Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ Απολογούνται οι «εγκέφαλοι»


23/01/2012

Σήμερα απολογούνται οι τέσσερις φερόμενοι ως εγκέφαλοι των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων της Θεσσαλονίκης. 

Οι απολογίες συνεχίστηκαν σε όλη τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, ενώ δεκαπέντε κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν για την υπόθεση της τοκογλυφίας και των εκβιασμών κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. 

Οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι υπό τους όρους εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής τους, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης από 10.000 έως 300.000 ευρώ. 

Οι επτά προφυλακισθέντες φέρονται να ασχολούνταν -κατά περίπτωση- είτε με την είσπραξη χρημάτων από τα εκβιαζόμενα θύματα, είτε λειτουργούσαν ως «μπράβοι». 

Ανάμεσα σε αυτούς που αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή όρων είναι δύο δικηγόροι κι ένας εφοριακός. 

Ανάμεσα στους προφυλακισθέντες είναι και ο επικεφαλής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ. 

Ελεύθερος αφέθηκε ο δημοσιογράφος της ΕΤ 3, στον οποίο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ. 

Το δρόμο προς τις φυλακές πήραν ακόμη δύο αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας εν ενεργεία κι ο άλλος απότακτος, o πρώην ποδοσφαιριστής -σερβικής καταγωγής- του ΠΑΟΚ, ο γιος του 58χρονου φερόμενου ως «εγκέφαλου» της ισχυρότερης από τις τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις και τέσσερις «μπράβοι». 




Οι απολογίες 


Κατά την απολογία του ο επικεφαλής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ αρνήθηκε τις κατηγορίες που του προσάπτονται. Ως προς το επίμαχο τηλεφώνημα που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε με τον 58χρονο φερόμενο ως αρχηγό της μίας οργάνωσης αλλά και την ενημέρωση που παρέσχε σ' αυτόν σχετικά με καταγγελία για την τοκογλυφική του δραστηριότητα, φέρεται να ισχυρίστηκε τα εξής: «Ήταν μία τυπική συνομιλία. Έδωσα άμεσα εντολή να διερευνηθεί η καταγγελία, ορίζοντας ελεγκτές και ενημερώνοντας τις αρμόδιες οικονομικές αρχές. Έπραξα το καθήκον μου στο ακέραιο». Όσο για τη γνωριμία του με τον 58χρονο επιχειρηματία, φέρεται να απάντησε ότι τον γνώριζε από τη δεκαετία του '90 όταν ως πρόεδρος των εφοριακών Θεσσαλονίκης διοργάνωνε χοροεσπερίδες στα μαγαζιά του. 

Σε ό,τι αφορά τέλος, τον δημοσιογράφο της ΕΤ 3 φέρεται να είπε τα παρακάτω στην απολογία του: «Δεν έχω καμία ανάμιξη με την υπόθεση. Δεν προκύπτουν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος μου. Οι λογαριασμοί μου είναι "καθαροί". Δεν γνωρίζω κανέναν από τους συγκατηγορουμένους μου. Είμαι ένα βήμα πριν τη συνταξιοδότηση και βρίσκομαι στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης». 

Αναφορικά με χρηματικό ποσό που δάνεισε σε φίλο του δικηγόρο, είπε ότι επρόκειτο για διευκόλυνση χωρίς να απαιτήσει τοκογλυφικό τόκο.
ΠΗΓΗ: Ηλεκτρονική Εφημερίδα " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ " .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ