Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Συνάντηση ΠΟΑΣΥ με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

ΠΗΓΗ : PoliceNet.GR

Δημοσιευμένο στο : http://www.poasy.gr
Παρασκευή, 30 Νοέμβριος 2012
-
Πραγματοποιήθηκε σήμερα κατόπιν αιτήματός μας συνάντηση με τον κ. Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια προκειμένου να θέσουμε υπόψη του τα σημαντικά αιτήματα του συνδικαλιστικού μας κινήματος, όπως αυτά «ακτινογραφούνται» στις σημερινές δυσοίωνες συνθήκες των μνημονιακών μέτρων, όπου η αστυνομία αναλαμβάνει διαρκώς δράσεις χωρίς κανένα αντιστάθμισμα (π.χ. μεταναστευτικό, μεταγωγές κλπ).
Στον κ. υπουργό, επισημάνθηκε ότι ο συνάδελφος αισθάνεται ότι έχει αφεθεί στη μοίρα του, καθημερινά αγωνιά και ψάχνει απεγνωσμένα σανίδα σωτηρίας, ενώ αναμένει την αναγνώριση της υψηλής του αποστολής και της επικινδυνότητας της εργασίας του, όχι μόνο με μέτρα οικονομικής στήριξης, αλλά και με απλές υπηρεσιακές παρεμβάσεις, όπως είναι η εβδομαδιαία ανακοίνωση της υπηρεσίας, η εξάλειψη της αντίφασης που δημιουργείται από την αναγνώριση της σχολής Αστυφυλάκων ως ανώτερης εκπαίδευσης, χωρίς αυτό να αναγνωρίζεται κατά τη διαδικασία απογραφής κλπ.

Καίριας σημασίας ζητήματα για την Ομοσπονδία μας είναι επίσης η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, η εκπόνηση ενός νέου δίκαιου μισθολογίου, η δημιουργία λεσχών εστίασης, η διευκόλυνση των δανειοληπτών, το ξεπάγωμα των προσλήψεων νέων αστυφυλάκων (αναλογική κατανομή των προβλεπομένων από το 2013 και δικαίωμα των ήδη υπηρετούντων να εντάσσονται στη Σχολή Αξιωματικών), η υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης για την καθιέρωση κοινωνικού πόρου υπέρ των Ταμείων (καταδικαστικές αποφάσεις κλπ), η διάσωση των εφάπαξ, η τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, η άρνηση παραλαβής ποινικών κρατουμένων εφόσον υπάρχει άρνηση εκ μέρους του σωφρονιστικού καταστήματος, η κάλυψη των εξόδων μετακίνησης μαρτύρων στα δικαστήρια από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο εκσυγχρονισμός του συστήματος διακίνησης κρατουμένων για να αποτρέπονται αποφυλακίσεις επικίνδυνων κακοποιών κλπ.

Εκ μέρους του κ. υπουργού εκφράστηκε η καλή διάθεση συνεργασίας με την Ομοσπονδία μας, ώστε να υπάρξουν, όπως είπε, θετικές αποφάσεις στο πλαίσιο των στενών ορίων της δημοσιονομικής πολιτικής. Για την αναδιάρθρωση δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει δημόσιος διάλογος και τις προσεχείς ημέρες θα κληθούμε να καταθέσουμε τις θέσεις μας, ενώ επανέλαβε ότι προωθείται βελτίωση του επιδόματος ειδικών συνθηκών. Επίσης, μας ενημέρωσε ότι πρόθεσή του είναι να βελτιωθεί η μοριοδότηση του Κώδικα Μεταθέσεων, και σε επόμενο στάδιο θα ζητηθούν οι προτάσεις μας.

http://www.poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ