Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Φθηνότερες τιμές περιαγωγής (roaming) για κλήσεις,μηνύματα και λήψη δεδομένων στην ΕΕ από 1η Ιουλίου

 

ΠΗΓΗ :
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΖΑΣ
Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΖΑΣ πρόσθεσε νέα φωτογραφία: "Φθηνότερες τιμές περιαγωγής (roaming) για κλήσεις, 
μηνύματα και λήψη δεδομένων στην ΕΕ 
από την 1η Ιουλίου
 
 
«Μια χειροπιαστή περίπτωση όπου η ΕΕ και η ενιαία αγορά βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών»δηλώνει ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς
 
Οι νέες χαμηλότερες τιμές περιαγωγής για κλήσεις, μηνύματα και λήψη δεδομένων στο εξωτερικό θα ισχύουν από την 1η Ιουλίου 2013. Για τη λήψη δεδομένων μάλιστα το κόστος μειώνεται κατά 36%. 
Οι τιμές (προ ΦΠΑ) θα είναι οι ακόλουθες:
 
Από 1η Ιουλίου 2013 για φωνητικές κλήσεις
εξερχόμενες κλήσεις 0,24 ευρώ/λεπτό
εισερχόμενες κλήσεις 0,07 ευρώ/λεπτό
για γραπτά μηνύματα  0,08 ευρώ ανά sms
για λήψη δεδομένων 0,45 ευρώ ανά Mbyte
 
Συγκριτικά, οι τρέχουσες τιμές είναι 0,29 ευρώ/λεπτό για εξερχόμενες κλήσεις, 0,8 ευρώ/λεπτό για εισερχόμενες κλήσεις, 0,9 ευρώ ανά γραπτό μήνυμα και 0,70 ευρώ ανά Mbyte.
 
Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς, μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρ. Κοινοβουλίου δήλωσε σχετικά: 
 
«Σε μια εποχή που η λήψη δεδομένων μέσω έξυπνων κινητών τηλεφώνων (smart phones) αποτελεί πλέον καθημερινότητα, τα εθνικά σύνορα δε θα πρέπει να αποτελούν περιορισμό για τη χρήση τους. Σήμερα 6 φορές περισσότεροι Ευρωπαίοι πολίτες χρησιμοποιούν το κινητό τους για λήψη δεδομένων σε σύγκριση με το 2007, δηλαδή τότε που τέθηκε για πρώτη φορά σε εφαρμογή ο Κανονισμός της ΕΕ για την περιαγωγή (roaming) σε δημόσια δίκτυα κινητών επικοινωνιών. Στο ίδιο διάστημα το κόστος λήψης δεδομένων μέσω κινητού τηλεφώνου έχει μειωθεί κατά 91%. 
 
Είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι μειώσεις των χρεώσεων θα έχουν οφέλη όχι μόνο για τους καταναλωτές αλλά και για τις επιχειρήσεις της ψηφιακής οικονομίας, οι οποίες θα δουν την κίνησή τους να πολλαπλασιάζεται. Η ενιαία ψηφιακή αγορά των 500 εκατομμυρίων καταναλωτών δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες για καινοτόμες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τομείς σχετικούς με την ψηφιακή τεχνολογία και την παραγωγή πολιτιστικού, ενημερωτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου. 
 
Η περιαγωγή είναι μία από τις λίγες χειροπιαστές περιπτώσεις όπου η ευρωπαϊκή νομοθεσία οδηγεί σε άμεσο όφελος για τους Ευρωπαίους πολίτες. Ευελπιστώ ότι από το 2015 δε θα υπάρχουν πλέον διακρίσεις ανάμεσα στις εθνικές και διεθνείς υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, δε θα μιλάμε πλέον για «περιαγωγή», αλλά θα ισχύουν οι ίδιες, φθηνές τιμές λιανικής σε όλη την ΕΕ».  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ