Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (4 Τέσσερα ) ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


1.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 28 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ενέχεται σε κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων,
νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και πλαστογραφία
Συνελήφθησαν ο 45χρονος αρχηγός της οργάνωσης και (4) μέλη της
Εξιχνίαση απάτης κακουργηματικής μορφής, για την οποίασχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος (6) ατόμων
Εξαρθρώθηκε, έπειτα από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, 5μελής εγκληματική οργάνωση,



με τη σύλληψη 2 ημεδαπών, 2 αλλοδαπών (άνδρας-γυναίκα) και 1 ομογενούς (προσωρινά κρατούμενου), ηλικίας από 28 έως 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «Συμμορία», «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών», «Πλαστογραφία», «Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα» και επιπλέον για τους 2 ημεδαπούς και την αλλοδαπή γυναίκα, για παράβαση του Νόμου «Περί όπλων».
Ειδικότερα, οι ανωτέρω, συνέστησαν εγκληματική οργάνωση, από τα τέλη Οκτωβρίου του 2011 και προέβαιναν στις κλοπές πολυτελών οχημάτων, αφαιρόντας συνολικά 2 αυτοκίνητα και 1 δίκυκλη μοτοσικλέτα, τα οποία στη συνέχεια απέκρυπταν σε υπόγειο χώρο στάθμευσης εμπορικού καταστήματος στη Δυτική Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα φρόντιζαν για τη συνεχή μετακίνηση των οχημάτων και τις αλλαγές πινακίδων κυκλοφορίας, προκειμένου να μην εντοπιστούν.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Πλήθος εγγράφων και κλειδιών διαφόρων οχημάτων,
  • Μη κρατικές (πλαστές) πινακίδες οχημάτων,
  • 1 σπρέυ πιπεριού,
  • 1 σιδερένια αστυνομική ράβδος,
  • 1 μαχαίρι και
  • 3 φυσίγγια των 9 mm .
Επίσης, σε έρευνα στην μπαγκαζιέρα μοτοσικλέτας ιδιοκτησίας του 45χρονου συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 1 πιστόλι 9 mm , με γεμιστήρα εντός του οποίου υπήρχαν 2 σφαίρες 9 mm ,
  • 1 χειροβομβίδα αμυντικού τύπου και
  • 12 σφραγίδες διαφόρων εταιριών και υπηρεσιών.
Επίσης, από αστυνομικούς της ίδιας υπηρεσίας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του προαναφερόμενου 45χρονου και επιπλέον 5 ημεδαπών, ηλικίας 28 έως 54 ετών, με την κατηγορία της «Απάτης» κακουργηματικής μορφής.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, 31χρονος ημεδαπός, δήλωσε ψευδώς στις αστυνομικές αρχές την κλοπή πολυτελούς αυτοκινήτου, του οποίου ήταν συνιδιοκτήτης από κοινού με 54χρονη ημεδαπή, εξαπατώντας με αυτόν τον τρόπο την ασφαλιστική του εταιρία, λαμβάνοντας αποζημίωση 19.000 ευρώ.
Ψευδή δήλωση κλοπής του πολυτελούς αυτοκινήτου του πραγματοποίησε στις αστυνομικές αρχές και 48χρονος ημεδαπός, με την πρόθεση να λάβει υψηλή αποζημίωση από την ασφαλιστική του εταιρία.
Τα ανωτέρω αυτοκίνητα, τα έδωσαν σε 28χρονο ημεδαπό, προκειμένου να τα αποκρύψει και αυτός στη συνέχεια τα παρέδωσε σε 46χρονο ημεδαπό, για τον ίδιο σκοπό. Ο 46χρονος, τελικά, παρέδωσε τα αυτοκίνητα στον 45χρονο αρχηγό της οργάνωσης για να τα χρησιμοποιεί.
Σε έρευνα στην οικία του 45χρονου και σε υπόγειο χώρο στάθμευσης πολυκαταστήματος στη Δυτική Θεσσαλονίκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 19 αυτοκίνητα και 3 δίκυκλες μοτοσικλέτες, μεταξύ των οποίων και τα προαναφερθέντα, ενώ διερευνάται η νομιμότητα κατοχής και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των υπόλοιπων αυτοκινήτων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.






<><><><><><> <><><><><><> <><><><><><>














2.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πάτρα, 28 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τροχαίο ατύχημα με όχημα που μετέφερε μεγάλο αριθμό μη νόμιμων μεταναστών.
Από το ατύχημα πέντε (5) άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ τραυματίστηκαν άλλα (43) άτομα.
Χθες (27-1-2012) το βράδυ, στην Επαρχιακή Οδό Αστακού – Μύτικα, στη θέση Μαραθιάς (Αστακού), Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που μετέφερε τουλάχιστον σαράντα οχτώ (48) παράνομους μετανάστες, Αφγανικής υπηκοότητας, κινούμενο με κατεύθυνση από Αστακό προς Μύτικα, ανετράπη στη μέση της οδού από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Από το ανατρεπόμενο φορτηγό ανασύρθηκαν πέντε (5) θανάσιμα τραυματισμένοι αλλοδαποί, οι δε άλλοι σαράντα (43) εντοπίσθηκαν τραυματισμένοι.
Όλοι οι τραυματίες διακομίσθηκαν σε Νοσηλευτικά ιδρύματα κοντινών περιοχών από οχήματα του ΕΚΑΒ που μετέβησαν στο σημείο. Δώδεκα (12) από αυτούς παραμένουν ακόμα για νοσηλεία, ενώ στους υπόλοιπους τριάντα ένα (31) παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και κρατούνται στις Αστυνομικές Αρχές.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το Ι.Χ. Φορτηγό είχε κλαπεί την 18-10-2010 από το Κορωπί Αττικής, ενώ έφερε Βουλγαρικές πινακίδες οι οποίες είχαν αφαιρεθεί την 3-12-2011 από την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα Αθηνών.
Αστυνομική έρευνα και Προανάκριση για το τροχαίο ατύχημα, καθώς και για τον τρόπο, τις διαδικασίες και τις συνθήκες μεταφοράς και διακίνησης των παράνομων μεταναστών, ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αστακ

3.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χθες (27-1-2012) το μεσημέρι, συνελήφθησαν στην περιοχή Αγ. Ιωάννη Ρέντη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άγιου Ιωάννη Ρέντη, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 37 και 58 ετών για εκβίαση.
Ειδικότερα χθες το πρωί μετέβη στο Τμήμα Ασφάλειας Άγιου Ιωάννη Ρέντη 65χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης καταστήματος στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών και υπέβαλε μήνυση σε βάρος των δύο ανωτέρω ημεδαπών, επίσης εμπόρων της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών, οι οποίοι απαιτούσαν εκβιαστικά να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των σαράντα πέντε χιλιάδων ευρώ (45.000), προκειμένου αυτοί να μην καταθέσουν προσφορά στην αρμόδια επιτροπή προμηθειών Κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων για την τροφοδοσία Υπηρεσιών του, προϋπολογισμού εννιακοσίων χιλιάδων (900.000) ευρώ.
Το μεσημέρι της ιδίας, αστυνομικοί του του Τμήματος Ασφάλειας Άγιου Ιωάννη Ρέντη μετέβησαν σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης (το κατάστημα του παθόντα) και συνέλαβαν τους δύο δράστες την ώρα που έβγαιναν από αυτό. Στην κατοχή τους βρέθηκαν στον μεν πρώτο το ποσό των είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) και στον δεύτερο το ποσό των είκοσι πέντε χιλιάδων ευρώ (25.000), αποτελούμενα από προσημειωμένα χαρτονομίσματα των πεντακοσίων (500) ευρώ.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 37χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα ξύλινο γκλόπ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.















4.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Τρίκαλα, 28 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες και διακεκριμένες κλοπές.
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί και αναζητούνται ακόμη δύο συνεργοί τους, ενώ εξιχνιάστηκαν τέσσερις (4) περιπτώσεις απατών – κλοπών.
Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων, τετραμελής εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες-κλοπές και συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 27 και 36 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητούνται ένας 36χρονος ημεδαπός και ένα ακόμη άτομο αγνώστων στοιχείων ταυτότητας.
Οι προαναφερόμενοι δράστες είχαν συγκροτήσει δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη απατών και κλοπών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, οι δράστες μετέβαιναν σε οικίες κυρίως υπερήλικων που διέμεναν μόνοι τους και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. ή της Εφορίας, έπειθαν τους παθόντες να τους παραδίδουν χρήματα τα οποία όφειλαν συγγενικά τους πρόσωπα στις παραπάνω Υπηρεσίας.
Σε περίπτωση που οι παθόντες δεν είχαν χρήματα στην οικία τους, τους οδηγούσαν σε τραπεζικά καταστήματα όπου προέβαιναν σε αναλήψεις χρημάτων. Σε πολλές περιπτώσεις, οι δράστες εκτός από τα χρήματα που τους παρέδιδαν οι παθόντες, αφαιρούσαν και οι ίδιοι χρήματα από τις οικίες στις οποίες μετέβαιναν, με τη μέθοδο της απασχόλησης.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες χρησιμοποιώντας την προαναφερόμενη μέθοδο και σε ομάδες με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση μελών, διέπραξαν στην περιοχή των Τρικάλων, τις παρακάτω απάτες-κλοπές:
  • Πρωινές ώρες της 26-01-2012 δύο από τους παραπάνω δράστες εμφανίστηκαν ως υπάλληλοι της Εφορίας στην οικία 76χρονης ημεδαπής και έπεισαν αυτή ότι συγγενικό της πρόσωπο οφείλει χρήματα στην Εφορία. Συνέχεια την μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε Τραπεζικό Κατάστημα όπου έκανε ανάληψη 1800€, τα οποία και τους παρέδωσε.
  • Πρωινές ώρες της 27-01-2012 δύο από τους παραπάνω δράστες εμφανίστηκαν ως υπάλληλοι της Εφορίας στην οικία 73χρονης ημεδαπής και την έπεισαν ότι συγγενικό της πρόσωπο οφείλει χρήματα στην Εφορία. Στη συνέχεια, την μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε Τραπεζικό όπου έκανε σε ανάληψη 3800€, τα οποία και τους παρέδωσε.
  • Πρωινές ώρες της 27-01-2012 ένας από τους δράστες μετέβη με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην οικία 74χρονης ημεδαπής, την οποία γνώριζε από παλιά. Στη συνέχεια προσήλθαν και άλλοι δύο από τους δράστες προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ. Ενώ, η παθούσα απασχολούνταν από τους φερόμενους ως υπαλλήλους της Δ.Ε.Η., ο πρώτος από τους δράστες αφαίρεσε από το χώρο της κρεβατοκάμαρας το χρηματικό ποσό των 750€.
  • Πρωινές ώρες της 27-01-2012 δύο από τους δράστες εμφανίστηκαν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ στην οικία 78χρονης ημεδαπής και την έπεισαν να τους παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 60€, ως οφειλή της προς στη ΔΕΗ, ενώ με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν επιπλέον από το πορτοφόλι της το χρηματικό ποσό των 40€.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.795 ευρώ και δύο (2) κινητά τηλέφωνα. Σε ερευνά που έγινε στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα και αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν για την εξαπάτηση των παθόντων.
Ερευνάται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλα παρόμοια αδικήματα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

ΠΗΓΗ: astynomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ