Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (4) ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

1.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 11 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
195 Αστυνομικοί-Ειδικοί Φρουροί στις Ομάδες ΔΙ.ΑΣ για την ενίσχυση
του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
Στην άμεση ενίσχυση των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και των περιπολιών δίκυκλης αστυνόμευσης, κατά 195 νέους αστυνομικούς-ειδικούς φρουρούς, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, προχωρά το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και αντιμετώπισης της εγκληματικότητας.
Αυτή η ενέργεια κρίθηκε απαραίτητη μετά την αναθεώρηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων για ενίσχυση της εμφανούς αστυνόμευσης, που έδωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
Στόχος είναι η καταπολέμηση της εγκληματικότητας σε περιοχές όπου το τελευταίο διάστημα διαπιστώνονται αυξημένες ανάγκες, βάσει των στατιστικών στοιχείων που διατηρούν οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι την περασμένη Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012, οι δυνάμεις της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ αποτελούνταν από συνολικά 1.338 αστυνομικούς -ειδικούς φρουρούς.
Σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό, από αύριο Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012, οι δυνάμεις θα αποτελούνται από συνολικά 1.533 αστυνομικούς- ειδικούς φρουρούς και σταδιακά θα αυξάνονται, έως ότου φθάσουν στο σύνολο 3.000 άνδρες και γυναίκες.
Αναλυτικότερα, την Παρασκευή επιχειρούσαν 341 Ομάδες ΔΙ.ΑΣ, ενώ τη Δευτέρα θα ανέλθουν στις 373, εκ των οποίων 110 ομάδες θα περιπολούν από τις 7 το πρωί έως τη 1 τα ξημερώματα στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας.
Επίσης τις ίδιες ώρες:
  • 86 ομάδες θα πραγματοποιούν περιπολίες σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής
  • 80 ομάδες θα περιπολούν σε όλη τη Δυτική Αττική
  • 47 ομάδες στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και τέλος
  • 50 ομάδες θα περιπολούν στην Νοτιοανατολική Αττική.
2.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 11 Μαρτίου 201 2
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα το πρωί συνελήφθη έξω από το κατάστημα των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού 33χρονος ημεδαπός σωφρονιστικός υπάλληλος, γιατί σε έλεγχο που του έγινε από αστυνομικούς του Τ.Α. Κορυδαλλού λίγο πριν εισέλθει στο Σωφρονιστικό Κατάστημα για ανάληψη υπηρεσίας, βρέθηκε να κατέχει ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 124,8 γραμμ. η οποία και κατασχέθηκε.
Κατασχέθηκαν επίσης το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων πέντε (405) ευρώ και δυο (2) κινητά τηλέφωνα που είχε στην κατοχή του, καθώς και τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ που βρέθηκαν στην οικία του.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

3.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα,11 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βραδινές ώρες της 9-3-2012 συνελήφθησαν στη Νέα Ερυθραία, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νέα Ερυθραίας, τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας για κλοπές.
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Νέας Ερυθραίας προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει ομάδα που προέβαινε σε διαρρήξεις κατοικιών στις περιοχές της Νέας Μάκρης, του Διονύσου και της Νέας Ερυθραίας από τις οποίες αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ρουχισμού και άλλα αντικείμενα.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί εννέα (9) διαρρήξεις.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

4.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Τρίπολη, 10 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ημερίδα για τη Διαχείριση Εκτάκτων Αναγκών - Κρίσιμων Περιστατικών, καθώς και την αντιμετώπιση του Οικονομικού και Οργανωμένου Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε χθες (09.03.2012) στην Τρίπολη.
Τις εργασίες παρακολούθησαν οι Διευθυντές, οι Διοικητές και οι Αξιωματικοί των Υπηρεσιών των Αστυνομικών Διευθύνσεων των Νομών, καθώς και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος,
του Πυροσβεστικού Σώματος και του ΕΚΑΒ.
Ημερίδα σε θέματα Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών-Κρίσιμων Περιστατικών, αντιμετώπισης του Οικονομικού και Οργανωμένου Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε, χθες (09.03.2012) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας, για τα στελέχη των Υπηρεσιών και Διευθύνσεων των νομών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η Ημερίδα διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Χειρισμού Κρίσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του υλοποιούμενου προγράμματος της Αντεγκληματικής Πολιτικής 2010-2014 του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την βελτίωση της αποδοτικότητας μέσω και της δια βίου ενημέρωσης και εκπαίδευσης των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Κατά την διάρκεια της ημερίδας, αναπτύχθηκαν θεματικές ενότητες σχετικά με τα όργανα και τη διαδικασία διαχείρισης εκτάκτων αναγκών και σοβαρών περιστατικών τοπικού ή περιφερειακού χαρακτήρα στον επιχειρησιακό και επικοινωνιακό τομέα, ενώ επίσης αναπτύχθηκαν οι σύγχρονοι μέθοδοι, τα νομικά & δικονομικά εργαλεία, καθώς και οι τακτικές και βέλτιστες πρακτικές στην αντιμετώπιση του Οικονομικού και Οργανωμένου Εγκλήματος.
Τις θεματικές ενότητες ανέπτυξαν, κατά αντικείμενο ενημέρωσης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Χειρισμού Κρίσεων, Ταξίαρχος Στέφανος Κοζυράκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας, Ταξίαρχος Ιωσήφ Καμπανάκης, ο Διοικητής της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γεώργιος Ψωμάς, καθώς και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αθανάσιος Κοκκαλάκης.
Όπως τόνισε στο τέλος της εκδήλωσης ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ταξίαρχος Ηλίας Γεωργόπουλος: «Οι Ημερίδες αυτές, αποσκοπούν στην προστιθέμενη γνώση, στην ανταλλαγή εμπειριών καθώς και στην εξαγωγή βέλτιστων πρακτικών από την αποτίμηση των αποτελεσμάτων πραγματικών περιστατικών, με στόχο στη βελτίωση της ανταπόκρισης και της αποτελεσματικότητας των στελεχών, αλλά και στην καλύτερη συνεργασία με τους άλλους εμπλεκόμενους Φορείς».
Την Ημερίδα παρακολούθησαν οι Αστυνομικοί Διευθυντές των Αστυνομικών Διευθύνσεων των νομών, οι Διοικητές ή Υποδιοικητές των Τμημάτων των Αστυνομικών Διευθύνσεων των νομών της Περιφέρειας και στελέχη της ΓΑΔΠ, ενώ παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ