Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

«Φως στην άκρη του τούνελ» από τον Γιάννη Στουρνάρα

«ΒΛΕΠΕΙ» ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟ 2014, ΦΕΤΟΣ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΦΕΣΗΣ
30/01/2013
Τα χειρότερα έχουν περάσει, σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξή του στο BBC ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προσθέτοντας ότι το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά ύφεσης για την Ελλάδα. 

«Υπάρχει σίγουρα μία αχτίδα ελπίδας, φως στην άκρη του τούνελ», δήλωσε. «Η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ -το Grexit- είναι πλέον πολύ μικρή... Κατορθώσαμε να κινήσουμε την οικονομία. Από την πλευρά των αγορών, υπάρχει πολύ περισσότερη αισιοδοξία. Οι καταθέσεις επιστρέφουν στις τράπεζες, η κυβέρνηση αποπληρώνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ιδιωτικό τομέα και υπάρχει αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο μας αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Κατά συνέπεια, όλοι οι βασικοί συντελεστές είναι θετικοί. Βρισκόμαστε στα δύο τρίτα του δρόμου προς τον στόχο μας. Άρα οι άνθρωποι μπορούν να ελπίζουν». 

Ο υπουργός Οικονομικών έχει την πεποίθηση ότι η ανάπτυξη θα έλθει το 2014. 

«Προς το τελευταίο τρίμηνο του 2013 θα έχουμε ανάκαμψη. Είμαι βέβαιος, 100% βέβαιος, ότι η εφετινή θα είναι η τελευταία χρονιά ύφεσης», λέει. 


Αναφερόμενος στη βιωσιμότητα του χρέους, σημειώνει: «Θα καλωσόριζα μία μείωση του επιπέδου του χρέους, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επιτευχθεί. Ωστόσο, πρέπει να γίνει κατά τρόπο που θα ελαχιστοποιεί τις απώλειες για τις άλλες πλευρές». 

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο νέων περικοπών των δημοσίων δαπανών, ο Γιάννης Στουρνάρας απαντά: «Εάν εφαρμόσουμε το φετινό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, δεν θα υπάρξουν άλλα πακέτα λιτότητας. Δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές στους μισθούς, τα επιδόματα και τις συντάξεις». 

Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται επικριτικός απέναντι στην πολιτική της σκληρής λιτότητας που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, τονίζει ωστόσο ότι χωρίς τα χρήματα της διάσωσης, η Ελλάδα θα ήταν εκτός της ευρωζώνης και αυτό θα σήμαινε καταστροφή.

«Η Ελλάδα αναγκάσθηκε να κάνει υπερβολικές περικοπές, υπερβολικά γρήγορα. Μιλώντας εκ των υστέρων, θα έπρεπε να έχουμε δώσει περισσότερη έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις από την αρχή. Αλλά δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω. Τώρα δεν υπάρχει λόγος "να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα". Η ευρωζώνη δεν ήταν προετοιμασμένη για την κρίση».

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ "

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ