Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Πότε ένα παιδί είναι έτοιμο να πάει σχολείο

ΤΕΣΤ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ
20/11/2012
Στην Ελλάδα σήμερα, το μοναδικό κριτήριο για την εγγραφή του παιδιού στην Α΄τάξη δημοτικού σχολείου, είναι η χρονολογική του ηλικία. Οι ειδικοί (γιατροί, νηπιαγωγοί, δάσκαλοι) γνωρίζουν ότι η συμπλήρωση της ηλικίας και μόνο δεν αποτελεί το διαβατήριο για την ομαλή εισαγωγή στην Α΄ τάξη, αφού όπως είναι γνωστό, κάθε παιδί έχει το δικό του ρυθμό ανάπτυξης. 

Το «Α’ Τεστ Ανιχνευτικής Δοκιμασίας Σχολικής Ετοιμότητας» είναι ένα απλό, ευχάριστο και σύντομο προληπτικό τεστ που απευθύνεται σε όλα τα φυσιολογικά παιδιά ηλικίας 5-6 ετών, τα οποία θα πάνε στην πρώτη τάξη του Δημοτικού σχολείου την επόμενη χρονιά. 

Ελέγχει κατά πόσο το παιδί έχει τις απαραίτητες ικανότητες και την ωριμότητα που χρειάζεται για να παρακολουθήσει με επιτυχία και χωρίς δυσκολίες το Δημοτικό σχολείο. 

Με τον προληπτικό έλεγχο της Σχολικής Ετοιμότητας με το Α΄ΤΕΣΤ μπορούμε να προλάβουμε μαθησιακές δυσκολίες, οι οποίες είναι δυνατόν να οφείλονται σε αδιάγνωστες δυσκολίες στην ομιλία, στην σύνθετη και συγκριτική σκέψη, στη γραφή, στη προσοχή και τη συμπεριφορά. Καταστάσεις δηλαδή που μπορούν να προληφθούν εάν οι γονείς είχαν την κατάλληλη ενημέρωση και η διάγνωσή τους είχε γίνει έγκαιρα. 

Τα παιδιά που έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν μαθησιακές δυσκολίες είναι παιδιά με δυσκολία στη συγκέντρωση της προσοχής τους, με χαμηλή οπτική αντίληψη, με υπερκινητικότητα, όπως επίσης παιδιά με δυσκολίες στην προφορά λέξεων, φθόγγων και συλλαβών και παιδιά με διαταραχές στη συμπεριφορά. 

Το Α΄Τεστ γίνεται από το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Κέντρου Νευροανάδρασης Βορείου Ελλάδος που είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες του τεστ, το οποίο τιμήθηκε με Βραβείο της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας για το έτος 2008.

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ