Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (19) ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


1.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Λαμία, 2 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάσθηκαν οι δύο (2) ένοπλες ληστείες που διαπράχθηκαν τον Ιούλιο του 2011, σε Tράπεζα στην Αταλάντη Φθιώτιδας και σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Σπαθοβούνι Κορινθίας.
Ταυτοποιήθηκε, ως ένας από τους τρεις δράστες, 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, απρόκλητη σωματική βλάβη, απειλή και απείθεια.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό των συνεργών του, ενώ διερευνάται το ενδεχόμενο εμπλοκής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, οι ένοπλες ληστείες που διαπράχθηκαν από τρεις δράστες, την 26-07-2011 σε Tράπεζα στην Αταλάντη Φθιώτιδας και την 01-07-2011 σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Σπαθοβούνι Κορινθίας.
Μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του ενός από τους τρεις δράστες. Πρόκειται για έναν 50χρονο ημεδαπό, του οποίου το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, χρησιμοποιήθηκε ως όχημα διαφυγής των δραστών μετά την ληστεία στην Αταλάντη (σχετικό το από 26-07-2011 Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας).
Ειδικότερα το μεσημέρι της 26-07-2011, ο 50χρονος μαζί με δύο ακόμη δράστες, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων ταυτότητας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε T ράπεζα στην Αταλάντη Φθιώτιδας και με την απειλή όπλων (οι δύο κρατούσαν kalashnikof και ο τρίτος πιστόλι), απέσπασαν από τα ταμεία το χρηματικό ποσό των (8.000,00) περίπου ευρώ, ενώ επίσης αφαίρεσαν από πελάτη της τράπεζας, που πραγματοποιούσε συναλλαγή, το χρηματικό ποσό των σαράντα (40) ευρώ.
Στη συνέχεια οι ένοπλοι δράστες επιβιβάσθηκαν στο Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο του 50χρονου και κινήθηκαν στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας με κατεύθυνση προς Αθήνα.
Δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας που κινητοποιήθηκαν άμεσα τους εντόπισαν στο ύψος της Τραγάνας Φθιώτιδας και τους καταδίωξαν. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης οι ένοπλοι δράστες πυροβόλησαν κατά αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, ακόμη και κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ενώ σε αγροτική περιοχή της Τραγάνας οι δράστες πυροβόλησαν και πάλι κατά των αστυνομικών.
Στο σημείο αυτό οι δράστες εγκατέλειψαν ένα kalashnikof καθώς και ένα σακ βουαγιάζ, που περιείχε μία κουκούλα και ένα γάντι, ενώ επίσης βρέθηκε και ένας κάλυκας τα οποία κατασχέθηκαν και απεστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Επιπλέον από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, σε συνδυασμό με την συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξιχνιάστηκε και η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε την 01-07-2011 το βράδυ σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Σπαθοβούνι Κορινθίας (σχετικό το από 02-07-2011 Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας).
Όπως προέκυψε και στην υπόθεση αυτή συμμετείχε ο 50χρονος, ο οποίος με δυο αγνώστους συνεργούς μπήκαν στο πρατήριο υγρών καυσίμων έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους και με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν δύο ημεδαπούς υπαλλήλους και έναν αλλοδαπό πελάτη.
Στη συνέχεια, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των χιλίων τριακοσίων (1.300) ευρώ από το ταμείο και χτύπησαν έναν από τους υπάλληλους στο πρόσωπο, αφαιρώντας του ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ διέφυγαν με Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου την 16-06-2011.
Σε βάρος του 50χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, απρόκλητη σωματική βλάβη, απειλή και απείθεια, η οποία διαβιβάσθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και του ασκήθηκε ποινική δίωξη.
Η υπόθεση παραπέμφθηκε στον κ. Ανακριτή Λαμίας, ο οποίος κάλεσε τον 50χρονο για να απολογηθεί την 01-03-2012 και στην συνέχεια διέταξε την επιβολή περιοριστικών όρων, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.
Οι έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας συνεχίζονται, για τον εντοπισμό, των αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων ταυτότητας, συνεργών του 50χρονου, ενώ διερευνάται η συμμετοχή του δράστη στην τέλεση και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.
2.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 02 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάσθηκαν (9) ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και (1) ληστεία σε βάρος ημεδαπής σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης
Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη ως δράστης 27χρονος ημεδαπός
Η λεία του ανέρχεται σε 3.770 ευρώ
Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, (9) ένοπλες ληστείες σε καταστήματα (φαρμακεία, κατάστημα ψιλικών, κατάστημα κουρτινών, καφετέρια, ψητοπωλείο) και (1) ληστεία με χρήση σωματικής βίας σε βάρος 60χρονης ημεδαπής, οι οποίες διαπράχθηκαν από 31-12-2011 έως 20-02-2012, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης των ανωτέρω ληστειών 27χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη χθες (01-03-2012) για παράβαση του Νόμου «Περί όπλων» και βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι :
  • (1) πιστόλι χρώματος ασημί μικρού μεγέθους,
  • (1) γεμιστήρας,
  • (12) φυσίγγια 6,35 mm και
  • (2) υφασμάτινες θήκες εντός των οποίων ήταν τοποθετημένα τα εν λόγω αντικείμενα.
Τον ανωτέρω οπλισμό έκρυβε επιμελώς εντός εγκαταλελειμμένου αυτοκινήτου επί της οδού Λαγκαδά.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 27χρονος ενεργώντας είτε μόνος του είτε με συνεργούς του, οι οποίοι τον βοηθούσαν στη διαφυγή του:
  • Απογευματινές ώρες της 31-12-2011, εισήλθε σε φαρμακείο στην περιοχή της Χαριλάου, όπου με την απειλή όπλου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.
  • Ξημερώματα της 08-01-2012 διέπραξε ένοπλη ληστεία σε καφετέρια στο κέντρο της πόλης, με λεία το ποσό των 540 ευρώ.
  • Την 10-01-2012 και ώρες βραδινές εισήλθε σε ψητοπωλείο στην περιοχή της Τούμπας, απ’ όπου με την απειλή όπλου αφαίρεσε 200 ευρώ.
  • Λίγες ώρες αργότερα, αφαίρεσε με την απειλή όπλου, από φαρμακείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ.
  • Την 14-01-2012 εισήλθε σε κατάστημα κουρτινών στην περιοχή της Χαριλάου και απειλώντας την υπάλληλο με όπλο, αφαίρεσε 100 ευρώ. Κατά τη διαφυγή του έγινε αντιληπτός από διερχόμενο πολίτη, ο οποίος προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, πλην όμως με την απειλή του ανωτέρω όπλου κατάφερε να διαφύγει.
  • Βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, μετέβη στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα σε φαρμακείο όπου με την απειλή όπλου, ακινητοποίησε την ιδιοκτήτρια και την υπάλληλο, αφαιρώντας 170 ευρώ και (1) κινητό τηλέφωνο.
  • Την 02-02-2012, εισήλθε σε φαρμακείο στην περιοχή των Συκεών και απειλώντας με όπλο την ιδιοκτήτρια αφαίρεσε 100 ευρώ και το πορτοφόλι της παθούσας.
  • Βραδινές ώρες της 11-02-2012 εισήλθε σε κατάστημα ψιλικών στην περιοχή της Τούμπας, όπου με την απειλή όπλου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 140 ευρώ.
  • Την 20-02-2012 και ώρες μεσημεριανές εισήλθε μαζί με 60χρονη ημεδαπή σε ανελκυστήρα οικοδομής στην περιοχή της Τούμπας και με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσε την τσάντα της, που περιείχε 1.700 ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είχε κάνει ανάληψη λίγο νωρίτερα από τραπεζικό υποκατάστημα. Το συμβάν έγινε αντιληπτό από 55χρονο αλλοδαπό, ο οποίος επιχείρησε να ακινητοποιήσει τον 27χρονο, πλην όμως ο δράστης με τη χρήση σωματικής βίας κατάφερε να διαφύγει.
Πλησίον ανωτέρω υποκαστήματος τράπεζας βρέθηκε και κατασχέθηκε δίκυκλη μοτοσικλέτα, που χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς για τη διαφυγή του και η οποία είχε κλαπεί την 27-01-2012.
Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για «Ληστείες κατά συναυτουργία» και θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του.
3.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πάτρα, 2 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 64χρονος ημεδαπός στην Πάτρα, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο πάνω από 7 εκατομμύρια ευρώ .
Συνελήφθη, σήμερα (2-3-2012) το πρωί, στο Φαρραί Αχαΐας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 64χρονος ημεδαπός, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, ο 64χρονος συλληφθείς είναι πρώην διευθύνων σύμβουλος ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με εκκρεμή χρέη προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους 7.271.220,64 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».
4.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Μυτιλήνη, 2 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές στη Χίο.
Συνελήφθη ένας 28χρονος υπήκοος Γεωργίας, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμα 28χρονου Γεωργιανού και τριών ομοεθνών συνεργών του, οι οποίοι αναζητούνται.
Εξαρθρώθηκε, χθες (01-03-2012) το βράδυ, στη Χίο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραττε κλοπές στη Χίο.
Συνελήφθη, ένας υπήκοος Γεωργίας ηλικίας 28 ετών, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 28χρονου Γεωργιανού και τριών ακόμη ομοεθνών συνεργών του, οι οποίοι αναζητούνται.
Μετά από συστηματική αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 26/02/2012 έως 01/03/2012, στην περιοχή του Κάμπου της Χίου, οι δύο 28χρονοι αλλοδαποί μαζί με τρεις ακόμη, αγνώστων στοιχείων ομοεθνείς τους, μπήκαν, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο, σε εξοχική κατοικία 54χρονου ημεδαπού και με την ίδια ακριβώς μέθοδό, σε οικία 47χρονου ημεδαπού, αφαιρώντας συνολικά τα παρακάτω:
  • δεκαοκτώ ρολόγια διαφόρων εταιρειών,
  • είκοσι χρυσά ανδρικά και γυναικεία δαχτυλίδια,
  • δεκαπέντε γυναικεία δαχτυλίδια από λευκόχρυσο,
  • άγνωστο αριθμό κοσμημάτων διαφόρων τύπων (κολιέ, αλυσίδες σκουλαρίκια),
  • ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή μάρκας DELL ,
  • το χρηματικό ποσό των 15000 ευρώ,
  • δύο τηλεοράσεις τύπου PLASMA ,
  • μία συσκευή DVD PLAYER μάρκας SAMSUNG ,
  • δεκαπέντε αγαλματίδια από ελεφαντοστό.
  • είκοσι ασημένια διακοσμητικά είδη και κηροπήγια.
  • δύο χρυσά επικαλύμματα Ιερού Ευαγγελίου.
Στην κατοχή του 28χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής μάρκας DELL, εννέα ρολόγια χειρός, οι δύο τηλεοράσεις τύπου PLASMA, η συσκευή DVD PLAYER μάρκας SAMSUNG και διάφορα κοσμήματα, τα οποία κατασχέθηκαν και θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.
Ο συλληφθείς, ο οποίος διαμένει νόμιμα στη χώρα, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

5.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Ιωάννινα, 2 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός για εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, με σκοπό την εμπορία
Κατασχέθηκαν πάνω από (2) κιλά ηρωίνης, επιμελώς κρυμμένα στο χώρο του κινητήρα του αυτοκινήτου που οδηγούσε
Συνελήφθη, σήμερα (02.03.2012) το πρωί στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 34 ετών, ο οποίος μετέφερε ποσότητα ηρωίνης, συσκευασμένη σε δέματα και επιμελώς κρυμμένη στο χώρο του κινητήρα του αυτοκινήτου που οδηγούσε.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκε έρευνα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 34χρονος και βρέθηκαν στο φίλτρο αέρα του κινητήρα και στον εμπρόσθιο θόλο εσωτερικά του καπό τέσσερα (4) δέματα, που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους δύο (2) κιλών και ογδόντα (80) γραμμαρίων.
Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια, μεταφορά αυτών με χερσαίο μεταφορικό μέσο και κατοχή με σκοπό την εμπορία.
Κατασχέθηκαν η ποσότητα της ηρωίνης, το όχημα που χρησιμοποίησε για την μεταφορά της καθώς και δύο (2) κινητά τηλέφωνα
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.


6.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 2 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε ενεχυροδανειστήρια της Αττικής.
Βεβαιώθηκαν φορολογικές και άλλες παραβάσεις σε τρεις περιπτώσεις.
Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σήμερα (2-3-2012) από κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε ενεχυροδανειστήρια στις περιοχές της Γλυφάδας, του Περιστερίου και του Αιγάλεω.
Από τους αστυνομικούς φορολογικούς ελέγχους διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε τρεις περιπτώσεις και ειδικότερα:
  • Σε ενεχυροδανειστήριο στη Γλυφάδα διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε χωρίς άδεια, απασχολούνταν ανασφάλιστος εργαζόμενος, δεν τηρούνταν το βιβλίο αργυραμοιβού – ενεχυροδανειστή, δεν είχε υποβληθεί δήλωση Εισοδήματος και δεν είχαν υποβληθεί σχετικές δηλώσεις Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.).
  • Σε ενεχυροδανειστήριο στη Γλυφάδα διαπιστώθηκε η απασχόληση ανασφάλιστου εργαζόμενου, η πλημμελλής τήρηση του βιβλίου αργυραμοιβού – ενεχυροδανειστή και η μη διατήρηση αγορασθέντων αντικειμένων.
  • Σε ενεχυροδανειστήριο στο Αιγάλεω διαπιστώθηκε η μη τήρηση του προβλεπόμενου ενιαίου βιβλίου σύμφωνα με αστυνομική διάταξη, η εκπρόθεσμη ενημέρωση του βιβλίου εσόδων – εξόδων και η μη επίδειξη του βιβλίου επισκευής και συντήρησης του φορολογικού ταμειακού μηχανισμού του καταστήματος.
Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν, μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, θα αποσταλούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι στο τηλεφωνικό κέντρο της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, λειτουργεί όλο το 24ωρο, η ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, όπου μπορούν να επικοινωνούν οι πολίτες.
Επιπλέον οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν και μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) στις παρακάτω διευθύνσεις:


7.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 2 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεχίζονται οι έλεγχοι από την Οικονομική Αστυνομία σε ιατρεία και επιχειρήσεις για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Συνεχίζονται από την Οικονομική Αστυνομία οι έλεγχοι σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας.
Κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας διενήργησε χθες (01-03-2012) ελέγχους σε ιατρεία σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Από τους αστυνομικούς φορολογικούς ελέγχους διαπιστώθηκε ότι σε ιατρείο στην Αθήνα, ο ιατρός δεν εξέδωσε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, όπως επίσης δεν προχώρησε στη σχετική εγγραφή στο βιβλίο επίσκεψης ασθενών.
Επιπλέον σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σήμερα από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας στο κεντρικό κατάστημα και σε υποκατάστημα επιχείρησης εμπορίας οικιακών ειδών στην Αττική, διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις και συγκεκριμένα η μη έκδοση αποδείξεων.
Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν, μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, θα υποβληθούν στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πλημμελειοδικών.
Παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας, για την επιβολή των σχετικών φόρων και προστίμων.
Υπενθυμίζεται ότι στο τηλεφωνικό κέντρο της Υπηρεσίας, λειτουργεί όλο το 24ωρο, η ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, όπου μπορούν να επικοινωνούν οι πολίτες.
Επιπλέον οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν και μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) στις παρακάτω διευθύνσεις:
  • Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας: financialpolice@hellenicpolice.gr
  • Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
8.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Μυτιλήνη, 02 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη 45χρονου ημεδαπού για εμπορία ναρκωτικών ουσιών, στην Αγιάσο Λέσβου.
Κατασχέθηκαν 219 γραμμάρια ηρωίνης, 358,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ και 3 συσκευές κινητών τηλεφώνων.
Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση, συνελήφθη χθες (01-03-2012) το απόγευμα, στην Αγιάσο Λέσβου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ένας ημεδαπός ηλικίας 45 ετών, κατηγορούμενος για εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Στην κατοχή του 45χρονου βρέθηκαν, σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, στη περιοχή της Αγιάσου και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
  • μια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 219 γραμμαρίων.
  • μια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς) συνολικού βάρους 358,5 γραμμαρίων.
  • το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ.
  • τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων.
Οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, προορίζονταν προς πώληση σε τρίτους.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.











9.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 2 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη ο τρίτος αλλοδαπός κρατούμενος, ο οποίος είχε αποδράσει από το Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης
Ύστερα από ενδελεχείς αστυνομικές έρευνες και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης εντόπισαν και συνέλαβαν σε χωριό της Ξάνθης, τον 25χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλγερίας, ο οποίος είχε αποδράσει από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης.
Συγκεκριμένα ο 25χρονος, το απόγευμα της 25-2-2012, απέδρασε, από χώρο κράτησης του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, μαζί με άλλους δύο αλλοδαπούς, που κρατούνταν προκειμένου να απελαθούν στη χώρα τους (σχετικό το από 26-2-2012 Δελτίο Τύπου μας). Οι άλλοι δύο αλλοδαποί, συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες της 26-2-2012, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Μυγδονίας, στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης (σχετικό το από 29-2-2012 Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης).
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

10.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 2 Μαρτίου 2012.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χθες (1-3-2012) το μεσημέρι συνελήφθησαν στα Άνω Λιόσια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής του Τ.Α. Άνω Λιοσίων και της Ο.Π.Κ.Ε. δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 17 ετών, ενώ αναζητούνται τρείς (3) ακόμη ημεδαποί συνεργοί τους ηλικίας 15, 16 και 20 ετών, για ληστείες και κλοπές.
Από την έρευνα προέκυψε ότι οι παραπάνω δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραττε ληστείες – κλοπές σε σπίτια και οδηγούς οχημάτων στην περιοχή των Άνω Λιοσίων.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας έχει εξακριβωθεί ότι η παραπάνω σπείρα έχει διαπράξει στη περιοχή των Άνω Λιοσίων πέντε (5) ληστείες και οκτώ (8) κλοπές και αναλυτικά :
  • Την 29/7/2011 κλοπή σε δύο οικίες.
  • Την 12/8/2011 κλοπή σε οικία.
  • Την 15/8/2011 κλοπή σε οικία.
  • Την 22/8/2011 κλοπή σε οικία.
  • Την 16/9/2011 ληστεία σε βάρος ιδιοκτήτη οικίας.
  • Την 29/12/2011 ληστεία σε βάρος οδηγού δικύκλου από τον οποίο αφαίρεσαν και το δίκυκλο.
  • Την 31/12/2011 κλοπή σε οικία.
  • Την 3/1/2012 κλοπή σε οικία.
  • Την 5/1/2012 κλοπή σε οικία.
  • Την 2/2/2012 απόπειρα ληστείας σε οικία.
  • Την 24/2/2012 ληστεία σε βάρος οδηγού ΤΑΧΙ.
  • Την 26/2/2012 ληστεία σε βάρος οδηγού ΤΑΧΙ.
Η αξία των αφαιρεθέντων ανέρχεται στο ποσό των 26.000 ευρώ περίπου.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

11.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Θεσσαλονίκη, 2 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν τρία άτομα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών στη Βέροια
Συνελήφθησαν χθες (01.03.2012) στη Βέροια, από Αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, τρεις ημεδαποί 18, 26 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Αρχικά, τις πρώτες πρωινές ώρες στη Βέροια, συνελήφθη από περιπολούντες Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας ένας 26χρονος, διότι εντοπίστηκε να στέκεται έξωθεν ενός Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου και να καλεί τους συνεργούς του που είχαν διαρρήξει παρακείμενο συνεργείο λίγη ώρα πριν.
Οι συνεργοί του βγήκαν από το συνεργείο και προσπάθησαν να διαφύγουν με το όχημα, πλην όμως λόγω μηχανικής βλάβης το εγκατέλειψαν σε κοντινή απόσταση και διέφυγαν πεζοί προς άγνωστη κατεύθυνση. Το ανωτέρω όχημα είχε κλαπεί τον Οκτώβριο του 2011 από περιοχή του Εχεδώρου Θεσσαλονίκης, ενώ εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (4) κινητήρες διάφορων τύπων οχημάτων και ανταλλακτικά αξίας περίπου (1000) ευρώ, τα οποία οι δράστες αφαίρεσαν από το συνεργείο 35χρονου,
  • πέντε κλειδιά αυτοκινήτων και διάφορα εργαλεία και
  • κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου του 31χρονου .
Στη συνέχεια, κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τις απογευματινές ώρες από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ημαθίας και οι δύο συνεργοί του 26χρονου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας.

12.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Κέρκυρα, 2 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβιασμού 53χρονου επιχειρηματία στην Κεφαλονιά.
Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αιγύπτου ενώ αναζητείται ακόμα ένας ομοεθνής τους
για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής,
εκβίαση και άλλα αδικήματα.
Ανευρέθηκε κλεμμένος επαγγελματικός εξοπλισμός από την επιχείρηση
του 53χρονου, αξίας 80.000 ευρώ.
Εκτεταμένη αστυνομική έρευνα η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου Κεφαλληνίας τους δύο τελευταίους μήνες και αφορούσε την εκβίαση 53χρονου επιχειρηματία στην Κεφαλονιά, είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο Αιγυπτίων οι οποίοι συνεργαζόμενοι με ένα ακόμη ομοεθνή τους απαιτούσαν από τον επιχειρηματία το ποσό των 30.000 ευρώ προκειμένου να του επιστρέψουν επαγγελματικό εξοπλισμό αξίας 80.000 ευρώ που του είχαν αφαιρέσει το χρονικό διάστημα από 23-12-2011 έως 26-12-2011.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, συμφωνήθηκε να δοθεί από τον επιχειρηματία στους Αιγυπτίους το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ προκειμένου να του επιστρέψουν τον επαγγελματικό εξοπλισμό, που του είχαν αφαιρέσει και κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μόλις οι Αιγύπτιοι παρέλαβαν το ποσό που είχε προσημειωθεί, συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς προβάλλοντας αντίσταση.
Όπως διαπιστώθηκε οι δύο συλληφθέντες Αιγύπτιοι ηλικίας 30 και 44 ετών αποτελούσαν μέρος εγκληματικής ομάδας στην οποία συμμετείχε ένας ακόμη 26χρονος Αιγύπτιος ο οποίος αναζητείται και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία είχε καθοδηγητικό ρόλο στις ενέργειες της ομάδας.
Ο 26χρονος εργαζόταν στην επιχείρηση του 53χρονου επιχειρηματία και την αμέσως επομένη μέρα της διάρρηξης επικοινώνησε με τον επιχειρηματία, του ανέφερε τις συνθήκες της διάρρηξης και απαίτησε το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ προκειμένου να του επιστρέψει τον εξοπλισμό.
Επιπλέον κατά το χρονικό διάστημα που διήρκησε η έρευνα ο 26χρονος είχε συνεχείς τηλεφωνικές επαφές με τον επιχειρηματία προκειμένου να ρυθμίσουν τις συνθήκες παράδοσης του χρηματικού ποσού.
Ο επαγγελματικός εξοπλισμός ανευρέθηκε χθες το απόγευμα στο σύνολό του σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.
Η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 26χρονου βρίσκεται σε εξέλιξη.
Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Ανακριτή Κεφαλονιάς.







13.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 2 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης (2) αλλοδαποί διακινητές που προωθούσαν στην χώρα μας είκοσι πέντε (25) μη νόμιμους μετανάστες.
Οι ένοπλοι διακινητές πυροβόλησαν κατά των συνοριακών δυνάμεων και όπως προέκυψε ανήκουν στο ίδιο κύκλωμα που το Μάιο του 2011 είχαν πυροβολήσει κατά αστυνομικών και αξιωματούχων του FRONTEX .
Επίσης δύο άλλα μέλη του ίδιου κυκλώματος είχαν συλληφθεί την 14-1-2012, στην ίδια περιοχή, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς
Οι δύο συλληφθέντες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Έβρου, έχουν διακινήσει μεγάλο αριθμό μη νόμιμων μεταναστών προς το εσωτερικό της χώρας μας.
Ακόμα ένα σημαντικό χτύπημα ενάντια στα κυκλώματα της παράνομης διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Έβρου, κατάφεραν οι συνοριακές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, χθες (1-3-2012) τη νύχτα, με τον εντοπισμό και τη σύλληψη, δύο (2) αλλοδαπών διακινητών.
Πρόκειται για έναν 33χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Τουρκίας και έναν 23χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Πακιστάν, οι οποίοι ανήκουν σε κύκλωμα διακίνησης, που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Έβρου και έχει διακινήσει μεγάλο αριθμό μη νόμιμων μεταναστών στη Χώρα μας.
Μέλη του ίδιου κυκλώματος το Μάιο του 2011, είχαν πυροβολήσει κατά αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης και Αξιωματούχων του FRONTEX , ενώ δύο από αυτά, είχαν συλληφθεί την 14-1-2012, στο ίδιο σημείο, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς. (σχετικά, το από 20-5-2011 Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης και από 14-1-2012 Δελτίο Τύπου μας)
Η αστυνομική επιχείρηση σχεδιάστηκε και οργανώθηκε, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, στην οποία συνέδραμαν επιχειρησιακά αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης και Φιλανδοί αξιωματούχοι του FRONTEX .
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι συνοριακές δυνάμεις εντόπισαν, στην παρέβρια περιοχή του Τυχερού Έβρου, τρεις (3) διακινητές να μεταφέρουν στη χώρα μας, με φουσκωτή λέμβο, μια ομάδα είκοσι πέντε (25) μη νόμιμων μεταναστών, δεκαεννέα (19) υπηκόους Μπαγκλαντές και έξι (6) υπηκόους Πακιστάν, τους οποίους αποβίβασαν στην ελληνική όχθη και επιχείρησαν να επιστρέψουν στην Τουρκία.
Κατά την επέμβαση των συνοριακών δυνάμεων για τη σύλληψη των διακινητών, ο ένας εξ αυτών, αφού έπεσε στο ποτάμι, κατευθύνθηκε προς την τούρκικη όχθη και διέφυγε τη σύλληψη. Ο δεύτερος από τους διακινητές, ένας 32χρονος Τούρκος, χρησιμοποιώντας πιστόλι, πυροβόλησε κατά των συνοριακών αστυνομικών, οι οποίοι αντιδρώντας με βολές ακινητοποίησης τον τραυμάτισαν στο δεξί χέρι και πόδι. Ακολούθως, ο τρίτος από αυτούς, ένας 23χρονος Πακιστανός, με το ίδιο πιστόλι επιχείρησε να πυροβολήσει κατά των συνοριακών αστυνομικών, οι οποίοι, για δεύτερη φορά, με βολές ακινητοποίησης τον τραυμάτισαν στο δεξί χέρι.
Οι δυο τραυματίες - διακινητές μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.
Κατασχέθηκαν μία (1) φουσκωτή λέμβος, μία (1) εξωλέμβια μηχανή, ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Οι δύο συλληφθέντες, που κατηγορούνται για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης,
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης, ενώ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Τουρκικές Αρχές για την αναζήτηση και σύλληψη του διακινητή που διέφυγε.









14.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 2 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταυτοποιήθηκαν άλλα τρία μέλη της ομάδας Greek Hacking Scene (G.H.S.), που ενέχεται σε διαδικτυακές «εισβολές» στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και άλλων Οργανισμών και Φορέων
Από τις μεθοδικές ψηφιακές και φυσικές έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την αντιμετώπιση των οργανωμένων ψηφιακών «επιθέσεων» σε διάφορες ηλεκτρονικές ιστοσελίδες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ταυτοποιήθηκαν άλλα τρία μέλη της ομάδας, με την ονομασία Greek Hacking Scene (G.H.S), που ενέχονται σε μεγάλο αριθμό διαδικτυακών «εισβολών».
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της τρίμηνης τουλάχιστον διαδικτυακής διερεύνησης της συγκεκριμένης υπόθεσης, εντοπίστηκαν ψηφιακά τέσσερα (4) μέλη της ομάδας, μεταξύ των οποίων (2) ανήλικοι και (2) ενήλικοι ημεδαποί.
Στο πλαίσιο των ερευνών, εκδόθηκε Βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και εξειδικευμένα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφεραν να ταυτοποιήσουν ψηφιακά, ως μέλη της οργάνωσης Greek Hacking Scene (G.H.S), τα τρία από τα άτομα αυτά, ενώ για το τέταρτο άτομο διερευνάται η δράση του, μέσω της ανάλυσης των κατασχεθέντων ψηφιακών πειστήριων.
Χθες (01.03.2012) διενεργήθηκαν έρευνες σε επτά (7) οικίες, στην Αθήνα, την Τρίπολη, το Ναύπλιο, την Κατερίνη και τη Χαλκίδα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18 σκληροί δίσκοι, 5 φορητοί υπολογιστές, 4 router, 2 servers ,7 usb stick ,πλήθος cd ’ s και αρκετές χειρόγραφες σημειώσεις.
Σε προκαταρκτική διερεύνηση των πειστηρίων διαπιστώθηκε ψηφιακά ότι τα άτομα αυτά, με τη μέθοδο των διαδικτυακών «εισβολών», πραγματοποίησαν ηλεκτρονικά «επιθέσεις» και παράλληλα αλλοίωση της ιστοσελίδας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, της PROTON Bank, της Τράπεζας Πειραιώς, της Ελληνικής Τράπεζας και του Ο.Α.Σ.Α.
Επίσης, ένας από τους παραπάνω διαδικτυακούς εισβολείς έχει αναλάβει την ευθύνη για την «επίθεση» στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τα σχετικά ψηφιακά πειστήρια διερευνώνται.
Οι έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό και άλλων μελών της ομάδας συνεχίζονται.

15.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 2 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αίσιο τέλος περιστατικού ομηρίας σε εργοστάσιο στη Βιομηχανική Περιοχή
της Κομοτηνής, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις.
Η δομή Διοίκησης και διαχείρισης του περιστατικού στηρίχθηκε
στο Σχέδιο Εκτάκτων Αναγκών «ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ».
Καθοριστικός ο «ρόλος» της Ομάδας Διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αίσιο τέλος είχε περιστατικό ομηρίας ατόμων, στη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής, από 52χρονο ημεδαπό, ο οποίος, αφού εισήλθε χθες το μεσημέρι σε εργοστάσιο πλαστικών κάδων, πυροβόλησε με κυνηγητική καραμπίνα και τραυμάτισε έναν από τους ιδιοκτήτες (51χρονο ημεδαπό) και έναν 29χρονο αλλοδαπό υπάλληλο, υπήκοο Βουλγαρίας, ενώ στη συνέχεια κατακράτησε τρεις ημεδαπούς, ηλικίας 63, 51 και 30 ετών, υπαλλήλους του εργοστασίου.
Στο σημείο μετέβησαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, οι οποίες απέκλεισαν την περιοχή και εκκένωσαν το χώρο του εργοστασίου. Για τη διαχείριση του περιστατικού συγκροτήθηκε Διοίκηση Σκηνής και ενεργοποιήθηκε ειδική Ομάδα Διαπραγματευτών, ψυχολόγων και ψυχίατρων της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και Ομάδα έρευνας - ανάκρισης, ενώ σε ετοιμότητα τέθηκε κλιμάκιο της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) καθώς και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β.
Ο 52χρονος αντιλαμβανόμενος τους αστυνομικούς, άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί όλως ελαφρά ένας 35χρονος αστυνομικός. Την 14.10΄ώρα άφησε ελεύθερο ένα από τα άτομα που κρατούσε (30χρονο ημεδαπό).
Στις πολύωρες διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν, διάρκειας 11 ωρών περίπου, οι ειδικοί διαπραγματευτές της Ελληνικής Αστυνομίας κατάφεραν να μεταπείσουν τον 52χρονο και να πετύχουν την παράδοση του στις Αστυνομικές Αρχές, διασφαλίζοντας πλήρως τη σωματική ακεραιότητα του ιδίου και των ομήρων.
Κατασχέθηκαν η κυνηγητική καραμπίνα και ένα μαχαίρι, που είχε ο δράστης, καθώς και δεκαεπτά (17) κυνηγητικά φυσίγγια και εννέα (9) κάλυκες, ενώ η εξερεύνηση του χώρου συνεχίζεται από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών.
Οι τραυματίες ιδιώτες διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, ενώ στον τραυματία αστυνομικό παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.
Για τον τραυματισμό των τριών (3) ανθρώπων και την κατακράτηση των άλλων τριών οδηγείται στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.
Η διαχείριση του περιστατικού πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συστήματος διαχείρισης περιστατικών έκτακτης ανάγκης και κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, με την κωδική ονομασία « ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ».

16.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 2 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν τρία μέλη κυκλώματος λαθροδιακίνησης
Παρείχαν καταλύματα σε λαθρομετανάστες, τους οποίους στη συνέχεια προωθούσαν στο εξωτερικό
Συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες (01-03-2012), ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στις περιοχές της Νεάπολης και του Αγίου Παύλου, δύο Αφγανοί και μία Βουλγάρα ηλικίας 32,29 και 37 ετών αντίστοιχα, ως μέλη κυκλώματος τα οποία παρείχαν καταλύματα σε λαθρομετανάστες, με σκοπό την προώθησή τους στη συνέχεια στο εξωτερικό της χώρας.
Ειδικότερα, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες που νοίκιαζαν οι συλληφθέντες στις ανωτέρω περιοχές, εντοπίστηκαν να διαμένουν συνολικά 27 αλλοδαποί (2 Ιρανοί, 1 Πακιστανός και 24 Αφγανοί), τους οποίους επρόκειτο στη συνέχεια να προωθήσουν στο εξωτερικό της χώρας.
Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι από τα ανωτέρω άτομα:
  • Δεκατρείς (13) ήταν κάτοχοι υπηρεσιακών σημειωμάτων σε ισχύ, με τα οποία τους είχε χορηγηθεί προθεσμία για αποχώρηση από τη χώρα μας,
  • Εννέα (9) διέθεταν υπηρεσιακά σημειώματα, η ημερομηνία ισχύος των οποίων είχε λήξει,
  • Τρεις (3) στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα και
  • Δύο (2) είχαν στην κατοχή τους έγγραφα από Ιταλικές Αρχές, η γνησιότητα των οποίων ερευνάται.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

17.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 2 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν δώδεκα (12) άτομα για διενέργεια τυχερών – απαγορευμένων παιγνίων, ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης του καταστήματος παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
Κατασχέθηκαν συνολικά έντεκα (11) ηλεκτρονικοί υπολογιστές
Συνελήφθησαν βραδινές ώρες της 29-02-2012, στην περιοχή της Χαριλάου, ύστερα από αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, δέκα (10) ημεδαποί (επτά άνδρες και τρεις γυναίκες) και μία (1) αλλοδαπή, για διενέργεια τυχερών – απαγορευμένων παιγνίων.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος υπεύθυνος του καταστήματος, είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία (11) ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στους οποίους διενεργούνταν τυχερά παίγνια από ισάριθμους θαμώνες.
Σημειώνεται ότι τόσο το συγκεκριμένο κατάστημα όσο και οι Η/Υ, δεν είχαν πιστοποιηθεί ως προς τη λειτουργία τους από την αρμόδια αρχή Ε.Ε.Ε.Π., ενώ επιπλέον δεν έφεραν και την προβλεπόμενη ειδική σήμανση.
Κατασχέθηκαν συνολικά (11) ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το χρηματικό ποσό των (1.025) ευρώ ως προερχόμενο από τη διενέργεια απαγορευμένων παιγνίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ιδιοκτήτη.

18.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 2 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών
Συνελήφθησαν, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, απογευματινές ώρες της 01-03-2012, στην περιοχή της Τούμπας, 2 ημεδαποί ηλικίας 46 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί Ναρκωτικών».
Ειδικότερα, στην κατοχή των συλληφθέντων και στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 8 δέματα κάνναβης συνολικού βάρους 868,5 γραμ.,
  • 1 μικρόδεμα κάνναβης βάρους 1,2 γραμ.,
  • 1 δέμα ηρωίνης βάρους 10,2 γραμ.,
  • 2 ναρκωτικά δισκία,
  • 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • 1 κινητό τηλέφωνο, το οποίο χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους, καθώς επίσης και
  • Το χρηματικό ποσό των 4.250 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
19.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 2 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 62χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο.
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο
που ξεπερνούν τις 110.000 ευρώ.
Χθες (1-3-2012) το πρωί συνελήφθη στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 62 ετών, για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 111.480,91 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
 
ΠΗΓΗ: astynomia.gr












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ