Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΝΝΕΑ (9) ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


1.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία 35χρονος ημεδαπός
για οφειλές προς το Δημόσιο
.
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη που ξεπερνούν τα (3) εκατομμύρια ευρώ.
Συνελήφθη, σήμερα (30-01-2012) το πρωί, στα Μέγαρα Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης, της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 35χρονος ημεδαπός επιχειρηματίας, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, έχουν βεβαιωθεί σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο, που ανέρχονται σε 3.179.429,87 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο (31-01-2012) το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

2.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 30 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επιχείρηση διάσωσης δεκαπέντε (15) μη νόμιμων μεταναστών
που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του ποταμού Έβρου.
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αστυνομική επιχείρηση διάσωσης δεκαπέντε (15) μη νόμιμων μεταναστών, που είχαν εγκλωβιστεί εντός του ποταμού Έβρου, λόγω της αυξημένης στάθμης των υδάτων.
Ειδικότερα, σήμερα (30-1-2012) το πρωί, αστυνομικοί του Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, εντόπισαν μία ομάδα δεκαπέντε (15) μη νόμιμων μεταναστών, η οποίοι ήταν εγκλωβισμένοι σε νησίδα του ποταμού Έβρου, στην παρέβρια περιοχή του Τυχερού.
Αμέσως, οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης από τους αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης και τη συμμετοχή ενός 55χρονου ημεδαπού ιδιώτη - βαρκάρη, οι οποίοι προσέγγισαν την νησίδα με ξύλινη λέμβο και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν και τους δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες. Επτά (7) από τους διασωθέντες είναι υπήκοοι Ερυθραίας, τρεις (3) υπήκοοι Παλαιστίνης, τρεις (3) υπήκοοι Αλγερίας, ένας (1) υπήκοος Συρίας και ένας (1) υπήκοος Μπαγκλαντές.
Ο ένας από τους τρεις υπηκόους Παλαιστίνης, μετά τον απεγκλωβισμό, μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Φερών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, λόγω του ψύχους.

3.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 30 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αστυνομική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μη νόμιμων μεταναστών στον ποταμό Έβρο.
Η βάρκα με την οποία προσπάθησαν να διασχίσουν τον Έβρο ανετράπη, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα νερά του ποταμού.
Μέχρι στιγμής έχουν εντοπισθεί εννέα άτομα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη διάσωση άλλων δύο.
Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μη νόμιμων μεταναστών, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στη χώρα μας διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, αυτή ανετράπη, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα νερά του ποταμού. Από τις μέχρι στιγμής έρευνες, έχουν εντοπισθεί επτά (7) αλλοδαποί, τρεις (3) υπήκοοι Αφγανιστάν, τρεις (3) υπήκοοι Γκάνας και ένας (1) υπήκοος Νιγηρίας, ενώ αναζητούνται ένας άνδρας, ηλικίας 50-55 ετών και ένα κοριτσάκι 8-10 ετών, υπήκοοι Αφγανιστάν.
Ειδικότερα, χθες (29-1-2012) το πρωί, εντοπίσθηκαν στην Ορεστιάδα δύο (2) μη νόμιμοι μετανάστες, υπήκοοι Αφγανιστάν, οι οποίοι ανέφεραν ότι, λίγες ώρες νωρίτερα, μαζί με άλλους εννέα αλλοδαπούς, επιχείρησαν να διασχίσουν τον ποταμό Έβρο, με πλαστική βάρκα, η οποία ανετράπη, με αποτέλεσμα να πέσουν και οι έντεκα εντός του ποταμού.
Αμέσως, οργανώθηκε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Λαθρομετανάστευσης και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας για τον εντοπισμό των υπολοίπων εννέα ατόμων.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικοί με τη χρήση οχημάτων και πλωτών μέσων, εντόπισαν αρχικά στην παρέβρια περιοχή της Ορεστιάδας, πλησίον της κοίτης του ποταμού, δύο (2) μη νομίμους μετανάστες, εκ των οποίων ο ένας ανήλικος (3 ετών) και τους μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης αντίστοιχα, όπου και νοσηλεύονται. Λίγο αργότερα σε αγροτική περιοχή της Βύσσας – Ορεστιάδας εντοπίσθηκαν άλλοι πέντε (5) μη νόμιμοι μετανάστες.
Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη διάσωση των άλλων δύο αγνοουμένων, υπηκόων Αφγανιστάν.

4.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Λαμία, 30 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν ένας λαθροδιακινητής και τρεις μη νόμιμοι μετανάστες στην Αταλάντη Φθιώτιδας.
Συνελήφθησαν, χθες (29-01-2012) νωρίς το πρωί στην Αταλάντη Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, ένας 34χρονος λαθροδιακινητής, Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος διακινούσε τρεις (3) ομοεθνείς του, μη νόμιμους μετανάστες, ηλικίας 22, 23 και 22 ετών στο εσωτερικό της Χώρας.
Ειδικότερα χθες νωρίς το πρωί, οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια περιπολίας τους, εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο σε παράδρομο στον κόμβο της Αταλάντης, ρεύμα προς Λαμία, προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.
Εντός του οχήματος βρέθηκαν και συνελήφθησαν ο 34χρονος λαθροδιακινητής και οι τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν παντελώς νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διεξήχθη στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ο 34χρονος είχε αναλάβει τη διακίνηση τους, από περιοχή της Αττικής με προορισμό τις Λιβανάτες Φθιώτιδας.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το όχημα, ως μέσο διακίνησης λαθρομεταναστών, ενώ προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.
Ο 34χρονος συλληφθείς διακινητής οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, ενώ οι τρεις παράνομοι μετανάστες κρατούνται προκειμένου να εφαρμοστεί σε βάρος τους το μέτρο της διοικητικής απέλασης.
Υπενθυμίζεται ότι το χρονικό διάστημα από 01-01-2011 έως 31-12-2011, στο πλαίσιο των δράσεων Αστυνομικών Δυνάμεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης και παραμονής αλλοδαπών στη Χώρα, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δεκατρείς (13) λαθροδιακινητές, καθώς και (365) λαθρομετανάστες.


5.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βραδινές ώρες της 28-1-2012 μετά από συντονισμένη επιχείρηση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εντόπισαν οικία στη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα εντός της οποίας, μετά από έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -228- κιλών και 24 γραμμαρίων .
  • Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
  • Ένα (1) κινητό τηλέφωνο .
Αναζητείται ο 29χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ιδιοκτήτης της οικίας.
6.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 30 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 58χρονος ιδιοκτήτης βιοτεχνίας βαφής ενδυμάτων, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος του χρέους υπερβαίνει το 1.200.000 ευρώ.
Σε βάρος του συλληφθέντα επιχειρηματία εκκρεμούν Ένταλμα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις για φοροδιαφυγή και άλλα αδικήματα.
Συνελήφθη σήμερα (30-01-2012) το πρωί, στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 58χρονος ιδιοκτήτης βιοτεχνίας βαφής ενδυμάτων, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ΄εξακολούθηση.
To ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό του 1.231.440 ευρώ.
Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον συλληφθέντα αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 Π.Κ «Εγκλήματα τελούμενα κατ΄εξακολούθηση», καθώς και του άρθρου 25 παρ. 1δ’ του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».
Επιπρόσθετα, σε βάρος του 58χρονου επιχειρηματία εκκρεμούν:
  • Ένα (1) ένταλμα σύλληψης του 3ου Ειδικού Ανακριτή του Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για φοροδιαφυγή.
  • Οκτώ (8) αποφάσεις για φοροδιαφυγή, μη έγκαιρη καταβολή εργατικών εισφορών, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης (28) μηνών και χρηματική ποινή 4.300 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


7.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Θεσσαλονίκη, 30 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ατόμου για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος
Κατασχέθηκαν (1050) συσσωρευτές αυτοκινήτων, (1000) κιλά χαλκός καθώς και μεγάλος αριθμός άλλων χάλκινων και μεταλλικών αντικειμένων
Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου Σερρών, σε βάρος ενός υπηκόου Βουλγαρίας 26 ετών, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, χθες (29.01.2012) το απόγευμα, στον Συνοριακό Σταθμό Προμαχώνα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Σερρών, το Ι.Χ. Φορτηγό το οποίο οδηγούσε ο 26χρονος και σε έλεγχο του οχήματος, βρέθηκαν:
  •  (1.050) μεταχειρισμένοι συσσωρευτές αυτοκινήτων, για τους οποίους δεν είχε παραστατικά έγγραφα (τιμολόγια αγοράς) και δεν είχε λάβει την απαιτούμενη άδεια αρμόδιας αρχής και τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος,
  •  (1000) κιλά χαλκού συσκευασμένη μέσα σε τσουβάλια,
  •  (20) βάνες που χρησιμοποιούνται στην ύδρευση,
  •  (20) στρόφιγγες – αντλίες νερού,
  •  ποσότητα από χάλκινες σωλήνες και διάφορα είδη μπρούντζου και χαλκού.
Ο 26χρονος δήλωσε ότι προμηθεύτηκε τα αντικείμενα από τον πατέρα του στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να τα μεταφέρει στη Βουλγαρία, όπου θα τα παραλάμβανε εκ νέου ο πατέρας του.
Ανωτέρω αντικείμενα καθώς και το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
<><><>
<><><>
8.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Ηγουμενίτσα, 30 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί στην Ηγουμενίτσα, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν για Ιταλία, με πλαστά – κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα.
Συνελήφθησαν, χθες (29-01-2012) τα ξημερώματα, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 35 και 24 ετών, γιατί κατείχαν και έκαναν χρήση πλαστών - κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων με σκοπό την έξοδό τους από τη χώρα μας.
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των δύο αλλοδαπών, διαπίστωσαν ότι αυτά ήταν αμφιβόλου γνησιότητας.
Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένα (1) διαβατήριο πακιστανικών αρχών, το οποίο έφερε επικολλημένη πλαστή γαλλική θεώρηση ( visa ).
  • Ένα (1) διαβατήριο πακιστανικών αρχών, το οποίο έφερε επικολλημένη κλεμμένη ελληνική άδεια διαμονής.
  • Δύο (2) ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
9.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τελετή Απονομής Τιμητικών Διακρίσεων και Συναυλία των φιλαρμονικών ορχηστρών των Σωμάτων Ασφαλείας πραγματοποιήθηκε χθες (29-01-2012) στις 18:30, στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Μια εκδήλωση που οργανώθηκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τα Αρχηγεία της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Πυροσβεστικού Σώματος και ήταν αφιερωμένη στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και στις οικογένειες τους.
Με την εκδήλωση αυτή η πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου και οι φυσικές Ηγεσίες των Σωμάτων Ασφαλείας θέλησαν να τιμήσουν όλο το προσωπικό για τις υπηρεσίες που προσφέρουν με συνέπεια για την εφαρμογή του Συντάγματος και των νόμων καθώς και την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών. Ήταν μια κοινή πολιτιστική εκδήλωση για να αναδειχθεί η αξία της κοινής προσπάθειας, της συναδελφικότητας, της σύμπλευσης και της ομοψυχίας του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας.
Στη συναυλία συνέπραξαν οι φιλαρμονικές ορχήστρες της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίες παρουσίασαν μουσικά έργα σπουδαίων Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Επίσης, η Ομάδα Ελληνικού Λαϊκού Χορού Δήμου Καλλιθέας με την ορχήστρα, τη χορωδία και το χορευτικό συγκρότημά της, παρουσίασαν ένα χορευτικό οδοιπορικό σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε Έλληνες με οικονομική επιφάνεια, που έμπρακτα, με δωρεές και χορηγίες, συνδράμουν το έργο και τις προσπάθειες των Σωμάτων Ασφαλείας στην εκτέλεση της αποστολής τους.
Για την προσφορά τους στο έργο των Σωμάτων Ασφαλείας τιμήθηκαν οι κ.κ Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Arcadia Ship Management Corporation Limited , Βαρδής Βαρδινογιάννης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Motor Oil , Θεόδωρος Βενιάμης, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, Ανδρέας Δρακόπουλος, Σπύρος Νιάρχος και Φίλιππος Νιάρχος Συμπρόεδροι του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος", Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ναυτιλιακής Εταιρείας Costamare Incorporation , Ιωάννης Κωστόπουλος, Πρόεδρος της ALPHA Bank , Εριέττα Λάτση, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ιωάννη Σ. Λάτση», Δημήτρης Μελισσανίδης, Πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων της “ Aegean Oil ”, Νικόλαος Νανόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της EFG Eurobank Ergasias A . E ., Κλεάνθης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ της Hellenic Postbank -Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Νίκος Πατέρας, Πρόεδρος του Ιδρύματος «Νικόλαος Δ. Πατέρας» και Μιχάλης Σάλας, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Δ.Σ του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.
Οι τιμηθέντες εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας αναφέροντας χαρακτηριστικά «τα βραβεία αξίζουν σε όλους εσάς. Ευχαριστούμε όλους στην ηγεσία των Σωμάτων Ασφαλείας που υποστηρίζουν τον όρκο τους για να μπορεί ο ελληνικός λαός να αγωνίζεται καθημερινά για την επιβίωση του τόπου, για τη δουλειά, την ευθύνη και την κοινωνική ευημερία».
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε στιγμή τις προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά όλοι οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας υπηρετώντας όλους τους Έλληνες πολίτες κάτω από δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες. Είναι υποχρέωση όλων μας, ο κάθε Έλληνας πολίτης στο μέτρο των δυνατοτήτων του να κάνει ότι μπορεί για να ανταποδίδει την προσφορά και την αυτοθυσία τους» τόνισαν μεταξύ άλλων οι τιμηθέντες.
Την ευθύνη της παρουσίασης του προγράμματος είχαν οι εκπρόσωποι των τριών Σωμάτων, Αρχιπλοίαρχος Ηλίας Σαμπατακάκης, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αθανάσιος Κοκκαλάκης και Επιπυραγός Νικόλαος Τσόγκας.
Στην έναρξη, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αθανάσιος Κοκκαλάκης καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους εκ μέρους όλων, τόνισε για το νόημα της εκδήλωσης:
«Σήμερα δεν είναι μία κοινή επιχειρησιακή δράση. Είναι μία κοινή πολιτιστική εκδήλωση για να αναδείξει την αξία της κοινής προσπάθειας, της συναδελφικότητας, της σύμπλευσης και της ομοψυχίας του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας.
Για να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι πέραν από την επαγγελματική μας ευσυνειδησία και το αίσθημα ευθύνης που έχουμε εκτελώντας την αποστολή μας, είμαστε άνθρωποι με καρδιά και ψυχή.
Με ευαισθησίες, με ενδιαφέροντα, με αγάπη για τη ζωή, τη μουσική, το χορό και το τραγούδι.
Και είμαστε εμείς οι ίδιοι, όλοι μας, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μέχρι και το νεότερο μέλος της μεγάλης οικογένειας των Σωμάτων Ασφαλείας που δίνουμε καθημερινά έναν υπεράνθρωπο αγώνα. Από την πρωτεύουσα έως την πιο απομακρυσμένη γωνιά της πατρίδας μας, για την προστασία του πολίτη.
Και είμαστε όλοι μαζί.
Και είμαστε προσηλωμένοι στο κοινό μας στόχο, για να διασφαλίζουμε την κοινωνική συνοχή και γαλήνη, με συνεργασία, με σεβασμό στον πολίτη, με κατανόηση και αλληλεγγύη στον άνθρωπο.
Είμαστε αφοσιωμένοι στην οικοδόμηση μιας δημοκρατικής κοινωνίας.
Μιας κοινωνίας που δημιουργεί, προοδεύει και ευημερεί.
Σε αυτήν μας την καθημερινή προσπάθεια, έχουμε την πολύτιμη ηθική συμπαράσταση του ελληνικού λαού.
Και δε ξεχνάμε, ούτε μία στιγμή, ότι τα δικαιώματα του λαού είναι αυτά που μας δίνουν τη δύναμη και ορίζουν τις υποχρεώσεις μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ