Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ανοιχτή επιστολή Χρήστου Καπερώνη προς Σταϊκούρα: "Απόφαση δηλητήριο για ΜΤΣ και αστυνομικά ταμεία..."

Σάββατο, 24 Νοέμβριος 2012 14:05

      ΠΗΓΗ : BLOKO.GR

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ανοιχτή επιστολή Χρήστου Καπερώνη προς Σταϊκούρα: "Απόφαση δηλητήριο για ΜΤΣ και αστυνομικά ταμεία..."
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Αθήνα 23 Νοεμβρίου 2012
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ
Αγαπητέ κ. υπουργέ
Πληροφορηθήκαμε με έκπληξη από ανακοίνωση Ενώσεων Αστυνομικών ότι με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής, επεστράφησαν στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, δυο σχέδια Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων, αναφορικά με το αρθρο 20 παρ 1 του νόμου 4058/φεκ 63α /22-3-2012 άρθρο 20 που παρατίθεται αυτούσιο

1. Στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού και στο Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων, περιέρχεται ως πόρος σε ποσοστό 68% και 32% αντίστοιχα:
α) ποσοστό 5% επί των επιβαλλόμενων σε χρήμα ποινών, καθώς και επί των ποσών που προκύπτουν από τη μετατροπή των στερητικών της ελευθερίας ποινών,
β) το ποσό που προέρχεται από την εκποίηση των πάσης φύσεως πλεοναζόντων και μη αναγκαιούντων ή πεπαλαιωμένων κινητών πραγμάτων, ιδίως υλικών, εφοδίων, μηχανημάτων, παντός είδους τροχοφόρων και πλωτών μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό για τον οποίο προορίζονται. Τα ανωτέρω υλικά παραδίδονται στις αρμόδιες υπηρεσίες του Στρατού Ξηράς και ακολουθείται η ισχύουσα διαδικασία για την εκποίηση πολεμικού υλικού.

2. Η παράγραφος 1 του άρθρου 4 του ν.663/1977 (Α' 215), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 24 του ν. 2145/ 1993 (Α' 88), αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Τα ποσά των επιβαλλόμενων σε χρήμα ποινών, καθώς και τα ποσά που προκύπτουν από τη μετατροπή των στερητικών της ελευθερίας ποινών, προσαυξάνονται κατά την είσπραξη κατά ποσοστό ενενήντα επτά τοις εκατό (97%).»

3. Η διαδικασία είσπραξης και απόδοσης των πόρων των παραγράφων 1 και 2 στους ασφαλιστικούς φορείς, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα ρυθμίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Αμυνας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Προστασίας του Πολίτη.
Ο λόγος της επιστροφής, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, είναι ότι ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ «δεν συμφώνησε με την υπογραφή τους ενόψει της επανεξέτασης της αναγκαιότητας ενίσχυσης των ασφαλιστικών ταμείων με κοινωνικούς πόρους».
Ο κ. Υπουργός δεν υπέγραψε μια αυτονόητη και νόμιμη εφαρμοστική απόφαση νόμου που θα συνέβαλλε στην εισροή πόρων και την παροχή οξυγόνου κυρίως του μετοχικού ταμείου που καταρρέει. Μέγα ατόπημα κ. υπουργέ
Για να μάθετε κ. υπουργέ -αν δεν γνωρίζετε- , οι αποφάσεις αυτές που σας έστειλαν να υπογράψετε δεν ήταν τίποτα άλλο από την υλοποίηση των διατάξεων νόμου που εσείς ο ίδιος και οι υπόλοιποι της ψηφίσατε τον Μάρτιο του 2012 με σκοπό την διάσωση κυρίως του Μετοχικού Ταμείου Στρατού που είχε σταματήσει να χορηγεί μερίσματα. Ήταν η επιβεβαίωση των συνεχών προσπαθειών του κ. Αβραμόπουλου και του κ.Χρυσοχοίδη πού- προς τιμήν τους - με σειρά και άλλων μέτρων απέτρεψαν την κατάρρευση του. Δεν ήταν ρουσφέτι στους ένστολους στρατιωτικούς και αστυνομικούς αλλα φιλί ζωής για τα ταμεία τους. Δεν είναι κοινωνικοί πόροι τα παραπάνω . Είναι μόχθος και αίμα των αστυνομικών στην πάταξη του εγκλήματος και τα δικαιούνται. Εξ άλλου για το λόγο αυτό και μόνο, στο άρθρο 20 παραγ.2 αυξήθηκαν κατά 97% ναι 97 % οι μετατροπές των ποινών σε χρήμα. Που πηγαίνουν αυτά τα χρήματα κ. υπουργέ μέχρι σήμερα? θα μας πείτε ?
-2-
Και στο κάτω -κάτω της γραφής, σας στοίχιζε πολύ να πάρετε ένα τηλέφωνο τον κ. Αβραμόπουλο, τον κ. Παναγιωτόπουλο η τον κ. Χρυσοχοίδη η τον κ. Δένδια να τους ρωτήσετε, η σας έφαγε η αλαζονεία της εξουσίας και δε ρωτάτε κανέναν? Γιατί δεν κοιτάτε τους γύρω πρώην αλαζόνες πολιτικούς που κατάντησαν? Μήπως σας παρέσυραν στο ατόπημά σας κάποιοι και το κάνατε? δεν εξηγείται διαφορετικά. Η λάθος νόμο ψηφίσατε η παρανομείτε εσείς προσωπικά, αρνούμενος να εφαρμόσετε τον ψηφισμένο νόμο. Και ο τελευταίος των άσχετων ξέρει ότι νόμος καταργείται με νόμο και όχι με τρεις αράδες ενός αναπληρωτή υπουργού. Έχετε πλήρη επίγνωση των συνεπειών της άρνησής σας για τα παραπαίοντα ασφαλιστικά ταμεία? Η μήπως για την κατάρρευση τους φταίμε εμείς που πληρώναμε τριάντα πέντε χρόνια? που πήγαν τα λεφτά μας κ. υπουργέ ? ποιος τα εφαγε? γιατί αν υπήρχαν δεν χρειαζόταν τίποτε από τα παραπάνω.
Αλλιώς κ. υπουργέ θα υποθέσω πλέον ότι την δηλωση σας σε διαμαρτυρόμενους αποστράτους ότι "η πολιτεία έχει κατ΄ επανάληψη επιφυλάξει ιδιαίτερη μεταχείριση στους στρατιωτικούς συνταξιούχους. -καίτοι το αρνηθήκατε-τελικά μάλλον , τη είπατε. Απλώς σήμερα εφαρμόζετε αυτή την << ιδιαίτερη στοργή>> σας. Οπότε το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Προφανώς με περίσσεια αλαζονεία και αναλγησία δείχνετε και τις <<καλές>> προθέσεις σας. Να υποθέσω τώρα ότι βάλατε και το χεράκι σας στις πρόσφατες περικοπές του μισθολογίου των ένστολων ,η όχι?
ΜΗΝ ΞΕΧΝΆΤΕ κ. Σταικούρα και είναι γνωστό<< τοις πάσι>> ότι από υιός μυστικοσύμβουλου του κ. Καραμανλή γίνατε βουλευτής και υπουργος με τις ψήφους τις δικές μας . Οσον αφορά τα διαπιστευτήρια μου, σας τα είχα δώσει την προηγούμενη φορά οπότε τά γνωρίζετε. Να σας δώσω και επιπλέον αν θέλετε. Σε προσωπική επιστολή μου για την παραπάνω δήλωσή, σας είχα πει να μην διαλέξετε για τον εαυτό σας τον ρόλο του Επιμηθέα για τους ένστολους αλλα εκείνος του Προμηθέα . Να μην τους αφήσετε βορά στους λύκους. έστω και με τίμημα το κάρφωμα στην Γκιώνα, αγνάντι της Λαμίας, αντί του Καυκάσου .Μάλλον τελικά προτιμήσατε τον πρώτο ρόλο. Κρίμα…Όπως νομίζετε. Ο σοφός λαός λέει ότι όλα εδώ πληρώνονται…. κοιτάτε τους γύρω πρώην αλαζόνες της πολιτικής που κατάντησαν, και θα καταλάβετε. Σκληρά τα λόγια κ. υπουργέ αλλα προέχει η επιβίωσή μας και η επιβίωση των παιδιών μας στο περιβάλλον που μας φτιάξατε σαν πολιτικοί .
κ. υπουργέ .Δεν παρακαλούμε, απαιτούμε την άμεση υπογραφή των εφαρμοστικών αποφάσεων του νόμου άμεσα ,άλλως είστε προσωπικά υπόλογος έναντι του νόμου και της κοινωνίας. Σε περαιτέρω δε εμμονή σας ,συνεχίζετε το ατόπημα.
Παρακαλούμε δε, για την άμεση η παρέμβαση του κ. πρωθυπουργού του κ. Αβραμόπουλου κ. Χρυσοχοίδη και των σημερινών Υπουργών Άμυνας και Προστασίας πολίτη, αλλα και όλους τους βουλευτές, να εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος και τίποτα άλλο.
ΧΡΗΣΤΟΣ Β.ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ Ε.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ