Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Σε ελεύθερη πτώση το ΜΤΣ...


 


Σε ελεύθερη πτώση το ΜΤΣ...

ΠΗΓΗ : http://www.palo.gr/cluster/articles/politikh-nea/628/?clid=6202269     και      http://staratalogia.blogspot.gr
 
Σε ελεύθερη πτώση το μέρισμα του Μ.Τ.Σ., μετά τη νέα μείωση κατά 25% αναδρομικά από την 01-01-2012, με την παρακράτηση των διαφορών να γίνεται σε δυο δόσεις από τα μερίσματα του Γ΄ και Δ΄ τριμήνου του έτους.

Δυστυχώς, οι θυσίες... (μείωση μερισμάτων, αύξηση εισφορών) δε συνδυάζονται με άλλα απαραίτητα μέτρα για την βιωσιμότητα και εξυγίανση του ταμείου, ενός ταμείου εύρωστου κατά το παρελθόν, με δική του τράπεζα, μεγάλα αποθεματικά κεφάλαια και ισχυρή ακίνητη περιουσία.

Οι λόγοι της κατάρρευσης του «γίγαντα του ασφαλιστικού μας συστήματος», όπως το χαρακτήριζαν κατά το παρελθόν, πολλοί. Χωρίς όραμα για το μέλλον, χωρίς διαφάνεια και λογοδοσία, ως όφειλαν οι διορισμένες Διοικήσεις, που αγνοούσαν για χρόνια παντελώς τους ασφαλισμένους του. Κώφευαν οι πολιτικές ηγεσίες του ΥΠΕΘΑ στις εκκλήσεις των συνδικάτων όταν επικύρωναν τα αλόγιστα δάνεια που έπαιρναν οι Διοικητές για να χορηγηθούν υπερτιμημένα μερίσματα, με αυξήσεις έως και 18% ετησίως, αδιαφορώντας παντελώς για τη νέα γενιά των ασφαλισμένων.

Η σε εξέλιξη δικαστική έρευνα σίγουρα θα καταδείξει τους πραγματικούς υπεύθυνους της κακοδιοίκησης – κακοδιαχείρισης, όπου φυσικά υπήρξε, αποδίδοντας ευθύνες εκεί που υπάρχουν.

Τι μέλλει γενέσθαι στο μέλλον;

Άγνωστο. Εκτός από το διακανονισμό του χρέους στο Δημόσιο σε βάθος δεκαπενταετίας, αρχής γενομένης από το 2013 (5.000.000 € για τα έτη 2013, 2014, 2015 – 8.000.000 € για τα έτη 2016 έως 2020 – 17.000.000 εκατ. € για τα έτη 2021 έως 2025 και το ½ του εναπομείναντος ετήσια για τα έτη 2026 και 2027), που έγινε με τον Ν. 4058/2012 (άρθ. 20 παρ. 7) και ο λογιστικός διαχωρισμός του λογαριασμού εισπράξεων και πληρωμών του Β.Ο.Ε.Α., ουδέν άλλο έχει γίνει.

Το δε πόρισμα της Επιτροπής που συγκροτήθηκε στο ΥΠΕΘΑ με συμμετοχή εκπροσώπων της ΕΛ.ΑΣ. παραμένει άγνωστο σε ποια κατεύθυνση κινείται, καθώς για μια ακόμα φορά αγνοήθηκαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων – ασφαλισμένων για να συμμετέχουν στην Επιτροπή που εξετάζει το μέλλον τους.

Αντώνης ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ
Αντιπρόεδρος Π.Ο.ΑΣ.Υ.


[Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΑΣΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012 (ΤΕΥΧΟΣ 69)]

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ