Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΤΗΣ 12-1-2012 «Σήμερα πορεία, αύριο απεργία!!!»



poasy
Αθήνα 13 Ιανουαρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 200/3/25

Συνεδρίασε χθες, 12/1/2012, το πρώτο για τη νέα χρονιά Δ.Σ.
της Ομοσπονδίας μας με αντικείμενο τον προγραμματισμό της περαιτέρω αγωνιστικής μας πορείας και αξιολογώντας το διεκδικητικό πλαίσιο, που έχει καθοριστεί από το τελευταίο μας 21ο Πανελλαδικό Συνέδριο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι απαιτείται ακόμα πιο δυναμικά η συστράτευση όλων των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεών μας, ώστε το τρίτο κατά σειράν «μνημονιακό» έτος να μην ενταφιάσει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και μαζί με αυτό, το αίσθημα ασφαλείας των συμπολιτών μας και την αστυνομική οικογένεια στο σύνολό της. Ειδικότερα, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:
1) Το Δ.Σ. διατρανώνει την καθολική αντίθεση όλων μας σε οποιεσδήποτε άλλες μισθολογικές περικοπές –ήδη έχουμε υποστεί μειώσεις κατά 25 % περίπου- και εμμένει στην κοινή πρόταση των έξι Ομοσπονδιών των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών για ένα δίκαιο και αξιοπρεπές μισθολόγιο. Τονίζει δε ότι παραμένουμε σταθεροί στην καθιέρωση επιδόματος, που θα αναφέρεται ρητά στην επικινδυνότητα της εργασίας, απορρίπτοντας τη «λογική» των τροϊκανών, που πέραν της φτώχειας, ωθεί τους πιο ανυπεράσπιστους συναδέλφους στην κοινωνική εξαθλίωση και τη διαφθορά.
2) Για την απόφαση του ΤΕΑΠΑΣΑ αναφορικά με το εφάπαξ (31χρόνια), το Δ.Σ. απαιτεί, α), μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι αναλογιστικές μελέτες να μην τύχει αυτή εφαρμογής, β) να υπάρξει άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη και γ) να ασκηθούν ένδικα μέσα προσβολής της απόφασης για λόγους συνταγματικότητας.
3) Για την αναγνώριση της μάχιμης πενταετίας να συνεχιστεί ο έλεγχος των ενεργειών της ηγεσίας και της αστυνομικής διοίκησης, ώστε να μην επαναληφθεί η κωλυσιεργία που επιδείχθηκε σε όλα τα επίπεδα διοίκησης το προηγούμενο διάστημα και καταγγέλθηκε εγκαίρως από την Ομοσπονδία μας. Απαιτούμε να εφαρμοστούν πιστά και άμεσα αυτή τη φορά τα χρονικά όρια που έχουν τεθεί, για να μην υπονομευτεί εκ των έσω η μεγάλη αυτή κατάκτηση του συνδικαλιστικού μας κινήματος.
4) Για το ΜΤΣ αποφασίστηκε να γίνει την προσεχή εβδομάδα συνάντηση με τον πρόεδρο του Ταμείου, ώστε να εξεταστεί το όλο πρόβλημα, με βάση τα στοιχεία που θα δοθούν στην Εκτελεστική Γραμματεία από το ίδιο το Ταμείο. Τονίζουμε ότι οποιαδήποτε σκέψη για διαχωρισμό του μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Απαιτούμε άμεση συνάντηση με την ηγεσία του ΥΕΘΑ για άμεση ικανοποίηση του αιτήματός μας αναφορικά με τη δίκαιη συμμετοχή των εκπροσώπων των μερισματούχων αστυνομικών στο Δ.Σ. του Ταμείου. Οι αρμόδιοι πρέπει να αντιληφθούν και να μας αναγνωρίσουν ότι με την πίεση του συνδικαλιστικού μας κινήματος αποδέχθηκε η ηγεσία την πρότασή μας για την αύξηση των εσόδων του, όπως προκύπτει από σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου που υποβλήθηκε χθες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη Γραμματεία της Κυβέρνησης.
5) Καλούμε την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να προβούν στην ικανοποίηση και των άλλων θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων μας, όπως αυτά κατατέθηκαν από την Ομοσπονδία μας στη δημόσια διαβούλευση του ίδιου νομοσχεδίου (πέραν της προαναφερόμενης ρύθμισης για το ΜΤΣ και της τροπολογίας που υπάρχει στο ίδιο σχέδιο νόμου, και αφορά τη μη αυτόφωρη διαδικασία για τα κατ' έγκληση διωκόμενα αδικήματα των αστυνομικών).
Είναι φανερό, ότι χρόνια αιτήματά μας παραπέμπονται διαχρονικά από τις Κυβερνήσεις στις ελληνικές καλένδες, σε βαθμό εμπαιγμού των ενστόλων πολιτών. Μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση και για να αποτρέψουμε την επέλαση της τρόικας που σύμφωνα με όσα φημολογούνται στοχεύει σε νέες περικοπές με θύματα το χαμηλόμισθο ιδίως αστυνομικό προσωπικό, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα της.
Ειδικότερα, με πλήρη συναίσθηση της κρισιμότητας των καιρών και με γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων τόσο των αστυνομικών όσο και των συμπολιτών μας, που βλέπουν να υπονομεύεται το αγαθό της ασφάλειας, η Ομοσπονδία αποφάσισε, λαμβάνοντας υπόψη της την ιστορική της πορεία, να συγκαλέσει το αμέσως προσεχές διάστημα στην Αθήνα διευρυμένο Γενικό Συμβούλιο, προκειμένου να εξετάσει νέες, πιο δυναμικές μορφές αγώνα, μηδέ εξαιρουμένου του μέτρου της Λευκής Απεργίας (αποχή από «πάρεργα» και εξωαστυνομικά καθήκοντα που παρά τις προγραμματικές δεσμεύσεις των κυβερνήσεων, εξακολουθούν να αποδιοργανώνουν τις υπηρεσίες και να εμποδίζουν συνολικά την αστυνομία να ασχοληθεί σοβαρά με την αστυνόμευση και την ασφάλεια των πολιτών κλπ) και διευρύνοντας το διεκδικητικό μας πλαίσιο, να απαιτήσει πλέον από την πολιτεία, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος, να απαλειφθεί ο περιορισμός της απεργίας για το ένστολο αστυνομικό προσωπικό.
Στο προσεχές Γενικό Συμβούλιο, θα κληθούν να συμμετάσχουν από κάθε Πρωτοβάθμια Ένωση ο πρόεδρος, ο γενικός γραμματέας και ένας ή δύο αντιπρόσωποί της στην Ομοσπονδία μας, καθώς επίσης και όλες οι προσωρινές διοικήσεις των νέων σωματείων που σύμφωνα με τον νέο συνδικαλιστικό νόμο έχουν ιδρυθεί στην Αθήνα, Αιτωλία, Ακαρνανία, Αλεξανδρούπολη, Βορειοανατολική Αττική, Δυτική Αττική, Δωδεκάνησα, Νοτιοανατολική Αττική, Ορεστιάδα και Πειραιά, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία του συνδικαλιστικού μας κινήματος στις νέες μορφές αγώνα που αναγκαζόμαστε πλέον να προχωρήσουμε, εξαιτίας της δυσεξήγητης απροθυμίας των αρμοδίων να ικανοποιήσουν ακόμα και αιτήματα που δεν έχουν οικονομικό κόστος.
Η Ομοσπονδία μας, ακολουθώντας την συνεπή, αγωνιστική της πορεία και τα βήματα των πρωτοπόρων συνδικαλιστών, με την έναρξη της νέας χρονιάς, κάνει σαφές σε όλους ότι στον «οικονομικό πόλεμο» που μας έχουν κηρύξει, απαντάμε με «πόλεμο». Ήρθε η ώρα να κάνουμε πράξη το σύνθημα «Σήμερα πορεία, αύριο απεργία», που βροντοφωνάξαμε όλοι μαζί εκατοντάδες φορές μέχρι σήμερα, ενθυμούμενοι και διδασκόμενοι από τους μικρούς και μεγάλους νικηφόρους μας αγώνες.
Η δύναμη της ανάγκης είναι ακαταμάχητη!
Ο αγώνας συνεχίζεται!
ypografes-poasy

  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ