Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

«Εμβολιασμοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
31/01/2013
Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και ο Δήμος Ζωγράφου, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση για τους δμότες, με θέμα «Εμβολιασμοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;». 

Το κοινό καλωσόρισε ο κος Γιώργος Δημαρίδης, Γενικός Συντονιστής των ΚΑΠΗ του Δήμου Ζωγράφου, ο οποίος έκανε και το συντονισμό της Εκδήλωσης. Ο κος Δημαρίδης κατά την εισαγωγή του τόνισε τη συνεργασία του Δήμου Ζωγράφου με το  Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και τη σημασία πραγματοποίησης αυτών των εκδηλώσεων για την προαγωγή της Υγείας και την πρόληψη μέσω της έγκαιρης ενημέρωσης. 


Την ομιλία πραγματοποίησε η Πευμονολόγος - Φυματιολόγος κα Ευγενία Καρυανού, η οποία ανέλυσε διεξοδικά τη σημασία του εμβολιασμού των ενηλίκων για την πρόληψη σημαντικών παθήσεων, με πλέον σοβαρές και επικίνδυνες τη γρίπη και τον πνευμονιόκοκκο. Πρόκειται για νόσους που απειλούν την υγεία παιδιών και ηλικιωμένων, καθώς και ευπαθών ομάδων ανεξαρτήτου ηλικίας, όπως οι διαβητικοί, καρδιοπαθείς, άτομα που πάσχουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), καπνιστές και ανοσοκατεσταλμένοι. Η πρόληψη μέσω του εμβολιασμού επιβάλλεται για τις παραπάνω ομάδες καθώς προστατεύει τον οργανισμό από επικίνδυνες επιπλοκές όπως η πνευμονία. 

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του Κοινού που προσήλθε και παρακολούθησε την ενημέρωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ακολούθησε συζήτηση με την ομιλήτρια όπου οι Δημότες είχαν την ευκαιρία να θέσουν πολλά ερωτήματα και να συζητήσουν αναλυτικά για θέματα που αφορούν στην πρόληψη σοβαρών νοσημάτων. 

Κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης είναι ότι και η γρίπη και ο πνευμονιόκοκκος είναι ασθένειες που προλαμβάνονται με τον εμβολιασμό, για αυτό και θα πρέπει όλοι οι ενήλικες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, καθώς και οι ηλικιωμένοι, σε συνεννόηση με το γιατρό τους να προστατευθούν κάνοντας το αντίστοιχο εμβόλιο. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευμένης εταιρείας New Event Generation, στο 1ο ΚΑΠΗ Ζωγράφου, την Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ