Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

22-02-2012:Δημοσίευση βίντεο και φωτογραφιών αγνώστων μέχρι στιγμής προσώπων που συμμετείχαν στις λεηλασίες του κέντρου της Αθήνας, την Κυριακή 12.02.2012.

AΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δημοσιεύονται βίντεο και φωτογραφίες αγνώστων μέχρι στιγμής προσώπων που συμμετείχαν
στις λεηλασίες του κέντρου της Αθήνας, την Κυριακή 12.02.2012.
Λεηλάτησαν οπλοπωλείο και αφαίρεσαν οπλισμό και άλλα εμπορεύματα,
που η αξία τους ξεπερνά τα 110.000 ευρώ.
Οι πολίτες που γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσουν
με το 170, 1964 ή στο
email : ctu@hellenicpolice.gr

Δίνονται στη δημοσιότητα, μετά από σχετική Εισαγγελική Διάταξη, συνολικά δώδεκα (12) φωτογραφίες με τέσσερα (4) στιγμιότυπα η κάθε μία, καθώς και το αντίστοιχο μαγνητοσκοπημένο οπτικό υλικό που λήφθηκε από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης καταστήματος - οπλοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας.
Το κατάστημα λεηλατήθηκε από ομάδα ατόμων προ δεκαημέρου (Κυριακή, 12-2-2012), στα επεισόδια που συνέβησαν στο κέντρο της Αθήνας. (σχετικές η από 13-2-2012 Ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Αττικής , η από 13-2-2012 Ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Αττικής , η από 16-2-2012 Ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και το από 21-2-2012 Δελτίο Τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας).
Στα πρόσωπα που συμμετέχουν στους βανδαλισμούς, τις βιαιοπραγίες κατά πραγμάτων και στην λεηλασία του καταστήματος, όσο και σε άλλους επίσης αγνώστους μέχρι στιγμής, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις.
Ιδίως κατηγορούνται, κατά περίσταση, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών βομβών με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κίνδυνο για άνθρωπο, για διατάραξη κοινής ειρήνης από άτομα που εκτελέσουν βιαιοπραγίες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους, καθώς και της αντίστασης κατά της Αρχής.
Αναλυτικότερα, το βράδυ της Κυριακής (12-2-2012), κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που συνέβησαν στο Κέντρο της Αθήνας με συνεχείς επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων με μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα, πολυάριθμη ομάδα από τους επιτιθέμενους εισέβαλλε και λεηλάτησε κατάστημα - οπλοπωλείο που εδρεύει επί της πλατείας Ομόνοιας, αφαιρώντας μεγάλη ποσότητα και είδη οπλισμού (κυνηγετικές καραμπίνες, είδη σκοποβολής, ομοιώματα όπλων, συλλεκτικά είδη κλπ).
Η αξία των αντικειμένων που αφαίρεσαν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιδιοκτήτη, ξεπερνά τις 110.000 ευρώ.
Επιπλέον στο κατάστημα προκάλεσαν μεγάλες ζημιές, στους υαλοπίνακες και τα ράφια του καταστήματος και υπολογίζεται ότι το κόστος αποκατάστασης των ζημιών ξεπερνά τις 70.000 ευρώ.
Οι φωτογραφίες δίνονται στη δημοσιότητα, στο πλαίσιο της προστασίας του κοινωνικού συνόλου και της ευχερέστερης πραγμάτωσης της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Οποιοσδήποτε πολίτης διαθέτει ή γνωρίζει πληροφορίες για τα πρόσωπα που λεηλάτησαν το κατάστημα και απεικονίζονται στις δώδεκα (12) φωτογραφίες ή που γνωρίζει οτιδήποτε σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγονται μπορεί να επικοινωνεί με τα τηλέφωνα 170, 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Επίσης, εκτός από τηλεφωνική επικοινωνία, μπορεί να απευθυνθεί και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ctu@hellenicpolice.gr
 
ΠΗΓΗ: astynomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ