Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ: ΕΞΩ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ
21/06/2013

Θετικό και ενθαρρυντικό κλίμα για την Ελλάδα επικράτησε κατά την χθεσινή σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βιέννη, την ώρα που στην Αθήνα η κρίση κορυφωνόταν. 

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, με την τελευταία να εκφράζει την ευχή να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και η θετική πορεία που ακολουθεί η οικονομία στην Ελλάδα. 

Την προθυμία της Αυστρίας να βοηθήσει την Ελλάδα μέσω Αυστριακών επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα, υπογράμμισε στον Έλληνα πρωθυπουργό κατά τη μακρά συνομιλία τους, και ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας, υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του  συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, ο οποίος ήταν και ο οικοδεσπότης της Συνόδου. 


Οι κύριοι Σαμαράς και Σπίντελεγκερ είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε μια σειρά θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, όπως τις εξελίξεις στην Τουρκία, την ΠΓΔΜ, το Αιγαίο, αλλά και την πορεία της ελληνικής οικονομίας. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε επίσης μία κατ' ιδίαν συζήτηση για πολύ ώρα με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό και προεδρεύοντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Έντα Κέννυ. 

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η διεξαγωγή της συνόδου της επιτροπής αυτοδιοίκησης που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα στις αρχές του ερχόμενου Μαρτίου, ενώ από πηγές της συνόδου αναφερόταν πως θέμα αποτέλεσε και η μεγάλη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού 
Κόμματος πριν τις Ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου και η συζήτηση του προεκλογικού προγράμματος πριν την ανακοίνωση των υποψηφίων του.
 
«Η Ελλάδα αποκαθιστά την εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζει», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. 

«Η Ελλάδα σημειώνει πρόοδο, όσον αφορά στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης η οποία χρειάζεται ώστε η χώρα να επανέλθει στην ανάπτυξη», είπε ο Μπαρόζο μιλώντας με δημοσιογράφους και πρόσθεσε, απαντώντας σε μια ερώτηση για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ΕΡΤ.: 

«Ελπίζω ότι θα έχουν επιτυχία και τους υποστηρίζουμε». 

«Είναι μια δύσκολη περίοδος για την Ελλάδα. Απαιτεί δημοσιονομική σταθεροποίηση. Απαιτεί μεταρρυθμίσεις, απαιτεί ισχυρή, θα έλεγα ευρεία, κοινωνική και πολιτική συναίνεση. Έχουμε διανύσει ένα μακρύ δρόμο. Σημειώνουμε πρόοδο καθημερινά», ήταν η δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατά την προσέλευσή του στη Σύνοδο.
 
ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ