Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΡΟΟΠΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΡΟΟΠΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!...
Φίλος Ενόπλων Δυνάμεων25 Ιουνίου 6:35 μ.μ.
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΡΟΟΠΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

Ιδιαίτερη προσοχή στην θάλασσα 

Άνοιξη είναι, το καλοκαίρι έρχεται τα θαλασσινά μας μπάνια κάπου εδώ αρχίζουν. Όμως η θάλασσα παρά τις χαρές της, κρύβει και κινδύνους Γι’ αυτό πρέπει όλοι να γνωρίζουμε κάποια πράγματα για τον πνιγμό:
Αν είμαστε άπειροι κολυμβητές ή υπερεκτιμήσουμε τις δυνάμεις μας και βρεθούμε στα βαθιά μπορεί απ’ την κούραση να μην έχουμε κουράγιο να γυρίσουμε πίσω. Ο φόβος και ο πανικός που μας καταλαμβάνει μπορεί να μας παραλύσει ώστε να μην μπορέσουμε καν να φωνάξουμε για βοήθεια. Οταν είμαστε πολύ κουρασμένοι, έχουμε κάτσει πολύ ώρα στον ήλιο ή έχουμε μόλις φαει και μετά κολυμπήσουμε και πάλι κινδυνεύουμε να πνιγούμε. Προσοχή λοιπόν.
Αν εντοπίσουμε κάποιον που πνίγεται πρέπει να φωνάξουμε κάποιον έμπειρο κολυμβητή ή ακόμα καλύτερα έναν ναυαγοσώστη. Κι’ αυτό γιατί ακόμα κι αν κάποιος ξέρει πως πρέπει να γίνει η διάσωση μπορεί να χάσει την ψυχραιμία του, ενώ ο ναυαγοσώστης ξέρει πως πρέπει να αντιδράσει σε οποιαδήποτε περίπτωση.

Ας μην αγχωνόμαστε. Τίποτα δεν θα συμβεί αν απλά γνωρίζουμε ότι η θάλασσα έχει θέσει κάποιους κανόνες. Αρκεί να τους σεβαστούμε, και να τους τηρήσουμε


BLOGGER : ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ { Είναι πολύ λυπηρό νά χάνονται άνθρωποι στην θάλασσα. Ακόμα περισσότερο ΄Ελληνες που η χώρα μας βρέχεται από Θάλασσα. Παρόμοιο σχόλειο είχα κάνει και πέρσι απο αφορμή διαφόρων περιστατικών.

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η  λοιπόν. Θα συμπληρώσω δύο βασικά πράγματα σχετικά με την προσοχή : α) Να μην έχουμε φάει β) Να μην έχουμε πιει γ) όχι πολλές ώρες στον ήλιο και μετά πάμε για μπάνιο. Τα υπόλοιπα ας τα συμπληρώσουν οι ειδικοί. Τουλάχιστον αυτά τα δύο βασικά όπου σε προσωπικό επίπεδο μου έχουν τύχει και για αυτό τα λέω }.

ΚΑΛΑ ΜΠΑΝΙΑ  


ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΡΟΟΠΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

Ιδιαίτερη προσοχή στην θάλασσα  
Άνοιξη είναι, το καλοκαίρι έρχεται τα θαλασσινά μας μπάνια κάπου εδώ αρχίζουν. Όμως η θάλασσα παρά τις χαρές της, κρύβει και κινδύνους Γι’ αυτό πρέπει όλοι να γνωρίζουμε κάποια πράγματα για τον πνιγμό: Αν είμαστε άπειροι κολυμβητές ή υπερεκτιμήσουμε τις δυνάμεις μας και βρεθούμε στα βαθιά μπορεί απ’ την κούραση να μην έχουμε κουράγιο να γυρίσουμε πίσω. Ο φόβος και ο πανικός που μας καταλαμβάνει μπορεί να μας παραλύσει ώστε να μην μπορέσουμε καν να φωνάξουμε για βοήθεια. Οταν είμαστε πολύ κουρασμένοι, έχουμε κάτσει πολύ ώρα στον ήλιο ή έχουμε μόλις φαει και μετά κολυμπήσουμε και πάλι κινδυνεύουμε να πνιγούμε. Προσοχή λοιπόν.
Αν εντοπίσουμε κάποιον που πνίγεται πρέπει να φωνάξουμε κάποιον έμπειρο κολυμβητή ή ακόμα καλύτερα έναν ναυαγοσώστη. Κι’ αυτό γιατί ακόμα κι αν κάποιος ξέρει πως πρέπει να γίνει η διάσωση μπορεί να χάσει την ψυχραιμία του, ενώ ο ναυαγοσώστης ξέρει πως πρέπει να αντιδράσει σε οποιαδήποτε περίπτωση.
ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ ΑΠΟ ΥΨΗΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ-ΗΛΙΑΣΗ
 Ο ήλιος μπορεί να αποδειχτεί μεγάλος εχθρός τώρα το καλοκαίρι. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και μάλιστα τις ώρες του μεσημεριού,μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στο δέρμα, ηλίαση ή να μας προκληθεί εξάντληση από την υψηλή θερμοκρασία.Το καπέλο και τα αντιηλιακά προϊόντα μπορούν να μας προστατεύσουν με την προϋπόθεση όμως ότι δεν πάμε γυρεύοντας .
Μία γενική αρχή είναι ότι αποφεύγουμε το μπάνιο από τις 1 μμ μέχρι 4 μμ ειδικά όταν έχει καύσωνα. Προτιμάμε τις πρωινές και απογευματινές ώρες που ο ήλιος δεν ‘καιει’ τόσο πολύ και έχουμε πάντα υπόψιν μας ότι δεν είναι όλα τα δέρματα προορισμένα να πάρουν αυτό το ‘βαθύ σοκολατί’ χρώμα που υπόσχονται οι διαφημίσεις αντιηλιακών. Ας μη ‘ψηνόμαστε’ λοιπόν με τις ώρες κάτω από τον ήλιο , ιδρώνοντας και υποφέροντας μόνο και μόνο για να μοιάσουμε στους ‘θεούς’ και στις ‘θεές’ των διαφημίσεων. Χρήσιμο είναι επίσης να γνωρίζουμε τα συμπτώματα της εξάντλησης από υψηλή θερμοκρασία και τι πρέπει να κάνουμε αν μας τύχει. Έτσι λοιπόν αν η θερμοκρασία του σώματος μας είναι 37oC -39oC, το δέρμα χλωμό, ιδρώνουμε πολύ , αισθανθούμε ίλιγγο ή λιποθυμία, κούραση, ναυτία ή τάση για εμετό και πονοκέφαλο μάλλον δεν την γλιτώσαμε αυτή την εξάντληση από υψηλή θερμοκρασία, και επειδή που κουράγιο πλέον για το ‘βαθύ σοκολατί’ που λέγαμε ας δούμε τι πρέπει να κάνουμε.
Μεταφερόμαστε σε δροσερό μέρος (δωμάτιο ή αυτοκίνητο με κλιματισμό , έστω και σκιά) και ξαπλώνουμε ανάσκελα με τα πόδια ελαφρώς ανασηκωμένα. Χαλαρώνουμε τα ρούχα και δροσιζόμαστε με βρεγμένα πανιά ή ανεμιστήρα. Σιγοπίνουμε για τουλάχιστον μισή ώρα 1 κιλό κρύο νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει μία κουταλιά του γλυκού αλάτι, εκτός και αν αισθανόμαστε τάση για εμετό. Αν τα συμπτώματα δεν υποχωρήσουν σε μία ώρα, πρέπει να καλέσουμε γιατρό οπότε χάνουμε και την απογευματινή βόλτα .
Θερμοκρασία σώματος πάνω από 39oC, δέρμα κόκκινο, έλλειψη ιδρώτα, λιποθυμία, σπασμοί είναι συμπτώματα της θερμοπληξίας, που είναι μία πολύ σοβαρή κατάσταση και απαιτεί αμέσως ιατρική βοήθεια.
 Ας μην αγχωνόμαστε. Τίποτα δεν θα συμβεί αν απλά γνωρίζουμε ότι, όπως η θάλασσα έτσι και ο ήλιος θέτει κι αυτός κάποιους κανόνες. Αρκεί να τους σεβαστούμε, αρκεί να τους τηρήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ