Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (11) ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

1.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


Αθήνα, 12 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ημερίδα σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (16.03.2012) στις Συκεές Θεσσαλονίκης.
Ημερίδα για τους κανόνες ασφαλούς προήγησης στο διαδίκτυο – Cyber Bullying, θα πραγματοποιηθεί την 16.03.2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00, στο κλειστό Δημοτικό Θέατρο και Πολιτιστικό Κέντρο Συκεών Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι οι Ημερίδες αυτές διοργανώνονται με πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την προβολή της δραστηριότητας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών, που διαπράττονται μέσω του διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.
Απευθύνονται κυρίως σε γονείς και παιδιά, αλλά και σε όσους ενήλικες επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Στόχος είναι οι γονείς να μπορέσουν να κατανοήσουν το διαδίκτυο και να προφυλάξουν τα παιδιά τους από τους νέους κινδύνους που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο, με την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, απολαμβάνοντας παράλληλα τα πολλαπλά οφέλη του διαδικτύου.
Επιπλέον, σκοπός είναι να ενημερώσουν τους πολίτες για τη δύναμη του διαδικτύου, καθώς και να τους ευαισθητοποιήσουν, μέσα από τη διαδραστική τους συμμετοχή, ως προς τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση σε αυτό.
Κατά την διάρκεια της Ημερίδας, ο Προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικός Διευθυντής Εμμανουήλ Σφακιανάκης μαζί με εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Υπηρεσίας, θα αναφερθούν:
  • Στα πλεονεκτήματα των νέων τεχνολογιών και στη σωστή χρήση του διαδικτύου.
  • Στο επιβλαβές περιεχόμενο- συμπεριφορά στο διαδίκτυο.
  • Στα είδη του ηλεκτρονικού εγκλήματος.
  • Στην πρόληψη και αντιμετώπιση των ψηφιακών κινδύνων με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των ανηλίκων από on - line παράνομο περιεχόμενο και στην προστασία των προσωπικών μας δεδομένων.
  • Στα συμπτώματα εξάρτησης των παιδιών από το διαδίκτυο και στα εργαλεία γονικού ελέγχου για τη διαδικτυακή τους προστασία.
  • Στη δράση της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς και σε περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία κατά τη διάρκεια της λειτουργία της.
Με την ολοκλήρωση της Ημερίδας θα μοιραστεί εξειδικευμένο έντυπο υλικό και θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους απαντήσουν, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής, σε ερωτηματολόγια που αφορούν το αντικείμενό της.

2.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Κέρκυρα, 12 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη στην Κεφαλονιά 26χρονος Αιγύπτιος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, για υπόθεση εκβιασμού 53χρονου επιχειρηματία.
Συνελήφθη χθες (11-03-2012) το απόγευμα, στον Πόρο Κεφαλονιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελείου - Πρόνων, o 26χρονος Αιγύπτιος o οποίος αναζητούνταν για την υπόθεση εκβιασμού του 53χρονου επιχειρηματία στην Κεφαλονιά. (Σχετικό το από 02-03-2012 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας)
Σε βάρος του 26χρονου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την Ανακρίτρια Κεφαλληνίας, διότι όπως είχε προκύψει από την αστυνομική έρευνα είχε καθοδηγητικό ρόλο στην εγκληματική ομάδα, που αποτελούνταν από δύο ακόμη ομοεθνής του, οι οποίοι απαιτούσαν το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ προκειμένου να επιστρέψουν στον 53χρονο επιχειρηματία επαγγελματικό εξοπλισμό που του είχαν αφαιρέσει αξίας 80.000 ευρώ.
Στο πλαίσιο συντονισμένων και μεθοδικών ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλληνίας, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς ο 26χρονος στο λιμάνι του Πόρου και συνελήφθη.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

3.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ερμούπολη Σύρου, 12 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάστηκαν άλλες είκοσι μία (21) περιπτώσεις διαρρήξεων οχημάτων στην Ρόδο.
Δικογραφία σχηματίσθηκε σε βάρος ακόμη ένας ημεδαπού, συνεργού του συλληφθέντα διαρρήκτη.
Σε συνέχεια χθεσινού Δελτίου Τύπου μας, για σύλληψη 32χρονου ημεδαπού που διέπραττε διαρρήξεις οχημάτων στην πόλη της Ρόδου, ανακοινώνεται ότι εξιχνιάστηκαν άλλες είκοσι μια (21) περιπτώσεις διαρρήξεων που είχε διαπράξει ο συλληφθείς.
Επιπλέον, στην ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας ημεδαπός, συνεργός του 32χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία.
Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα, ο 32χρονος είτε μόνος του, είτε σε ορισμένες περιπτώσεις από κοινού με τον ημεδαπό συνεργό του, το χρονικό διάστημα από αρχές Οκτωβρίου του 2011 έως 07-03-2012 διέπραξε 21 διαρρήξεις οχημάτων και συγκεκριμένα:
  • Την 09.10.2011 μεσημβρινές ώρες διέρρηξαν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στην περιοχή Μόντε-Σμιθ
  • Την 18.12.2011 πρωινές ώρες διέρρηξαν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που βρίσκονταν σταθμευμένο έξω από κοιμητήριο στην περιοχή Καρακόνερο
  • Την 31.12.2011 απογευματινές ώρες διέρρηξε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που βρίσκονταν σταθμευμένο σε έξω από κοιμητήριο στην πόλη της Ρόδου
  • Την 12.1.2012 πρωινές ώρες, διέρρηξε δυο (2) Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα σε στην πόλη της Ρόδου
  • Την 14.1.2012 μεσημβρινές ώρες διέρρηξε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που βρίσκονταν σταθμευμένο σε έξω από κοιμητήριο στην πόλη της Ρόδου
  • Την 15.1.2012 απογευματινές ώρες διέρρηξε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που βρίσκονταν σταθμευμένο σε έξω από κοιμητήριο στην πόλη της Ρόδου
  • Την 18.1.2012 πρωινές ώρες διέρρηξαν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που βρίσκονταν σταθμευμένο σε έξω από κοιμητήριο στην πόλη της Ρόδου
  • Την 04.2.2012 μεσημβρινές ώρες διέρρηξε δυο (2) Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα σε έξω από κοιμητήρια στην πόλη της Ρόδου
  • Την 06.2.2012 μεσημβρινές ώρες διέρρηξε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που βρίσκονταν σταθμευμένο σε έξω από κοιμητήριο στην πόλη της Ρόδου
  • Την 12.2.2012 μεσημβρινές ώρες διέρρηξε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που βρίσκονταν σταθμευμένο στην πόλη της Ρόδου
  • Την 21.2.2012 διέρρηξε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που βρίσκονταν σταθμευμένο στην πόλη της Ρόδου
  • Την 05.3.2012 μεσημβρινές ώρες διέρρηξε τρία (3) Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα στην πόλη της Ρόδου
  • Την 06.3.2012 μεσημβρινές ώρες διέρρηξε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που βρίσκονταν σταθμευμένο στην περιοχή Μόντε-Σμιθ
  • Την 07.3.2012 μεσημβρινές ώρες διέρρηξε τέσσερα (4) Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα στην πόλη της Ρόδου
Συνολικά έχουν εξιχνιαστεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου είκοσι έξι (26) περιπτώσεις διαρρήξεων οχημάτων, από τα οποία οι κατηγορούμενοι αφαιρούσαν αντικείμενα που υπήρχαν στο εσωτερικό τους, όπως γυναικείες τσάντες, πορτοφόλια, κάρτες και βιβλιάρια τραπεζών, χρήματα, προσωπικά έγραφα κλπ.
Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη από τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Ανακριτή Ρόδου.

4.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ερμούπολη Σύρου, 12 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 59χρονος ημεδαπός για αποπλάνηση
15χρονης ανήλικης
στη Ρόδο.
Συνελήφθη σήμερα (12.03.2012) πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου, ένας 59χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για αποπλάνηση 15χρονης ανήλικης ημεδαπής.
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική καταγγελία, χθες το απόγευμα ο 59χρονος αφού οδήγησε με το αυτοκίνητο την 15χρονη ανήλικη σε ερημική τοποθεσία στον Αρχάγγελο Ρόδου την αποπλάνησε και την εξανάγκασε σε ασελγείς πράξεις.
Επιπλέον στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, ο 59χρονος τις τελευταίες δυο εβδομάδες, είχε προβεί και άλλες φορές σε παρόμοιες πράξεις σε βάρος της ίδιας ανήλικης.
Ο δράστης παρέδιδε, σε πνευματικό κέντρο, μαθήματα χορού σε νεαρά άτομα, ηλικίας 12 έως 19 ετών, μεταξύ των οποίων και η ανήλικη παθούσα.
Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και παραπέμφθηκε στον κ. Ανακριτή Ρόδου.

5.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 12 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάστηκαν έντεκα (11) περιπτώσεις διαρρήξεων σε καταστήματα της Δράμας.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, έντεκα (11) περιπτώσεις διαρρήξεων σε καταστήματα της Δράμας.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 18χρονου ημεδαπού και ενός 16χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς επίσης σε βάρος 35χρονου ημεδαπού για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, μετά από ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι ο 16χρονος και ο 18χρονος, το τελευταίο δίμηνο, ενεργώντας είτε από κοινού είτε κατά μόνας, έχουν διαπράξει τις ακόλουθες διαρρήξεις καταστημάτων στην πόλη της Δράμας:
  • Την 10/11-1-2012, το βράδυ, αφαίρεσαν από κοινού, από την ταμειακή μηχανή καταστήματος το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.
  • Την 26/27-1-2012, το βράδυ, αφαίρεσαν από κοινού, από δύο καταστήματα, συνολικά το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και αντικείμενα αξίας 30 ευρώ.
  • Την 3/4-2-2012, το βράδυ, ο 18χρονος αφαίρεσε, από κατάστημα το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.
  • Τις νυχτερινές ώρες της 1/2, 2/3, 3/4 και 4/5-3-2012, αφαίρεσαν από κοινού, από έξι καταστήματα, συνολικά το χρηματικό ποσό των 840 ευρώ, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα κινητό τηλέφωνο και πακέτα τσιγάρων και άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας 1.600 ευρώ.
  • Την 5/6-3-2012, το βράδυ, ο 18χρονος αφαίρεσε, από κατάστημα το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης, ότι οι δύο δράστες έδωσαν στον 35χρονο τον φορητό υπολογιστή, το κινητό τηλέφωνο και μερικά πακέτα τσιγάρων. Τα παραπάνω αντικείμενα παραδόθηκαν από τον 35χρονο στους αστυνομικούς, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.
Σημειώνεται, ότι οι δύο δράστες ηλικίας 16 και 18 ετών έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.
Οι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για τυχόν εμπλοκής τους και σε άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων.
Η δικογραφία περιλαμβάνει επίσης έναν ημεδαπό για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
 
6.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 12 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χθες (11-3-2012) το απόγευμα, πριν την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα στο ΟΑΚΑ, ύστερα από σχετικούς ελέγχους, συνελήφθησαν στον περιβάλλοντα χώρο έξω από θύρες, τέσσερις (4) ημεδαποί ηλικίας 16,17,26 και 36 ετών γιατί κατείχαν συνολικά:
  • τέσσερις (4) φωτοβολίδες χειρός.
  • πέντε (5) κροτίδες.
  • ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης βάρους 4,8 γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

7.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Φλώρινα, 12 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη διεθνώς διωκόμενου αλλοδαπού .
Χθες (11-03-2012) το πρωί στην Κρυσταλλοπηγή - Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής, συνέλαβαν 40χρονο αλλοδαπό, ο οποίος διωκόταν με Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης.
Συγκεκριμένα, ο 40χρονος πήγε στο Σημείο Ελέγχου Διαβατηρίων Κρυσταλλοπηγής, για να εισέλθει στη Χώρα και κατά το διαβατηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι, σε βάρος του έχει εκδοθεί από τις Ιταλικές Δικαστικές Αρχές, Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης για
  • συμμετοχή σε διακεκριμένη σπείρα εγκληματιών και
  • παραβίαση του νόμου περί μετανάστευσης
πράξεις που τελέστηκαν από το 1996 έως το 2001 στην Ιταλία.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Μακεδονίας.

8.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

Κοζάνη, 12 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνίαση ανθρωποκτονίας ημεδαπού στην Κοζάνη.
Σε συνέχεια χθεσινού Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας, για ανεύρεση πτώματος 50χρονου ημεδαπού άνδρα με πολλαπλές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ανακοινώνεται ότι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης, συνελήφθησαν, χθες (11-03-2012) το βράδυ στην Κοζάνη, οι δύο δράστες, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας και μια 43χρονη υπήκοος Ρουμανίας.
Συγκεκριμένα μετά από συντονισμένες και μεθοδικές έρευνες και αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης, προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες αλλοδαποί με σκοπό τη ληστεία, παρέσυραν το θύμα σε κτήμα ιδιοκτησίας του, πλησίον της πόλης της Κοζάνης, όπου ο 29χρονος με την χρήση μεταλλικού σωλήνα του προκάλεσε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι. Αμέσως μετά αφαίρεσαν από τον θύμα το χρηματικό ποσό των εκατό (100) ευρώ περίπου, μία (1) χρυσή αλυσίδα και πήγαν στο σπίτι της 43χρονης.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι της 43χρονης, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε το παντελόνι που φορούσε ο 29χρονος κατά την διάπραξη του εγκλήματος, (είχε πλυθεί με σκοπό την αφαίρεση κηλίδων αίματος του θύματος), καθώς και η χρυσή αλυσίδα του θύματος.
Από την συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε ότι, ο 29χρονος βρισκόταν παράνομα στη χώρα και η 43χρονη διευκόλυνε τη διαμονή του, φιλοξενώντας τον στο σπίτι της.
Οι συλληφθέντες με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

9.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Χανιά, 12 Μαρτίου 2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ανακοινώνεται ότι, πρόσφατα δημοσιεύματα σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, που εμφανίζουν αύξηση της εγκληματικότητας στη Κρήτη σε ποσοστό 700%, για το έτος 2011, δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα.
Παρά τη χθεσινή επίσημη δημοσιοποίηση, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, των στοιχείων της εγκληματικότητας, εξακολουθεί να αναπαράγεται το συγκεκριμένο ανυπόστατο ποσοστό, που είναι εντελώς αναντίστοιχο με τα πραγματικά δεδομένα.
Ενδεικτικά, στα αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας (κλοπές – διαρρήξεις - ληστείες), το έτος 2011 καταγράφηκαν σε όλους τους νομούς της Κρήτης, σε σύγκριση με το 2010:
  • Ληστείες: 112 το 2011 έναντι 102 το 2010
    (10 περισσότερες, ποσοστό 10%)
  • Κλοπές τροχοφόρων: 1.834 έναντι 1.666 το 2010
    (168 περισσότερες, ποσοστό 10%)
  • Κλοπές - διαρρήξεις: 4.099 έναντι 3.418 το 2010
    (681 περισσότερες, ποσοστό 19,9%)
Με σκοπό την πλήρη αποτύπωση δημοσιοποιούμε και πάλι τον αναλυτικό πίνακα με τα στοιχεία εγκληματικότητας, για όλες τις κατηγορίες αδικημάτων και εξιχνιάσεων στην περιοχή της Κρήτης. Στον πίνακα παρουσιάζονται όλες οι επιμέρους αυξομειώσεις και συνεπώς μπορούν να εξαχθούν οι πραγματικές ποσοστιαίες διαφοροποιήσεις.
10.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 12 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βραδινές ώρες της 9-3-2012, συνελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Συντάγματος στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης, 22χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλγερίας, γιατί λίγο πριν είχε προσπαθήσει να αφαιρέσει αντικείμενα από αυτοκίνητο που ανέμενε στην οδό Ν. Μεταξά, μπροστά από ερυθρό σηματοδότη.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Ομονοίας διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς μαζί με συνεργό του που αναζητείται, είχαν συγκροτήσει ομάδα που παραμόνευε σε φανάρια σε δρόμους στο κέντρο των Αθηνών και όταν οδηγοί αυτοκινήτων σταματούσαν σε ερυθρό σηματοδότη, άνοιγαν τις πόρτες και αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί πέντε (5) περιπτώσεις κλοπής από αυτοκίνητα στις οδούς Ν. Μεταξά , Αγίου Κωνσταντίνου, Σωκράτους και Μάρνη.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις κλοπών .

11.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 12 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που προέβαινε σε αγοροπωλησίες βρεφών
Συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί, μέλη της οργάνωσης για παράνομη αγοροπωλησία βρέφους
Επιχείρησαν να πουλήσουν σε αστυνομικούς βρέφος 2,5 μηνών αντί του χρηματικού πόσου των 12.500 Ευρώ
Εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, εγκληματική οργάνωση, που προέβαινε σε αγοροπωλησίες βρεφών, ενώ συνελήφθησαν, ένας 71χρονος ημεδαπός και τρεις ημεδαπές ηλικίας 65, 44 και 12 ετών, μέλη της οργάνωσης.
Ειδικότερα, στην Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας περιήλθαν πληροφορίες, σχετικά με την δράση ενός πολύ καλά οργανωμένου κυκλώματος, το οποίο ενεργεί κατ΄ επάγγελμα και για κερδοσκοπία, πραγματοποιώντας αγοροπωλησίες βρεφών.
Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση των πληροφοριών και των στοιχείων, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία, αστυνομικοί προσποιούμενοι «υποψήφιους» αγοραστές, κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με το κύκλωμα. Μετά από συνεχείς επαφές, συμφωνήθηκε η αγοροπωλησία βρέφους 2,5 μηνών, αντί του χρηματικό ποσό των 12.500 Ευρώ.
Χθες (11-3-2012), το απόγευμα, σε προκαθορισμένο ραντεβού στη Χρυσούπολη Καβάλας, προσήλθαν οι τέσσερις δράστες και αφού παρέλαβαν το χρηματικό ποσό των 12.500 Ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, παρέδωσαν στους «υποψήφιους» αγοραστές-αστυνομικούς το βρέφος (αγόρι) της 12χρονης δράστιδας. Με την πραγματοποίηση της αγοροπωλησίας, οι αστυνομικοί επενέβησαν άμεσα και τους συνέλαβαν.
Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 12.500 Ευρώ, έγγραφα της γέννησης του βρέφους και ένα κινητό τηλέφωνο.
Το βρέφος οδηγήθηκε στο παιδιατρικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας για περίθαλψη και φροντίδα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ