Korres-Project-greek super car_
Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Super car διά χειρός Ελλήνων!
Αυτό είναι το Korres Project 4, το οποίο εμφανίστηκε στη συνάντηση κλασικών οχημάτων και μοτοσικλετών που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Ιουνίου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Τατόι.
Όπως ήταν φυσικό, έκλεψε την παράσταση, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που απλώς δεν πίστευαν στα μάτια τους.
Το συγκεκριμένο project που αφορά στην κατασκευή του εντυπωσιακού αυτοκινήτου, το οποίο έχει επιμεληθεί ο εφευρέτης Δημήτρης Κορρές, έχει διάρκεια… ζωής πάνω από 10 χρόνια. Όπως μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει από τις σχετικές φωτογραφίες, πρόκειται για ένα σπορ μοντέλο με εντυπωσιακές σχεδιαστικές γραμμές και επιδόσεις που κόβουν την ανάσα. Το μήκος του Korres Project φθάνει τα 3,6 μέτρα και εφοδιάζεται από έναν V8 κινητήρα χωρητικότητας 7.0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 505 ίππους. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα έρχεται σε 3.8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα μπορεί να αγγίξει τα 300 χλμ./ώρα.

To Korres Project 4 είναι το ελληνικό super car

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που διαφοροποιεί το Korres Project από τα υπόλοιπα super car είναι η ύπαρξη ρυθμιζόμενης ανάρτησης που επιτρέπει την κίνηση τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου και μάλιστα με τέρμα το γκάζι! Αξίζει, επίσης, να αναφέρουμε πως η έμπνευση για ένα τέτοιο αυτοκίνητο προήλθε από το Citroen 2CV.

Super car κατασκευασμένο από Έλληνες και με… ελληνικές πινακίδες!

Οι προσπάθειες ενός Έλληνα επιστήμονα με… άφθονη τρέλα μόνο ελπίδα μπορούν να γεμίσουν τους λάτρεις της ταχύτητας. Για ακόμη μία φορά φαίνεται ξεκάθαρα πως οι Έλληνες μπορούν να κάνουν πολλά, αρκεί να έχουν την κατάλληλη στήριξη, κάτι που δεν γίνεται στη χώρα μας. Να αναφέρουμε αντίστοιχες περιπτώσεις με μάρκες τύπου Pagani (Ιταλία) που προκαλούν… αναστάτωση στην κατηγορία των exotic cars με περιορισμένη παραγωγή και τιμές αυτοκινήτων που φτάνουν ακόμα και τα δύο εκατομμύρια ευρώ!
Ευχόμαστε ένα τέτοιο prοject να πάρει – επιτέλους – σάρκα και οστά και να μη μείνει μόνο στα χαρτιά και στην… τρέλα του εφευρέτη Δημήτρη Κορρέ.
Όλοι οι Έλληνες θα ήθελαν να πάρει σάρκα και οστά η δημιουργία του Korres 4
Τεχνικά χαρακτηριστικά του Korres Project 4
Μήκος: 3,6 μ.
Πλάτος: 1,86 μ.
Ύψος: 1,22 μ. (όταν είναι χαμηλωμένο)
Μεταξόνιο: 2,56 μ.
Βάρος: 1.600 κιλά
Κινητήρας: 7.000 κ.εκ.
Ιπποδύναμη: 505 ίπποι
0-100 χλμ./ώρα: 3,8 δευτε.
Τελική Ταχύτητα: 300 χλμ./ώρα