Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (13) ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 7-3-2012

1.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 07 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 62χρονη ημεδαπή έμπορος έργων τέχνης και ιδιοκτήτρια εταιρείας ενδυμάτων για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται σε 16.634.209,03 ευρώ.

Συνελήφθη σήμερα (07-03-2012) το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 62χρονη ημεδαπή έμπορος έργων τέχνης και ιδιοκτήτρια εταιρίας ενδυμάτων, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ΄εξακολούθηση.
To ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 16.634.209,03 ευρώ, για το χρονικό διάστημα από 30-04-2007 έως 30-06-2011.
Οι κατηγορίες που βαρύνουν τη συλληφθείσα αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1δ’ του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο», σε συνδυασμό το άρθρο 98 Π.Κ «Εγκλήματα τελούμενα κατ΄εξακολούθηση».
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

2.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 7 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ένοπλου διακινητή, ο οποίος προωθούσε στο
εσωτερικό της χώρας δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες.
Ο δράστης απείλησε με όπλο τους αστυνομικούς, διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται .
Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός αγνώστου διακινητή, ο οποίος αναζητείται διότι τις πρώτες πρωινές ώρες χθες (6-3-2012) σε παρέβρια περιοχή του Τυχερού Έβρου, προώθησε στο εσωτερικό της χώρας δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού. Επτά από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Αλγερίας, τρεις υπήκοοι Ακτής Ελεφαντοστού, δύο υπήκοοι Σενεγάλης, δύο υπήκοοι Τόνγκο και δύο υπηκοότητας Μαρόκου και Γουϊνέας.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικής περιπολίας, στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού και Μαλτέζοι Aξιωματούχοι του FRONTEX, εντοπίσθηκε ο διακινητής να μεταφέρει με φουσκωτή λέμβο, που έφερε εξωλέμβια μηχανή, τους δεκάξι (16) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους αποβίβασε στην ελληνική όχθη.
Ο διακινητής δεν συμμορφώθηκε στις εντολές των αστυνομικών, που επενέβησαν για να τον συλλάβουν και τους απείλησε με ένα πιστόλι, που έστρεψε προς την πλευρά τους. Οι αστυνομικοί προέβησαν σε βολές ακινητοποίησης και προσπάθειας καταστροφής της εξωλέμβιας μηχανής, πλην όμως ο διακινητής κατάφερε να διαφύγει με τη φουσκωτή λέμβο, προς την τουρκική όχθη.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκαν οι αρμόδιες τουρκικές Αρχές.

3.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 7 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χθες (6-3-2012) το μεσημέρι προσήχθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙΑΣ) στο Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) άνδρες, ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός, γιατί σε αστυνομικό έλεγχο στο όχημα που επέβαιναν στο κέντρο των Αθηνών βρέθηκε:
  • Μία (1) εικόνα πιθανόν μεταβυζαντινών χρόνων που απεικονίζει το Χριστό Παντοκράτορα, καθήμενο σε θρόνο έχοντας στα δεξιά την Παρθένο Μαρία και στα αριστερά τον Ιωάννη τον Πρόδρομο, με διαστάσεις 40 χ 35 εκατοστά.
Σε έρευνα που επακολούθησε, χθες (6-3-2012) το απόγευμα στο σπίτι του ημεδαπού στην Κηφισιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένας (1) αμφορέας με μεγάλα ώτα, ύψους 77εκ. και διάμετρο στομίου 16 εκ.
  • Ένας (1) αμφορέας με μικρότερα ώτα ύψους 77εκ. και διάμετρο στομίου 16 εκ.
  • Μία (1) μικρή οινοχόη ύψους 16 εκ. και διάμετρο στομίου 14 εκ.
  • Δύο (2) όμοια αγγεία ύψους 50 εκ. και διαμέτρου 14 εκ.
  • Δύο (2) όμοια αγγεία ύψους 8,5 εκ. και διαμέτρου 16 εκ.
Τα κατασχεθέντα αντικείμενα, επιδείχθηκαν σε αρμόδιο αρχαιολόγο της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης του Υπουργείου Πολιτισμού, ο οποίος αποφάνθηκε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Ν.3028/02 ¨Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής κληρονομιάς¨ και πρόκειται για αντικείμενα ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



4.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ερμούπολη Σύρου, 7 Μαρτίου 201 2
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος 8 ατόμων για διατάραξη κοινής ειρήνης στην Ρόδο.
Επιπλέον κατηγορούνται και δυο ημεδαποί για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Δικογραφία αυτόφωτης διαδικασίας σχηματίστηκε σήμερα (07.02.2012) από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, σε βάρος οκτώ (8) ημεδαπών, ηλικίας από 16 έως 38 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απείθειας, αντίστασης, απρόκλητης σωματικής βλάβης και παράνομης οπλοκατοχής.
Επιπλέον δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος δυο (2) ημεδαπών για παραμέληση εποπτείας δυο ανηλίκων συλληφθέντων.
Αναλυτικότερα, σήμερα το πρωί στην πόλη της Ρόδου, κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων εορτασμού της «Ενσωμάτωσης Δωδεκανήσου», ομάδα συγκεντρωμένων, στην οποία μετείχαν οι 8 συλληφθέντες, λειτουργώντας αιφνιδιαστικά, απέρριψαν βίαια τα κιγκλιδώματα και κινήθηκαν προς την εξέδρα των επισήμων, διακόπτοντας προσωρινά την ομαλή διεξαγωγή της μαθητικής – στρατιωτικής παρέλασης.
Τέσσερις από τους οκτώ συλληφθέντες για διατάραξη κοινής ειρήνης κατηγορούνται επιπλέον:
  • δυο γιατί αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψη και προκάλεσαν σωματική βλάβη σε αστυνομικό, ενώ επιχείρησαν να απελευθερώσουν άτομο που είχε συλληφθεί
  • ένας για απείθεια και
  • άλλος ένας γιατί βρέθηκε στην κατοχή του ένας σουγιάς με λάμα μήκους 9 εκατοστών.
Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

5.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Βόλος, 7 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για διενέργεια τυχερών – απαγορευμένων παιγνίων.
Κατασχέθηκαν συνολικά δεκαοκτώ (12) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.
Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες χθες (06-03-2012) στη Σκιάθο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου τρεις (3) ημεδαποί (1 γυναίκα και 2 άνδρες), ηλικίας 34, 32 και 54 ετών αντίστοιχα, για διενέργεια τυχερών – απαγορευμένων παιγνίων.
Ειδικότερα, εντός του καταστήματος παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, κατελήφθησαν η 34χρονη ημεδαπή ως προσωρινά υπεύθυνη και ο 32χρονος ημεδαπός ως υπάλληλος του καταστήματος, να έχουν θέσει σε λειτουργία δώδεκα (12) ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στις οθόνες των οποίων εμφανίζονταν τυχερά - απαγορευμένα παίγνια, μετατρέποντας έτσι το συγκεκριμένο χώρο σε καζίνο.
Επίσης, εντός του καταστήματος, συνελήφθη ακόμη ένας (1) ημεδαπός, ηλικίας 54 ετών, διότι συμμετείχε ως παίκτης, στη διεξαγωγή τυχερού παιγνίου σε έναν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
  • δώδεκα (12) κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών,
  • δώδεκα (12) οθόνες
  • δεκατρία (13) πληκτρολόγια,
  • ένας (1) τηλεχειριστήριο ενεργοποίησης – απενεργοποίησης των υπολογιστών και
  • το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

6.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα 7 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
1. Χθες (6-3-2012) το μεσημέρι, συνελήφθη στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Ηνωμένου Βασιλείου ηλικίας 25 ετών, προερχόμενος από Λονδίνο, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσότητας «ΚΗΑΤ».
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., στα πλαίσια στοχευμένων ελέγχων στο χώρο αφίξεων του Διεθνή Αερολιμένα, εντόπισαν τον ανωτέρω αλλοδαπό, ο οποίος κατελήφθη να κατέχει :
  • Ποσότητα «ΚΗΑΤ» βάρους – 6.800- γραμμαρίων μέσα σε αποσκευή, σε (57) αυτοσχέδιες συσκευασίες.
  • Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

2. Χθες (6-3-2012) το απόγευμα, συνελήφθησαν στην Αθήνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 43 και 30 ετών, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., αξιοποιώντας πληροφορία για αλλοδαπούς, που δραστηριοποιούνται στην πώληση ποσοτήτων κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά, εντόπισαν τους ανωτέρω δράστες και τους συνέλαβαν.
Κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα ΚΟΚΑΪΝΗΣ βάρους –36- γραμ.
  • Το χρηματικό ποσό των –20.115- ευρώ.
  • Πέντε –5- κινητά τηλέφωνα.
  • Μια –1- ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
  • Ένα – 1 – Ι.Χ.Ε. αυτ/το.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

7.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 7 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο.
Εκκρεμούσαν σε βάρος του ατομικά χρέη προς το Δημόσιο
που ξεπερνούν τις 216.000 ευρώ.
Σήμερα το πρωί συνελήφθη στην Εκάλη, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας ημεδαπός ηλικίας 56 ετών, για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 216.653,56 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

8.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 7 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 60χρονος ημεδαπός Διαχειριστής Εταιρείας, για μη απόδοση Φ.Π.Α. προς το Δημόσιο.
Το ύψος της οφειλής από μη απόδοση Φ.Π.Α ανέρχεται σε 40.088,22 ευρώ.
Σήμερα το πρωί συνελήφθη στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας ημεδαπός ηλικίας 60 ετών, Διαχειριστής Εταιρείας κατασκευής δομικών και μονωτικών υλικών, για μη απόδοση Φόρου Προστιθέμενης Αξίας προς το Δημόσιο.
Το ύψος της οφειλής από μη απόδοση Φ.Π.Α ανέρχεται σε 40.088,22 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

9.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Ηγουμενίτσα, 7 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών, που είχε ως σκοπό τη χορήγηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων σε μη νόμιμους μετανάστες και τη διευκόλυνση της παράνομης εξόδου τους από τη χώρα
Συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, επτά (7) διακινητές και δώδεκα (12) μη νόμιμοι μετανάστες
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που μετέφερε αλλοδαπούς από την Ελλάδα στην Ιταλία, στo πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθησαν χθες (06.03.2012) το βράδυ επτά (7) αλλοδαποί (εκ των οποίων έξι υπήκοοι Αφγανιστάν και ένας υπήκοος Μπαγκλαντές), μέλη εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών και δώδεκα (12) αλλοδαποί μετανάστες, υπήκοοι Αφγανιστάν.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν στο Πετούσι Θεσπρωτίας επτά (7) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και κατά την ακινητοποίηση των τριών οχημάτων διαπιστώθηκε ότι οι διακινητές μετέφεραν συνολικά δώδεκα (12) αλλοδαπούς μετανάστες.
Οι οδηγοί των λοιπών οχημάτων στη θέα των αστυνομικών πραγματοποίησαν αναστροφή στον κόμβο της Τύριας, ανέπτυξαν ταχύτητα και τράπηκαν σε φυγή. Μετά από αναζητήσεις εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ενώ όπως προέκυψε από την έρευνα, οι διακινητές είχαν αποβιβάσει τους μεταφερόμενους σε άγνωστο σημείο της διαδρομής.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι Αφγανοί μη νόμιμοι μετανάστες παρελήφθησαν από τους διακινητές το μεσημέρι της ίδιας ημέρας (06.03.2012) από περιοχή του κέντρου των Αθηνών, με τελικό προορισμό την Ιταλία.
Σημειώνεται ότι οι λαθρομετανάστες είχαν προκαταβάλει για τη μεταφορά τους σε μέλος του κυκλώματος το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ ο καθένας ενώ οι μεταφορείς είχαν λάβει προκαταβολικά, ως αμοιβή, το χρηματικό ποσό των επτακοσίων (700) ευρώ.
Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει επίσης ότι οι λαθρομετανάστες θα παραλάμβαναν από συνεργό των διακινητών πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να μεθοδευθεί η προώθησή τους στο εξωτερικό μέσω του Λιμένα Ηγουμενίτσας.
Κατασχέθηκαν τα επτά Ι.Χ.Ε. οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά, δέκα (10) κινητά τηλέφωνα καθώς και το χρηματικό ποσό των (730) ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή των διακινητών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την σύλληψη και τον εντοπισμό των λοιπών εμπλεκομένων.

10.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ιωάννινα, 7 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, που ενέχονται σε υπόθεση αρπαγής και εκβίασης 26χρονου ομοεθνή τους, ενώ αναζητείται ένας συνεργός τους.
Συνελήφθησαν χθες (06.03.2012) το βράδυ, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 34, 25 και 39 ετών, οι οποίοι ενέχονται σε υπόθεση αρπαγής και εκβίασης 26χρονου ομοεθνή τους, ενώ αναζητείται ένας (1) ακόμη 30χρονος αλλοδαπός συνεργός τους.
Ειδικότερα, χθες το πρωί οι τέσσερις (4) δράστες απήγαγαν τον 26χρονο από τους Κωστακιούς Άρτας και στη συνέχεια τον μετέφεραν σε σπίτι στην Ελεούσα Ιωαννίνων όπου τον εκβίαζαν , άλλοτε με απειλές εναντίον της ζωής του και άλλοτε με τη χρήση σωματικής βίας, απαιτώντας να τους καταβληθεί, από τους οικείους του, το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ .
Ο 26χρονος το απόγευμα της ίδιας μέρας κατάφερε να διαφύγει από το σπίτι, όπου κρατούνταν και κατήγγειλε το περιστατικό στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν χθες το βράδυ, τρία (3) από τα μέλη της ομάδας των αλλοδαπών δραστών, ενώ αναζητείται ο 30χρονος αλλοδαπός συνεργός τους.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 39χρονου στα Ιωάννινα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, καθώς και βιβλιάρια καταθέσεων.
Επίσης, κατασχέθηκαν δύο οχήματα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τους απαγωγείς καθώς και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

11.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Θεσσαλονίκη, 07 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάστηκαν μία (1) ληστεία και τρεις (3) κλοπές στην Ηράκλεια Σερρών
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών
Από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας Σερρών εξιχνιάστηκαν μία ληστεία και τρεις κλοπές στην Ηράκλεια Σερρών.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών ηλικίας 17, 18 και 37 ετών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και κλοπές που δραστηριοποιείται τουλάχιστον από τις αρχές του Ιανουαρίου 2012 .
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι δράστες, είχαν διαπράξει τις παρακάτω περιπτώσεις ληστείας και κλοπών – διαρρήξεων στην Ηράκλεια Σερρών:
  • την (06.01.2012) το βράδυ, αφού παραβίασαν παράθυρο οικίας και ακινητοποίησαν ημεδαπή δένοντάς της τα χέρια, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό (1000) ευρώ, καθώς και διάφορα χρυσαφικά.
  • την (23.02.2012) το μεσημέρι, αφαίρεσαν καλώδια και ασφάλειες από τους ηλεκτρολογικούς πίνακες του Δημοτικού Γηπέδου Ηράκλειας, προκαλώντας ζημία ύψους περίπου (3000) ευρώ.
  • την (26.02.2012) το απόγευμα, διέρρηξαν την οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό (300) ευρώ, χρυσαφικά και δύο κινητά τηλέφωνα συνολικής αξίας (2500) ευρώ.
  • την (26.02.2012) διέρρηξαν την οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό (1000) ευρώ και χρυσαφικά συνολικής αξίας (2000) ευρώ.
Οι δράστες δε συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας Σερρών, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

12.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 7 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνίαση αρπαγής 28χρονου αλλοδαπού.
Σύλληψη δύο αλλοδαπών δραστών.
Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής η αρπαγή 28χρονου αλλοδαπού υπηκόου Πακιστάν, που διαπράχθηκε τον Μάιο του 2010.
Δράστες της παραπάνω αρπαγής είναι τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 33, 35 και 47 ετών, οι οποίοι είχαν κρατήσει το θύμα για τρείς (3) ημέρες στα Οινόφυτα Βοιωτίας και το απελευθέρωσαν, μετά τη καταβολή του χρηματικού ποσού των 2.200 ευρώ.
Μετά από έρευνα χθες (6-3-2012) το πρωί σε εργοστάσιο στα Οινόφυτα, βρέθηκαν οι δύο (2) από τους δράστες (ο 33χρονος και ο 47χρονος), οι οποίοι αποδέχτηκαν τις πράξεις τους και συνελήφθησαν.
Σε βάρος του 33χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για ληστεία στο Πακιστάν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών, ενώ αναζητείται ο συνεργός τους.

13.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 7 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη δύο ατόμων για κλοπή καλωδίων χαλκού από κολώνες του Ο.Τ.Ε.
Κατασχέθηκαν καλώδια χαλκού, μήκους περίπου 3,5 χιλιομέτρων
Συνελήφθησαν χθες (6-3-2012) το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή του Παρανεστίου Δράμας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παρανεστίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας, ένας 32χρονος ημεδαπός και ένας 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενοι για κλοπή καλωδίων χαλκού από κολώνες του Ο.Τ.Ε.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δύο δράστες, εντός του οποίου βρέθηκαν σαράντα πέντε (45) κουλούρες με καλώδια χαλκού, μήκους περίπου 3,5 χιλιομέτρων, τα οποία, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, αφαίρεσαν, πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας (6-3-2012), από κολώνες του Ο.Τ.Ε.
Η παραπάνω ποσότητα καλωδίων κατασχέθηκε και αποδόθηκε σε υπεύθυνο του υποκαταστήματος Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος Δράμας.
Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, καθώς επίσης ένα σιδερένιο ψαλίδι και ένα κοντάρι με προέκταση, μήκους τεσσάρων (4) μέτρων, τα οποία ανευρέθησαν επιμελώς κρυμμένα εντός του οχήματος.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παρανεστίου Δράμας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ