Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΕΚΑ (10) ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

1.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Λάρισα, 17 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν δεκατέσσερα (14) άτομα για διενέργεια τυχερών – απαγορευμένων
παιγνίων.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για αδικήματα κακουργηματικού και
πλημμεληματικού χαρακτήρα κατά περίπτωση, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά δεκατέσσερις
(14) ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Αναζητούνται δύο ακόμη ημεδαποί.
Συνελήφθησαν, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, βραδινές ώρες χθες (16-03-2012) στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, έντεκα (11) ημεδαποί (4 άνδρες και 7 γυναίκες) και τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 30 έως 73 ετών, για διενέργεια τυχερών – απαγορευμένων παιγνίων.
Ειδικότερα, εντός του καταστήματος παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, κατελήφθησαν ένας 30χρονος ημεδαπός ως προσωρινά υπεύθυνος, δύο (2) ημεδαπές ηλικίας 46 και 35 ετών αντίστοιχα, ως σερβιτόρες και δύο (2) 39χρονοι αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ως ¨τσιλιαδόροι¨, να εκμεταλλεύονται παράνομα έναν κεντρικό ηλεκτρονικό υπολογιστή (server), στον οποίο ήταν διασυνδεδεμένοι άλλοι δεκατρείς (13) ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Στις οθόνες των υπολογιστών αυτών εμφανίζονταν τυχερά - απαγορευμένα παίγνια, γεγονός που μετέτρεπε έτσι το συγκεκριμένο χώρο σε καζίνο.
Εντός του καταστήματος, συνελήφθησαν ακόμη εννέα (9) άτομα, οκτώ (8) ημεδαποί (3 άνδρες και 5 γυναίκες), ηλικίας 61, 36, 39, 73, 62, 64, 61 και 58 ετών αντίστοιχα, καθώς και ένας 30χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, διότι συμμετείχαν ως παίκτες, στη διεξαγωγή τυχερού παιγνίου σε ισάριθμους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Κατά τον αιφνιδιαστικό έλεγχο των αστυνομικών ακινητοποιήθηκαν οι δύο ¨τσιλιαδόροι¨, οι οποίοι βρισκόταν εκτός του καταστήματος και επόπτευαν τον χώρο για τυχόν προσέγγιση αστυνομικών. Επίσης, κατά την είσοδο των αστυνομικών στο κατάστημα, ο προσωρινά υπεύθυνος επιχείρησε ανεπιτυχώς να θέσει εκτός λειτουργίας το δίκτυο υπολογιστών με ειδικό τηλεχειριστήριο που είχε στην κατοχή του, ενώ συμμετείχε και αυτός ως παίκτης στη διεξαγωγή τυχερού παιγνίου.
Επιπλέον, στην κατοχή δύο γυναικών παικτών, ηλικίας 64 και 58 ετών αντίστοιχα, βρέθηκαν συνολικά πενήντα τρία (53) ολόκληρα και δεκατέσσερα (14) μισά δισκία του ναρκωτικού φαρμάκου XANAX .
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι αν και η άδεια λειτουργίας του καταστήματος είχε εκδοθεί στο όνομα ενός 80χρονου ημεδαπού, ο πραγματικός ιδιοκτήτης είναι ένας 58χρονος ημεδαπός. Αμφότεροι οι ανωτέρω απουσίαζαν κατά τη διάρκεια του ελέγχου και αναζητούνται.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
  • δεκατέσσερα (14) πλήρη συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών,
  • ένα (1) ασύρματο τηλεχειριστήριο ελέγχου των ηλεκτρονικών υπολογιστών,
  • το χρηματικό ποσό των 2.178 ευρώ και
  • πενήντα τρία (53) ολόκληρα και δεκατέσσερα (14) μισά δισκία του ναρκωτικού φαρμάκου XANAX .
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

2.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Βόλος, 17 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών για διατάραξη κοινής ειρήνης και
διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες χθες (16-03-2012) στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, τέσσερις (4) ημεδαποί (2 άνδρες και 2 γυναίκες), ηλικίας 33, 25, 26 και 28 ετών αντίστοιχα, για διατάραξη κοινής ειρήνης και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
Ειδικότερα, οι τέσσερις ημεδαποί μετέβησαν σε εγκαταλελειμμένο κτίριο, ιδιοκτησίας του Δήμου Βόλου, όπου προ εικοσαετίας και πλέον στεγαζόταν κινηματογράφος και ενεργώντας από κοινού, αφού παραβίασαν κλειδαριά κεντρικής εισόδου, αποπειράθηκαν να εισέλθουν στους κύριους χώρους του κτιρίου, με σκοπό την κατάληψη και την επ’ αόριστο διαμονή τους.
Οι δράστες αντιλαμβανόμενοι την παρουσία αστυνομικών, τράπηκαν σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.
Από την κατοχή τους κατασχέθηκαν τρία (3) κοντάρια και λοιπά εργαλεία απόξεσης – ελαιοχρωματισμού.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.
3.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Κέρκυρα, 17 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάστηκε κλοπή καλωδίων του ΟΤΕ στην Κέρκυρα.
Αναζητούνται δύο ημεδαποί Ρομά.
Εξιχνιάστηκε χθες (16-03-2012) από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, η κλοπή που έγινε το χρονικό διάστημα από 09 έως 12-03-2012 σε αποθήκη του ΟΤΕ στα Κανάλια Κέρκυρας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 34χρονου ημεδαπού Ρομά και ενός ακόμα αγνώστου ατόμου Ρομά.
Από την κατάλληλη αξιοποίηση των στοιχείων της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ο 34χρονος μαζί με ένα ακόμη άτομο Ρομά, που αναζητείται, διέρρηξαν αποθήκη του ΟΤΕ στα Κανάλια Κέρκυρας και αφαίρεσαν καλώδια διαφόρων διαμετρημάτων αξίας (10.000) ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των στοιχείων του συνεργού του 34χρονου.

4.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Τρίκαλα, 17 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ευρείας κλίμακας αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη
των δραστών ληστείας σε βάρος ημεδαπού.
Βραδινές ώρες χθες (16-03-2012) στα Τρίκαλα, τρεις (3) άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες και με την απειλή πιστολιών που κρατούσαν οι δύο από αυτούς, εξανάγκασαν 42χρονο ημεδαπό να επιβιβαστεί σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, όπου εντός αυτού του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ, τον δέσμευσαν με χειροπέδες και τον οδήγησαν σε ερημικό παρακείμενο αγροτικό δρόμο της Επαρχιακής Οδού Τρικάλων-Πύλης, όπου τον εγκατέλειψαν μετά από σύντομο χρονικό διάστημα εντός του προαναφερόμενου φορτηγού αυτοκίνητου και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 12-03-2012 στο Τμήμα Ασφάλειας Νίκαιας Αττικής, κατασχέθηκε και θα αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.
Διεξάγονται ευρείας κλίμακας έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της ληστείας με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αστυνομικών δυνάμεων από όλες τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων.
Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας, της αρπαγής, της παράνομης κατακράτησης και της παράβασης του Νόμου περί Όπλων από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

5.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 17 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λόγω εργασιών εγκατάστασης δικτύου οπτικών ινών, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον αριστερό παράπλευρο του αυτοκινητοδρόμου Σταυρού-Ραφήνας (Αγίου Δημητρίου), στο τμήμα του από την οδό Πωγωνίου έως την οδό Εθνικής Αντιστάσεως, με εξαίρεση τα οχήματα του εργοταξίου και των παρόδιων ιδιοκτησιών, περιοχής Δήμου Παλλήνης, για το χρονικό διάστημα από 19-3-2012 έως και 11-4-2012, καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου, για την εκτέλεση εργασιών κατασκευής πασαλότοιχου και βάσης στήριξης ηχοπετασμάτων.
Κατά την ανωτέρω διακοπή η διεξαγωγή της κυκλοφορίας προς Σπάτα θα πραγματοποιείται ως ακολούθως:
α) Στην κατεύθυνση από την οδό Πωγωνίου προς την οδό Εθνικής Αντιστάσεως, με εκτροπή των οχημάτων στην επόμενη άνω διάβαση στον δεξιό παράπλευρο του αυτοκινητοδρόμου.
β) Στην κατεύθυνση από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως προς την οδό Πωγωνίου, με εκτροπή των οχημάτων στη Λ. Σπάτων.
Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των έργων και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.


6.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 17 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών.
Συνελήφθησαν τρία (3) μέλη της οργάνωσης
και είκοσι οκτώ (28) αλλοδαποί μετανάστες
.
Συνελήφθησαν χθες (16-3-2012) το βράδυ στο Χαϊδάρι, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, τρείς (3) αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο για μεγάλο χρονικό διάστημα στην παράνομη διακίνηση μεταναστών σε χώρες της Ε.Ε, έναντι χρηματικής αμοιβής. Συνελήφθησαν επίσης είκοσι οκτώ (28) αλλοδαποί μετανάστες, ενώ αναζητούνται έξι (6) επιπλέον μέλη του κυκλώματος.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης εντόπισαν στη Λ. Αθηνών στο Χαϊδάρι ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο τύπου VAN με πινακίδες Βουλγαρίας και το ακινητοποίησαν. Από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι μέσα σε αυτό υπήρχαν στοιβαγμένοι είκοσι οκτώ (28) αλλοδαποί μετανάστες. Ακινητοποιήθηκε επίσης και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιείτο σαν προπομπός. Συνελήφθησαν ο οδηγός του VAN καθώς και ο οδηγός και ο συνοδηγός του προπομπού αυτοκινήτου.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες μαζί με άλλους συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιείτο στην προώθηση παράνομων μεταναστών σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έναντι χρηματικής αμοιβής ύψους 1.500-3.500 ευρώ το άτομο.
Κατασχέθηκαν :
  • Ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο τύπου VAN.
  • Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
  • Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
  • Το χρηματικό ποσό των -550- ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


7.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 17 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βραδινές ώρες της 15-3-2012 συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) στην οδό Βουτάδων στο Γκάζι τέσσερις (4) αλλοδαποί, δύο (2) Κινεζικής καταγωγής ένας (1) υπήκοος Ιράκ και ένας (1) Αιγυπτιακής, τη στιγμή που μετέφεραν από αποθήκη, σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο δέματα με διάφορα είδη ρουχισμού, τα οποία αποτελούν είδη απομίμησης με πλαστογραφημένες ετικέτες-λογότυπα γνωστών εταιριών.
Μέσα στην αποθήκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -150- χάρτινες συσκευασίες, με μεγάλο αριθμό ειδών ρουχισμού, προϊόντων απομίμησης γνωστών εταιριών.
Διενεργήθηκε προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.
Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


8.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 17 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρώτες πρωινές ώρες χθες (16-3-2012) συνελήφθη στο 32ο χλμ της Ν.Ε.Ο.Α.Λ. στις Αφίδνες, από αστυνομικούς του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων 52χρονος ημεδαπός, γιατί σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα που οδηγούσε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Μία (1) σακούλα που περιείχε κάνναβη συνολικού βάρους -6.170- γραμμαρίων.
  • Ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα με έξι (6) φυσίγγια.
  • Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
  • Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
  • Χρηματικό ποσό -140- ευρώ.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του στην Κομοτηνή από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • Επτά (7) αυτοσχέδιες συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους -147- γραμμαρίων.
  • Σύνεργα επεξεργασίας κάνναβης (κόφτης, τρίφτης)
  • Δύο (2) ζυγαριές ακριβείας.
  • Είκοσι (20) φυσίγγια πυροβόλου όπλου 9 mm.
  • Τρείς (3) κάλυκες πυροβόλου όπλου 22 mm.
  • Ένα (1) κυνηγετικό όπλο.
  • Τρία (3) στιλέτα.
  • Τέσσερις (4) σιδερογροθιές.
  • Ένα (1) σπρέι πιπεριού.
Δικογραφία σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


9.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Σπάρτη, 17 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 25χρονος ημεδαπός για ληστεία σε οικία στην Λακωνία.
Μετά από άμεση επέμβαση Αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άλλων τριών (3) ημεδαπών οι οποίοι αναζητούνται.
Συνελήφθη, σήμερα (17-03-2012) και πρώτες πρωινές ώρες, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, 25χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, για ληστεία σε οικία, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις.
Ειδικότερα, ο 25χρονος μαζί με άλλα τρία άτομα, σήμερα (17-03-2012) και πρώτες πρωινές ώρες, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, αφού διέρρηξαν την κεντρική είσοδο οικίας, ιδιοκτησίας 68χρονης ημεδαπής, στην οποία διέμενε με τον αδερφό της, με την χρήση σωματικής βίας, της αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 25χρονο, στην κατοχή του οποίου, βρήκαν και κατέσχεσαν, ένα (1) ζευγάρι γάντια, δύο (2) αυτοσχέδιες κουκούλες και έναν (1) φακό.
Ο 25χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης.
Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

10.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ερμούπολη Σύρου, 17 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε άλλη μια εγκληματική οργάνωση που εμπορευόταν ηρωίνη στη Ρόδο.
Συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη ενός ομοεθνή τους, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος σε φυλακή.
Κατασχέθηκαν πάνω από 840 γραμμάρια ηρωίνη, μια ζυγαριά ακριβείας καθώς και το χρηματικό πόσο των 1.500 ευρώ.
Εξαρθρώθηκε στην Ρόδο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, εγκληματική οργάνωση, που εμπορευόταν στο νησί ναρκωτικές ουσίες (ηρωίνη), αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.
Στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 26, 19 και 21 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Για την ιδία υπόθεση κατηγορείται ακόμα ένας ομοεθνής τους, ηλικίας 34 ετών που βρίσκεται έγκλειστος σε φυλακή της Χώρας για υποθέσεις ναρκωτικών.
Ειδικότερα χθες (16.3.2012) το απόγευμα στην πόλη της Ρόδου, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντοπίστηκαν ο 19χρονος με τον 21χρονο και έρευνα που έγινε, βρέθηκε στην οικία τους και κατασχέθηκε μια ζυγαριά ακριβείας.
Από τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι από τον Νοέμβριο του 2011, ο έγκλειστος στην φυλακή, είχε συστήσει εγκληματική οργάνωση και έχοντας αρχηγικό ρόλο ενέταξε, ως μέλη, τους τρεις συλληφθέντες, οι οποίοι διακινούσαν τις ναρκωτικές ουσίες (κυρίως ηρωίνη) και πραγματοποιούσαν τις αγοραπωλησίες σε τοξικομανείς της Ρόδου, κατ’ εντολή του.
Στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων που προέκυψαν από την διερεύνηση της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε υπαίθριο χώρο πλησίον της οικίας των δυο συλληφθέντων όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Οκτώ (8) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους 448,6 γραμμαρίων
  • Δυο (2) κινητά τηλέφωνα ως μέσα διευκόλυνσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών
Ο 26χρονος συνελήφθη σήμερα (17.3.2012) μεταμεσονύκτιες ώρες στην πόλη της Ρόδου, όταν μετά από έρευνα που έγινε σε υπαίθριο χώρο πλησίον της οικίας του, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες μέσα σε εννέα πακέτα τσιγάρων σαράντα (40) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους 393,8 γραμμαρίων.
Επιπλέον κατά την αστυνομική επιχείρηση και έρευνα παραδόθηκαν από τον 26χρονο και κατασχέθηκαν:
  • Πέντε (5) πακέτα τσιγάρων κενά περιεχομένου
  • Μια κάρτα μέλους εταιρίας ταχυμεταφοράς χρημάτων
  • Δυο (2) κινητά τηλέφωνα ως μέσα διευκόλυνσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών
  • Το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ
  • Τέσσερα (4) παραστατικά κατάθεσης χρημάτων συνολικού ύψους 8.000 ευρώ
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση και διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.





ΠΗΓΗ: astynomia.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ