ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΝΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Μόλις μία ημέρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής της G8 έληξε την αποτυχία των δυτικών ηγετών για την αντιμετώπιση ρωσική αντίσταση σε ένα ψήφισμα να επιβάλει την αποπομπή προέδρου Μπασάρ Άσαντ, η Μόσχα ανακοίνωσε την Τετάρτη 19 Ιουνίου η αποστολή στη Συρία από δύο πολεμικά πλοία που μεταφέρουν 600 πεζοναύτες ρωσικά. Έρχονταν, είπε ότι η επίσημη δήλωση, «για την προστασία των Ρώσων πολιτών εκεί.» Ρωσικά Αναπληρωτής Αρχηγός Αεροπορίας Υποστράτηγος-Gen.Gradusov πρόσθεσε ότι μια ομπρέλα δύναμη του αέρα θα πρέπει να παρέχεται η ρωσική εκστρατευτική δύναμη, αν χρειαστεί.
Στρατιωτικές πηγές Debka αρχείου αναφέρουν ότι η αφορμή που προσφέρονται από τη Μόσχα για την αποστολή της δύναμης αραιά μεταμφιεσμένη πρόθεση Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για να καμφθεί ρωσική στρατιωτική ισχύ ως απάντηση στην παράδοση της Δυτικής βαρέων όπλων σε αντάρτες της Συρίας.
Πούτιν έδινε τη Δύση λόγω προειδοποίηση ότι αν επέμενε στην εξοπλίζει τους αντάρτες περαιτέρω, ένας Ρώσος προσγείωση στρατευμάτων στη Συρία θα λάβει χώρα υπό το πρόσχημα μιας επιχείρησης να εκκενώσουν απειλούμενων Ρώσους υπηκόους.
Μερικά 20.000 Ρώσοι ζουν στη Συρία. Στις προηγούμενες φάσεις της σύγκρουσης, τους δόθηκαν οι θέσεις των σημείων συναρμολόγησης πρέπει Μόσχα αποφασίσει να τα βγάλει από τον πόλεμο χώρα. Η εκκένωση των ρώσων πολιτών θα μπορούσε από μόνη χαρακτηρίζει δραματικά την επέκταση της συριακής σύγκρουσης.
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ εντόπισε τα πολεμικά πλοία κατευθύνονται προς τις ακτές της Συρίας ως Nikolai Filchenkov μεγάλο πλοίο Landing και το Αντιναύαρχος Kulakov, ένα Udaloy 1 Καταστροφέας κατηγορίας, κάθε μεταφέρουν 300 πεζοναύτες. Υπ 'ατμόν οι πρώτες είναι επίσης 20 άρματα μάχης και 15 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς στρατευμάτων και στρατιωτικών φορτηγών, ενώ η Kulakov έχει σχεδιαστεί κυρίως για την ανθυποβρυχιακή εχθροπραξία.
Στρατιωτικές πηγές DEBKAfile, επίσης, αποκαλύπτουν ότι, αν Μόσχα περιγράφονται τα πολεμικά πλοία ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για τη Συρία, που έχουν πράγματι κρουαζιέρα στη Μεσόγειο από τα μέσα Μαΐου. Κατά την παραλαβή των εντολών τους, θα μπορούσαν να φθάσουν στη Συρία μέσα σε λίγες ώρες.
Υποστράτηγος-Gen. Gradusov ήταν εισηγμένες όπως λέει: «Εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε τους Ρώσους και θα τους απομακρύνουν από τη ζώνη των συγκρούσεων, εάν είναι απαραίτητο.»
Ερωτηθείς εάν η Ρωσική αεροσκάφη που προορίζονται για την κάλυψη αέρα για τις Ρωσικά πολεμικά πλοία που έρχονται προς τη Συρία, αρνήθηκε να απαντήσει, λέγοντας ότι είπε μόνο «Θα την εκτέλεση των ενταλμάτων.»
Η Μόσχα ανακοινωθέν δεν λέει όταν οι ρωσικές δυνάμεις αναμένεται να φτάσει στη θύρα στη Συρία ή σε ποιο μέρος της χώρας που πρόκειται να λειτουργήσουν.Στρατιωτικές πηγές μας λένε επικείμενη παρουσία τους στην εμπόλεμη ζώνη και η δυνατότητα της Δυτικής προμήθευε όπλα στα χέρια των ανταρτών της Συρίας προκαλεί ρωσικές απώλειες είναι αρκετά για να συμβάλουν τρεις πιο επικίνδυνες διαστάσεις στη συριακή σύγκρουση:
Η βλάβη των Ρώσων στρατιωτών θα δώσει Μόσχα μια δικαιολογία για να συσσωρεύονται στις περισσότερες στρατιωτικές ενισχύσεις στη Συρία?
Ρωσικής αεροπορικής δύναμης είναι στο δρόμο της για να εναέριο χώρο της Συρίας πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση στη Δύση για την επιβολή ηγεσία των ΗΠΑ ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Συρία?
Η παρουσία του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού στη Συρία θα χύσει περισσότερο καύσιμο για τις ήδη εξαιρετικά εμπρηστικές διπλωματικές και στρατιωτικές εντάσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας πάνω από αυτή τη σύγκρουση.
Αναμένεται να δούμε την αντίδραση της Δύσης στην Ρωσική πρωτοβουλία, που σίγουρα μπορεί να δώσει νέες διαστάσεις στην Συριακή κρίση. / Debka