Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

"Αλλαγή στον κώδικα μεταθέσεων, Άρση αδικιών ή άλλο ένα σχέδιο σε βάρος των αστυνομικών;

ΠΗΓΗ : http://saealarisas.blogspot.gr

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

 




Η πρόθεση της φυσικής ηγεσίας να αλλάξει των κώδικα μεταθέσεων, ενόψει μάλιστα και της περιβόητης αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, μας βάζει στην διαδικασία να σκεφτούμε ότι μάλλον κάτι  ύποπτο σε βάρος των εργαζομένων αστυνομικών ετοιμάζεται.

 Αυτό βέβαια που ενισχύει την ανησυχία μας είναι η σιγή ιχθύος που τηρεί το  αρχηγείο αλλά και οι  πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού προστασίας του πολίτη κυρίου ΔΕΝΔΙΑ στηνβουλή  περί μειώσεων  των οργανικών θέσεων, παγώματος των προσλήψεων, αλλά και οι εκτεταμένες του αναφορές για πλεονάζων  προσωπικό στους κόλπους της  ΕΛ.ΑΣ.

 Φυσικά όσο αφορά την αναδιάρθρωση,δεν μας βρίσκει απόλυτα αντίθετους ως προς την συγχώνευση ορισμένων αστυνομικών τμημάτων και υπηρεσιών σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια (δείκτες εγκληματικότητας –παράνομη μετανάστευση) και μάλλον ως προς την κατεύθυνση αυτή χρήσιμη θα φανεί.

 Από την άλλη η επερχόμενη αλλαγή του κώδικα μεταθέσεων και αποσπάσεων ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να αποκατασταθούν κάποιες αδικίες Αστυφυλάκων – Eιδικών Φρουρών – Συνοριοφυλάκων,αν βέβαια σταθούν εκεί (που δεν το νομίζω) και δεν προσπαθήσουν να προσβάλουν κεκτημένα (αντικειμενικά και κοινωνικά κριτήρια-μόρια –αποσπάσεις-αποζημιώσεις  κλπ).

 Κάποιες από τις αδικίες του κώδικα μεταθέσεων που πρέπει να αποκατασταθούν είναι οι εξής :

 -Βάσει της αρχής της ισότητας,δεν είναι δυνατό οι ειδικοί φρουροί να έχουν δικαίωμα μετάθεσης από το πρώτο έτος από την Ένταξή τους στο βαθμό του Αστυφύλακα ενώ οι αντίστοιχοι συνοριοφύλακες μετά το πέμπτο έτος και οι Αστυφύλακες μετά το τρίτο από την έξοδο τους από την σχολή Αστυφυλάκων(είναι άδικο για τους Αστυφύλακες αλλά και για τους Συνοριοφύλακες,αν και οι τελευταίοι έχουν προσληφθεί για τα σύνορα ).

 Άρα θα μπορούσε κάλλιστα να δοθεί το δικαίωμα μετάθεσης των Αστυφυλάκων μετά τα δύο έτη από την έξοδο τους από την σχολή Αστυφυλάκων,και των ειδικών φρουρών και των συνοριοφυλάκων που εντάσσονται στο Αστυνομικό προσωπικό ως Αστυφύλακες, ομοίως στα δύο έτη από την ένταξή τους ,είναι προφανώς ποιο δίκαιο από τα ισχύοντα .

 -Ακόμη  δεν είναι δυνατό σε τακτικές μεταθέσεις αλλά και έκτακτες, τα ποσοστά των θέσεων των Αστυφυλάκων και των ειδικών φρουρών να μην είναι σε  απόλυτη αναλογία με τον αριθμό των υπηρετούντων αντίστοιχα στην Αττική.

 Δηλαδή αν στην Αττική πχ  υπηρετούν περίπου 25.000 Αστυφύλακες και 6.000 Eιδικοί Φρουροί, δεν μπορεί παράδειγμα για Λάρισα οι θέσεις που ανακοινώνονται στις τακτικές η στις έκτακτες μεταθέσεις να  είναι [5] για Αστυφύλακες και ισόποσες ή [3] ή [2] για Ειδικούς Φρουρούς, διότι η πραγματική αναλογία είναι [4] προς [1], αυτές  οι αναλογίες θα πρέπει να νομοθετηθούν ξεκάθαρα  και να εφαρμοστούν απαρέγκλιτα χωρίς παραθυράκια.

 -Καθώς και η Αναγκαιότητα για πριμοδότηση με  δύο μόρια στους υπηρετούντες στην Αττική και ειδικότερα σε υπηρεσίες υψηλής επικινδυνότητας.

 -Επίσης η συνυπηρέτηση επιτέλους να ισχύει ανεξαρτήτου βαθμού η αρχαιότητας, διότι ο κατώτερος να ακολουθεί τον ανώτερο είναι εντελώς  άτοπο και χωρίς καμία λογική.

 -Επιπροσθέτως να σταματήσει επιτέλους η πριμοδότηση με επιπλέον μόρια για τους διαζευγμένους με τέκνα,(η να προστεθεί δικλείδα ασφαλείας), για να σταματήσουν επιτέλους τα εικονικά διαζύγια  και να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα φυσικά γι αυτούς που βρίσκονται σε χηρεία με τέκνα.

 Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η επερχόμενη αλλαγή  του κώδικα μεταθέσεων,η εξαγγελία για πάγωμα των προσλήψεων στην ΕΛ.ΑΣ,καθώς η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών και η μείωση των οργανικών θέσεων,θα δημιουργήσουν καινούργια δεδομένα που θα πρέπει να διαχειριστούμε χωρίς εφησυχασμό, με σοβαρότητα και δίκαιες γι όλους προτάσεις.

                                                            ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΠΗΓΗ:bloko gr

                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ