Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (5) ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

1.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 18 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεχείς είναι οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε ενεχυροδανειστήρια
και σε άλλους χώρους συναλλαγής σε όλη τη χώρα.
Σε δύο περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις
σχετικά με τη νόμιμη λειτουργία τους.
Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε ενεχυροδανειστήρια της χώρας από κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε πριν 3 ημέρες (15-3-2012) σε δύο ενεχυροδανειστήρια σε Γαλάτσι και Χαλάνδρι, που ανήκουν στην ίδια ατομική επιχείρηση, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σχετικά με την νόμιμη λειτουργία τους.
Συγκεκριμένα και στα δύο ενεχυροδανειστήρια διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούνταν σωστά το προβλεπόμενο ενιαίο βιβλίο, δεν τηρούνταν τα αγορασθέντα αντικείμενα στο κατάστημα για τουλάχιστον ένα μήνα από την ημερομηνία αγοράς, όπως προβλέπεται από σχετικές αστυνομικές διατάξεις και επιπλέον δεν επιδείχθηκε το σχετικό μισθωτήριο του χώρου.
Επίσης στο ενεχυροδανειστήριο στο Γαλάτσι, δεν επιδείχθηκε η σχετική βεβαίωση αναγγελίας έναρξης άσκησης επαγγέλματος, ενώ το ενεχυροδανειστήριο στο Χαλάνδρι άρχισε την λειτουργία του, σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών από την βεβαίωση αναγγελίας έναρξης άσκησης επαγγέλματος, όπως προβλέπεται σε σχετική αστυνομική διάταξη.
Παράλληλα είναι σε εξέλιξη αστυνομικός φορολογικός έλεγχος για τη διαπίστωση τυχόν παραβάσεων της ποινικής νομοθεσίας για τη φορολογία.
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και σε άλλα ενεχυροδανειστήρια της χώρας ή σε χώρους συναλλαγής με τους πολίτες.
Στο 11012 ή την ηλεκτρονική διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να διαθέτουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες προσώπων ή επιχειρήσεων που ασχολούνται με την ενεχυρίαση αντικειμένων, πραγμάτων κ.λπ.

2.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Σπάρτη, 18 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν πέντε (5) ημεδαποί με τριάντα έξι (36) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 και 20 ευρώ στη Σπάρτη.
Άμεση ήταν η επέμβαση αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας.
Ο ένας από τους συλληφθέντες είχε προσπαθήσει νωρίτερα να κάνει συναλλαγή με ένα (1) παραχαραγμένο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ.
Συνελήφθησαν, χθες (17-3-2013) το μεσημέρι, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, πέντε (5) ημεδαποί, δύο (2) άνδρες, ηλικίας 48 και 32 ετών, καθώς και τρεις (3) γυναίκες, ηλικίας 29, 39 και 28 αντίστοιχα, για κατοχή και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω, στην κατοχή των οποίων βρήκαν και κατέσχεσαν, συνολικά το χρηματικό ποσό των 1560 ευρώ, αποτελούμενο από είκοσι οκτώ (28) χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και οκτώ (8) χαρτονομίσματα των είκοσι (20) ευρώ, τα οποία έφεραν σοβαρές ενδείξεις πλαστότητας.
Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 48χρονος επιχείρησε ανεπιτυχώς, να ανταλλάξει νωρίτερα σε περίπτερο της πόλης, ένα (1) χαρτονομίσματα των είκοσι (20) ευρώ, το οποίο έφερε σοβαρές ενδείξεις πλαστότητας.
Κατά τον έλεγχο, εκτός από τα παραπάνω χαρτονομίσματα, τα οποία κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση, κατασχέθηκαν επιπλέον το χρηματικό ποσό των -1.340- ευρώ, ως προϊόν εγκλήματος, καθώς και μία πλαστή ταυτότητα Ελληνικών Αρχών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση, διενεργεί το Τμήματα Ασφαλείας Σπάρτης.












3.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 18 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης παράνομων μεταναστών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συνελήφθησαν τρία (3) μέλη της οργάνωσης.
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής εγκληματική οργάνωση η οποία δραστηριοποιείτο στην παράνομη διακίνηση μεταναστών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συνελήφθησαν χθες (8-3-2012) το απόγευμα, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 25, 26 και 27 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τη στιγμή που προσπαθούσαν να προωθήσουν τέσσερις (4) Πακιστανικής καταγωγής μετανάστες, τους οποίους είχαν προμηθεύσει με ταξιδιωτικά έγγραφα και ηλεκτρονικές κάρτες επιβίβασης, σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 26χρονος συλληφθείς είχε αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, η οποία προωθούσε σε χώρες της Ε.Ε. λαθρομετανάστες, μέσω του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο ρόλος του ήταν να οργανώνει, συντονίζει και επιβλέπει την παράνομη διακίνηση μεταναστών, κυρίως Πακιστανικής καταγωγής σε χώρες της Ε.Ε. έναντι χρηματικής αμοιβής που κυμαίνεται από 3.000 έως 5.000 ευρώ το άτομο. Οι δύο άλλοι συλληφθέντες είχαν αναλάβει τη μεταφορά των μεταναστών από το κέντρο της Αθήνας καθώς και τη συνοδεία τους μέσα στους χώρους του Αεροδρομίου.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • Τέσσερα (4) διαβατήρια Πακιστάν τα οποία έφεραν επικολλημένη ελληνική άδεια παραμονής.
  • Τέσσερις (4) κάρτες επιβίβασης.
  • Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.
  • Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Τα τρία συλληφθέντα μέλη του κυκλώματος καθώς και οι τέσσερις αλλοδαποί μετανάστες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών .

4.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Ηγουμενίτσα, 18 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο παραπάνω από εκατόν πενήντα έξι (156) κιλά κάνναβης.
Συνελήφθη σήμερα (18-03-2012) από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή, μεταφορά και εμπορία μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, όταν διερχόμενο όχημα, κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμα στάσης για να το ελέγξουν.
Από την έρευνα του οχήματος που οδηγούσε ο 33χρονος ημεδαπός, βρέθηκαν στην καμπίνα επιβατών και στον χώρο αποσκευών, πέντε ταξιδιωτικοί σάκοι, που περιείχαν εκατόν σαράντα (140) δέματα με κάνναβη συνολικού βάρους (156.670) γραμμαρίων.
Οι ναρκωτικές ουσίες και το όχημα κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.



5.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 18 Μαρτίου 2012 .
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρώτες πρωινές ώρες της 16-3-2012, συνελήφθησαν στο Λαύριο Αττικής, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, δύο ημεδαποί ηλικίας 45 και 67 ετών και ένας 20χρονος αλλοδαπός Αλβανικής υπηκοότητας, για διακεκριμένες κλοπές.
Οι ανωτέρω κατηγορούμενοι κατελήφθησαν να μεταφέρουν σε Ι.Χ. φορτηγό ιδιοκτησίας του 67χρονου, 200 μέτρα καλώδια της Δ.Ε.Η.
Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που διενήργησε το Τ.Α. Λαυρίου, τα καλώδια τα είχαν αφαιρέσει λίγο πριν, από το δίκτυο της Δ.Ε.Η στο 68χλμ της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου.
Μέσα στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) μεταλλικοί κόφτες, ένας (1) λοστός, τρία (3) ζευγάρια γάντια και μία (1) μεταλλική σκάλα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ