Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΕΚΑ (10) ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 10-3-2012

1.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
Χανιά, 10 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη ενός ημεδαπού για σωματεμπορία & εμπόριο ανθρώπων στα Χανιά.
Ο δράστης εξανάγκαζε, με απειλή βίας, έξι (6) αλλοδαπές να εκδίδονται, εκ των οποίων η μία ανήλικη.
Συνελήφθη σήμερα (10-03-2012) μεταμεσονύκτιες ώρες, στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, 51χρονος ημεδαπός για σωματεμπορία και εμπόριο ανθρώπων.

Ειδικότερα, χθες (09-03-2012), 19χρονη υπήκοος Ρουμανίας κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ότι στο κατάστημα – μπαρ στο οποίο εργαζόταν, ο 51χρονος, υπεύθυνος του καταστήματος ιδιοκτησίας 46χρονης ημεδαπής, την εξανάγκαζε να εκδίδεται με πελάτες του καταστήματος, χωρίς τη θέληση της.
Χθες (09-03-2012) το βράδυ, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, σε έλεγχο στο κατάστημα, εντόπισαν πέντε ακόμη γυναίκες, οι οποίες εργάζονταν στο κατάστημα και συγκεκριμένα, τρεις υπηκόους Ρουμανίας, ηλικίας 21, 17 και 24 ετών, μία υπήκοο Βουλγαρίας ηλικίας 49 ετών και μία υπήκοο Π.Γ.Μ.Δ. ηλικίας 25 ετών, οι οποίες επίσης προωθούνταν από τον 51χρονο στην πορνεία, χωρίς τη συγκατάθεση τους.
Ο 51χρονος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων ενώ η 46χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια του καταστήματος, αναζητείται για να συλληφθεί. Προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.
2.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
Χανιά 10 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη ημεδαπoύ για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στο Ρέθυμνο.
Κατασχέθηκαν 102 δενδρύλλια κάνναβης και 500 γρ. αποξηραμένης κάνναβης.
Συνελήφθη σήμερα (10-3-2012) το πρωί, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κούφης του Δήμου Ρεθύμνου, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου και του Αστυνομικού Τμήματος Λαππαίων, ημεδαπός ηλικίας 39 ετών, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, αλλά και ύστερα από αξιολόγηση πληροφοριών, παραπάνω Αστυνομικοί ενήργησαν έρευνα σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας ανωτέρω 39χρονου ημεδαπού, όπου διαπιστώθηκε η καλλιέργεια εκατόν δύο (102) δενδρυλλίων κάνναβης ύψους έως τριάντα (30) εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επίσης, κατά την εξερεύνηση του χώρου βρέθηκε και κατασχέθηκε εντός του χώρου του ποιμνιοστασίου, ποσότητα κάνναβης βάρους πεντακοσίων (500) γραμμαρίων περίπου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο (11-03-2012) στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου .











3.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 10 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αστυνομικοί έλεγχοι στην περιοχή της Παιανίας
Χθες (9-3-2012) το πρωί πραγματοποιήθηκαν αστυνομικοί έλεγχοι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής με τη συνδρομή αστυνομικών και άλλων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Α. και παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, σε καταυλισμό ROMA που βρίσκεται στο 3ο χιλ. της Λεωφόρου Μαρκοπούλου στη Παιανία.
Διενεργήθηκαν έλεγχοι σε τριάντα (30) πρόχειρα παραπήγματα μέσα στα οποία βρέθηκαν ράδιο- CD αυτοκινήτων, ποδήλατα, ηλεκτρονικά εργαλεία,
ηχοσυστήματα, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές καθώς και άλλα αντικείμενα τα οποία όπως εξακριβώθηκε ήταν κλεμμένα. Βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν ένα (1) αεροβόλο όπλο, δύο (2) κυνηγετικές καραμπίνες και τρία (3) πτυσσόμενα μαχαίρια.
Συνελήφθησαν έξι (6) άτομα για τα αδικήματα της κλοπής, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και παράβαση του Ν. περί όπλων, τα οποία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
4.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Τρίπολη, 10 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ημερίδα για τη Διαχείριση Εκτάκτων Αναγκών - Κρίσιμων Περιστατικών, καθώς και την αντιμετώπιση του Οικονομικού και Οργανωμένου Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε χθες (09.03.2012) στην Τρίπολη.
Τις εργασίες παρακολούθησαν οι Διευθυντές, οι Διοικητές και οι Αξιωματικοί των Υπηρεσιών των Αστυνομικών Διευθύνσεων των Νομών, καθώς και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος,
του Πυροσβεστικού Σώματος και του ΕΚΑΒ.
Ημερίδα σε θέματα Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών-Κρίσιμων Περιστατικών, αντιμετώπισης του Οικονομικού και Οργανωμένου Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε, χθες (09.03.2012) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας, για τα στελέχη των Υπηρεσιών και Διευθύνσεων των νομών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η Ημερίδα διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Χειρισμού Κρίσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του υλοποιούμενου προγράμματος της Αντεγκληματικής Πολιτικής 2010-2014 του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την βελτίωση της αποδοτικότητας μέσω και της δια βίου ενημέρωσης και εκπαίδευσης των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Κατά την διάρκεια της ημερίδας, αναπτύχθηκαν θεματικές ενότητες σχετικά με τα όργανα και τη διαδικασία διαχείρισης εκτάκτων αναγκών και σοβαρών περιστατικών τοπικού ή περιφερειακού χαρακτήρα στον επιχειρησιακό και επικοινωνιακό τομέα, ενώ επίσης αναπτύχθηκαν οι σύγχρονοι μέθοδοι, τα νομικά & δικονομικά εργαλεία, καθώς και οι τακτικές και βέλτιστες πρακτικές στην αντιμετώπιση του Οικονομικού και Οργανωμένου Εγκλήματος.
Τις θεματικές ενότητες ανέπτυξαν, κατά αντικείμενο ενημέρωσης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Χειρισμού Κρίσεων, Ταξίαρχος Στέφανος Κοζυράκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας, Ταξίαρχος Ιωσήφ Καμπανάκης, ο Διοικητής της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γεώργιος Ψωμάς, καθώς και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αθανάσιος Κοκκαλάκης.
Όπως τόνισε στο τέλος της εκδήλωσης ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ταξίαρχος Ηλίας Γεωργόπουλος: «Οι Ημερίδες αυτές, αποσκοπούν στην προστιθέμενη γνώση, στην ανταλλαγή εμπειριών καθώς και στην εξαγωγή βέλτιστων πρακτικών από την αποτίμηση των αποτελεσμάτων πραγματικών περιστατικών, με στόχο στη βελτίωση της ανταπόκρισης και της αποτελεσματικότητας των στελεχών, αλλά και στην καλύτερη συνεργασία με τους άλλους εμπλεκόμενους Φορείς».
Την Ημερίδα παρακολούθησαν οι Αστυνομικοί Διευθυντές των Αστυνομικών Διευθύνσεων των νομών, οι Διοικητές ή Υποδιοικητές των Τμημάτων των Αστυνομικών Διευθύνσεων των νομών της Περιφέρειας και στελέχη της ΓΑΔΠ, ενώ παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.).
5.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 10 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επιστροφή τριάντα έξι (36) αλλοδαπών πολιτών, διαφόρων υπηκοοτήτων, στις χώρες καταγωγής τους.
Η επιστροφή άλλων τριάντα έξι (36) αλλοδαπών πολιτών, στις χώρες καταγωγής τους, πραγματοποιήθηκε χθες (09-03-2012), από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της μη νόμιμης μετανάστευσης.
Συγκεκριμένα επεστράφησαν, ένας (1) πολίτης Τουρκίας, είκοσι τρεις (23) πολίτες Μπαγκλαντές, επτά (7) πολίτες Αφγανιστάν και πέντε (5) πολίτες Αλβανίας.
Η επιστροφή των παραπάνω αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής, για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε με εμπορικές πτήσεις από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς την Κωνσταντινούπολη, τη Ντάκα και την Καμπούλ, ενώ οι πέντε (5) υπήκοοι Αλβανίας επεστράφησαν οδικώς, από τη Δ/νση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής, μέσω του μεθοριακού σημείου της Κακαβιάς.
Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους, γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται κυρίως από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.

6.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 10 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κακόβουλο λογισμικό εντοπίστηκε στο διαδίκτυο για δήθεν μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών σελιδών και
υπολογιστών από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Εμφανίζεται μήνυμα, το οποίο ενημερώνει το χρήστη πως για την απεμπλοκή απαιτείται η πληρωμή
αντιτίμου των 100 ευρώ μέσω προπληρωμένης κάρτας.
Κακόβουλο λογισμικό εντοπίστηκε στο διαδίκτυο, στο οποίο εμφανίζεται μήνυμα, για δήθεν μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών σελίδων και αντίστοιχα των χρηστών των σελίδων αυτών από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στο συγκεκριμένο μήνυμα αναφέρεται πως για την απεμπλοκή απαιτείται η αποστολή 100 ευρώ μέσω προπληρωμένης κάρτας (Paysafe ή Ukash), προκειμένου να επανέλθει ο υπολογιστής στην κανονική του λειτουργία.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το κακόβουλο λογισμικό φιλοξενείται σε πορνογραφικές ιστοσελίδες και προσβάλει υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows. Κατά την διαδικασία «φόρτωσης» της ιστοσελίδας, εμφανίζεται αυτόματα στην οθόνη του υπολογιστή, μήνυμα το οποίο ενημερώνει το χρήστη ότι έχει επισκεφτεί ιστοσελίδες με πορνογραφία ανηλίκων και για το λόγο αυτό ο υπολογιστής του έχει πλέον μπλοκαριστεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Σ την περίπτωση που ο χρήστης συμπληρώσει τον αριθμό της προπληρωμένης κάρτας, αυτός αποστέλλεται σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση και αποθηκεύεται σε βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί παρέχοντας πλέον πρόσβαση στα συγκεκριμένα στοιχεία από άλλα άτομα.
Από τη διαδικτυακή αστυνομική έρευνα αλλά και ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων που διενήργησαν εξειδικευμένα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι η συγκεκριμένη ηλεκτρονική σελίδα ανήκει σε Ουκρανικό εξυπηρετητή (server).
Από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει σχηματιστεί δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Καλούνται οι πολίτες που τυχόν έχουν εντοπίσει ή έχουν προσβληθεί από το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό να μην εισαγάγουν τα ποσά που δήθεν απαιτούνται για την απεμπλοκή του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους και να ενημερώσουν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Ως λύση προτείνεται η επανεκκίνηση του ηλεκτρονικού υπολογιστή σε ασφαλή λειτουργία (F 8 αι επιλογή safe mode κατά την εκκίνηση) και στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί επαναφορά του συστήματος σε ημερομηνία προγενέστερη από την ημερομηνία που εμφανίσθηκε το μήνυμα (Εργαλεία Συστήματος Επαναφορά συστήματος).
Για πληροφορίες και τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με την προσβολή από το κακόβουλο λογισμικό μπορείτε να καλείτε στους αριθμούς: 210-6476464 και 210-6476461, καθώς επίσης να επικοινωνείτε μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: ccu@cybercrimeunit.gov.gr, της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

7.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 10 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μίνι «καζίνο» εντοπίσθηκε σε αστυνομική επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας
στον Άγιο Δημήτριο.
Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα, τρεις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός.
Ο συγκεκριμένος χώρος εποπτευόταν από σύστημα παρακολούθησης.
Κατασχέθηκαν τριάντα (30) μηχανήματα «φρουτάκια», πέντε (5) κάμερες λήψεως,
ένα σύστημα καταγραφής κ.ά.
Στον αριθμό 11012 μπορούν οι πολίτες να καταγγέλλουν , ανώνυμα ή επώνυμα,
τη λειτουργία τέτοιων χώρων.
Μίνι «καζίνο» εντοπίσθηκε, χθες το βράδυ (09.03.2012) στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο λειτουργούσε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Οικονομίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, συνέλαβαν, με την αυτόφωρη διαδικασία, τέσσερα (4) άτομα, μεταξύ των οποίων και ο 54χρονος εκπρόσωπος, της ιδιοκτήτριας εταιρείας του καταστήματος.
Στους υπόλοιπους συλληφθέντες περιλαμβάνονται δύο ημεδαποί, ηλικίας 49 και 47 ετών, καθώς επίσης ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι συμμετείχαν ως παίχτες στα απαγορευμένα τυχερά παίγνια.
Εντός του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • τριάντα (30) ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα τύπου «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ».
  • ένας (1) Η/Υ με δύο (2) οθόνες, πληκτρολόγιο και ποντίκι.
  • πέντε (5) κάμερες λήψεως χώρου.
  • μία (1) ηλεκτρονική συσκευή καταγραφής.
  • το χρηματικό ποσό των 970 ευρώ.
Τα παιγνιομηχανήματα που κατασχέθηκαν θα παραδοθούν στη Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών.
Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν σήμερα (10-03-2012), στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την "αγορά των παιγνίων" και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

8.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
Χανιά, 10 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη 38χρονου ημεδαπού για παράνομη κατοχή όπλων και αρχαίων αντικειμένων .
Στην κατοχή του βρέθηκαν ένα αυτόματο όπλο, μαχαίρια και αρχαία πήλινα αντικείμενα.
Συνελήφθη χθες (09.03.2012) το πρωί, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κάτω Καστελλιανά του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, από αστυνομικούς του Τμήματος Αρκαλοχωρίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ηρακλείου, 38χρονος ημεδαπός, για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή αρχαίων αντικειμένων.
Ειδικότερα, σε έρευνα που έγινε στην οικία του 38χρονου, που βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κάτω Καστελλιανά του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • ένα αυτόματο όπλο
  • ένα αεροβόλο πιστόλι
  • ένα Κρητικό παραδοσιακό μαχαίρι συνολικού μήκους είκοσι τεσσάρων (24) εκατοστών
  • ένα Κρητικό παραδοσιακό μαχαίρι συνολικού μήκους δεκαεννέα (19) εκατοστών,
  • ένα ξιφίδιο συνολικού μήκους είκοσι εννέα (29) εκατοστών
  • δυο πήλινα δισκοειδή υφαντικά βάρη και
  • δυο όμοιες μικρογραφικές τριφυλλόσχημες πήλινες οινοχόες.
Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα (10.03.2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.


9.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 10 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 49χρονη ημεδαπή για οφειλές προς το Δημόσιο.
Εκκρεμούσαν σε βάρος της ατομικά χρέη προς το Δημόσιο
που ξεπερνούν τα 6,9 εκατομμύρια ευρώ.
Χθες (9-3-2012) το απόγευμα συνελήφθη στο Βύρωνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής 49χρονη ημεδαπή, για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών της ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 6.931.755,77 ευρώ.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

10.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 10 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης παράνομων μεταναστών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συνελήφθησαν δύο (2) μέλη της οργάνωσης, ενώ αναζητείται άλλο ένα.
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής εγκληματική οργάνωση η οποία δραστηριοποιείτο για μεγάλο χρονικό διάστημα, στην παράνομη διακίνηση μεταναστών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συνελήφθησαν το πρωί της 8-3-2012, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Μπαγκλαντές και Αφγανιστάν ηλικίας 29 και 22 ετών αντίστοιχα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τη στιγμή που προσπαθούσαν να προωθήσουν επτά (7) Αφγανικής καταγωγής μετανάστες, τους οποίους είχαν προμηθεύσει με πλαστά διαβατήρια και ηλεκτρονικές κάρτες επιβίβασης, σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναζητείται ένα (1) επιπλέον μέλος, Αλγερινής καταγωγής, του κυκλώματος.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 29χρονος συλληφθείς είχε αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, η οποία τα δύο τελευταία χρόνια προωθούσε σε χώρες της Ε.Ε. λαθρομετανάστες, μέσω του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο ρόλος του ήταν να οργανώνει, συντονίζει και επιβλέπει την παράνομη διακίνηση μεταναστών, κυρίως αφγανικής καταγωγής σε χώρες της Ε.Ε. έναντι χρηματικής αμοιβής που κυμαίνεται από 1.500 έως 3.000 ευρώ το άτομο. Ο 22χρονος συλληφθείς δραστηριοποιείτο ως μέλος της οργάνωσης, παρέχοντας κατάλυμα στους μετανάστες για ολιγοήμερη διαμονή, έως ότου το κύκλωμα πραγματοποιήσει τη μεταφορά τους. Είχε επίσης, το ρόλο του εισπράκτορα της χρηματικής αμοιβής, μεριμνούσε για τον εφοδιασμό τους με τα διαβατήρια και τις κάρτες επιβίβασης και συνόδευε τους μετανάστες στους χώρους του αεροδρομίου. Ο συνεργός τους που αναζητείται, ήταν ο πλαστογράφος που προμήθευε την εγκληματική οργάνωση, μετά από σχετική παραγγελία του αρχηγού της, με πλαστά ευρωπαϊκά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • Έξι (6) πλαστά διαβατήρια Γαλλίας.
  • Ένα (1) πλαστό Δελτίο ταυτότητας Ιταλίας.
  • Έξι (6) κάρτες επιβίβασης.
  • Χρηματικό ποσό -4.070- ευρώ.
  • Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
  • Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Τα δύο συλληφθέντα μέλη του κυκλώματος καθώς και οι επτά αλλοδαποί μετανάστες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ