Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΜΑΘΗΜΑ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ
10/06/2013
Με την ψήφο τους στις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου του 2014 κάλεσε τους υποστηρικτές του ο Ταγίπ Ερντογάν να δώσουν ένα «μάθημα» στους διαδηλωτές. 

Σε ομιλία του στα Άδανα στα νότια της Τουρκίας, όπου σημειώθηκε ένταση μεταξύ φιλοκυβερνητικών και αντικυβερνητικών διαδηλωτών, ο Τούρκος πρωθυπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα σκληρός έναντι των διαδηλωτών χαρακτηρίζοντάς τους «δειλούς», «βάνδαλους» και «αναρχικούς». 

«Δεν απομένουν παρά επτά μήνες έως τις τοπικές εκλογές. Θέλω να δώσετε στους ανθρώπους αυτούς ένα πρώτο μάθημα μέσα στις κάλπες» δήλωσε ο Ερντογάν, τονίζοντας ότι το κόμμα του είναι αυτό των 76 εκατομμυρίων κατοίκων της Τουρκίας. 

Αργά το βράδυ του Σαββάτου επικράτησε ένταση στην περιοχή Άδανα, όταν ομάδα φιλοκυβερνητικών διαδηλωτών άρχισε να πετάει πέτρες σε πορεία αντικυβερνητικών διαδηλωτών. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις με δακρυγόνα και κανόνια νερού επιχείρησαν να διαλύσουν 5.000 διαδηλωτές στο κέντρο της Άγκυρας, στην πλατεία Κιζιλάι. 

Εκατοντάδες αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν διακόψει την κυκλοφορία. Στη συνέχεια τους καταδίωξαν και κατέφυγαν στα στενάκια γύρω από την πλατεία.
  

Παράλληλα, το το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, απέρριψε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στην Τουρκία, διαψεύδοντας τις φήμες που ήθελαν τον Ερντογάν να επισπεύδει τις προγραμματισμένες για το 2015 βουλευτικές εκλογές, εν μέσω των συνεχιζόμενων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. 

«Οι δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2014, οι προεδρικές εκλογές τον Αύγουστο του 2014 και οι γενικές εκλογές τον Ιούνιο του 2015. Αποκλείεται να υπάρξει αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΑΚP Χουσεΐν Τσελίκ μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη. 

Οπως είπε, «η κυβέρνηση δουλεύει ρολόι. Δεν υπάρχει τίποτα δεν επιβάλλει πρόωρες εκλογές».

ΠΗΓΗ : "       ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ      "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ