανήματος.
Συνελήφθη ο 57χρονος ιδιοκτήτης, ενώ το παράνομο ηλεκτρονικό παίγνιο κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν κατά περίπτωση, στους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου και Αμαλιάδας.
Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι, από τις Αστυνομικές Αρχές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα συνεχιστούν αμείωτα, για την αποτροπή διεξαγωγής παράνομων παιχνιδιών.
Παράλληλα ως Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την "αγορά των παιγνίων" και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

4.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 19 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη ημεδαπού ως ηθικού αυτουργού σε απόπειρα ανθρωποκτονίας Αναζητούνται οι τρεις συνεργοί του, οι οποίοι ενεργούσαν κατόπιν εντολής του
Συνελήφθη χθες (18-3-2012) κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 59χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ αναζητούνται οι τρεις άγνωστοι συνεργοί του, οι οποίοι τέλεσαν, κατόπιν εντολής του, την παραπάνω αξιόποινη πράξη.
Ειδικότερα, προχθές (17-3-2012) πρώτες πρωινές ώρες, τρεις άγνωστοι δράστες εισήλθαν στην οικία 52χρονου ημεδαπού, την ώρα που κοιμόταν και τον τραυμάτισαν με μαχαίρι στην κοιλιά.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι παραπάνω δράστες, οι οποίοι την προηγούμενη ημέρα (16-3-2012) μετέβησαν στο σπίτι του και τον απείλησαν για τη ζωή του, ενεργούσαν κατ΄ εντολή και υπόδειξη του 59χρονου, ο οποίος, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, απειλούσε, λόγω οικονομικών διαφορών, τον 52χρονο.
Ο 52χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας για την εξακρίβωση της ταυτότητας και τον εντοπισμό των υπολοίπων δραστών.

5.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 19 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χθες (18-3-2012) το πρωί συνελήφθησαν στη περιοχή του Ν. Κόσμου, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, τέσσερις (4) αλλοδαποί γιατί λίγο πριν είχαν ανοίξει την ανασφάλιστη πόρτα του συνοδηγού Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, που οδηγούσε 38χρονη ημεδαπή και το οποίο ήταν προσωρινά ακινητοποιημένο σε ερυθρό σηματοδότη στην οδό Καλλιρόης στο Ν. Κόσμο. Οι συλληφθέντες αφαίρεσαν από το αυτοκίνητο την τσάντα της οδηγού.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει σπείρα που παραμόνευε σε δρόμους στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, άνοιγε αιφνιδιαστικά τις πόρτες των αυτοκινήτων που ήταν προσωρινά ακινητοποιημένα σε φωτεινούς σηματοδότες και αφαιρούσε διάφορα αντικείμενα από το εσωτερικό τους. Η ίδια σπείρα επίσης σπάζοντας τα τζάμια σταθμευμένων οχημάτων αφαιρούσε χρήματα, συσκευές ήχου και πλοήγησης, κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα και άλλα αντικείμενα.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχει εξακριβωθεί ότι η παραπάνω σπείρα έχει διαπράξει κατά το τελευταίο τρίμηνο :
  • Δεκαέξι (16) κλοπές από σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα .
  • Τρείς (3) κλοπές από προσωρινά ακινητοποιημένα σε φωτεινούς σηματοδότες Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε διαμέρισμα που διατηρούσαν στο Κουκάκι βρέθηκε πλήθος κλοπιμαίων όπως κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, συσκευές ήχου και πλοήγησης, φωτογραφικές μηχανές, γυαλιά ηλίου, ρολόγια καθώς και άλλα αντικείμενα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

6.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Θεσσαλονίκη, 19 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη ένας διακινητής για μεταφορά τριών (3) μη νόμιμων μεταναστών.
Ένας από τους συλληφθέντες κατηγορείται για κατοχή πλαστών εγγράφων.
Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς, συνελήφθησαν χθες (18.03.2012) το βράδυ, ένας (1) διακινητής και τρεις (3) μη νόμιμοι μετανάστες.
Ειδικότερα, στο 537ο χιλ. της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Ευζώνων (ύψος Ευζώνων Κιλκίς), οι αστυνομικοί εντόπισαν, ένα δημοσίας χρήσεως επιβατηγό αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε υπήκοος ΦΥΡΟΜ 42ετών, στο οποίο είχε επιβιβάσει τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες (2) υπηκόους Σερβίας και (1) υπήκοο Κοσσόβου), με σκοπό να τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη, έναντι του ποσού των (50) Ευρώ συνολικά. Όπως προέκυψε οι τρεις μη νόμιμοι μετανάστες εισήλθαν στη χώρα νωρίτερα της ίδιας ημέρας από μη νομοθετημένο σημείο.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο ο υπήκοος Κοσσόβου κατείχε και υπέδειξε στους αστυνομικούς ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία ήταν πλαστά, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι του έχει επιβληθεί το διοικητικό μέτρο της απαγόρευσης εισόδου.
Κατασχέθηκαν:
  • το προαναφερόμενο όχημα και
  • τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.


ΠΗΓΗ: astynomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ