Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Σε πτώση τα επιτόκια καταθέσεων των τραπεζών

ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ
10/06/2013
Με ραγδαίους ρυθμούς ξεκίνησε η αποκλιμάκωσης των υψηλών επιτοκίων που προσέφεραν οι τράπεζες στους καταθέτες μέχρι πριν μερικές εβδομάδες. 

Είναι γεγονός πως τα επιτόκια στις προθεσμιακές καταθέσεις, ακόμη και για ποσά 10.000 ευρώ για ένα χρόνο προθεσμία, είχαν προσεγγίσει και ξεπεράσει σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και το 6%, με αποτέλεσμα οι καταθέτες να έχουν ένα επιπλέον εισόδημα γύρω στα 600 ευρώ το χρόνο. 

Στις περιπτώσεις υψηλότερων καταθέσεων τα επιτόκια ανέβαιναν ακόμη περισσότερο, αποδίδοντας ακόμη πιο ικανοποιητικά ποσά στους καταθέτες. 

Ένα ακόμα πλήγμα στις αποδόσεις των καταθέσεων αποτελεί και το γεγονός ότι φορολογούνται πλέον τα έσοδα από τόκους με 15%, έναντι 10%, που ήταν μόλις πριν μερικούς μήνες. 

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, που θα οδηγήσει στην σταδιακή τους έξοδο στη διατραπεζική αγορά για άντληση ρευστότητας, σε συνδυασμό με την επιστροφή καταθέσεων, θα οδηγηθούμε σταδιακά στην προσφορά πολύ χαμηλών επιτοκίων ακόμη και κάτω του 2%, που θα είναι ανάλογα με τα επιτόκια που προσφέρονται στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης. 

Για παράδειγμα στις περιπτώσεις προθεσμιακής κατάθεσης των 10.000, το επιπλέον εισόδημα που θα έχουν από τόκους δεν θα ξεπερνά πλέον τα 150 με 200 ευρώ, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αποκλιμάκωσης των επιτοκίων. 

Τα οφέλη από την αποκλιμάκωση των επιτοκίων που θα έχουν οι τράπεζες για το 2014, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα ανέλθουν σε 1,5 δισ. ευρώ περίπου σε ετήσια βάση, όφελος που θα αντισταθμιστεί σε κάποιο βαθμό από τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού. 

Τα επιτόκια καταθέσεων είχαν ανέβει από τις τράπεζες σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, στην προσπάθεια τους να περιορίσουν τις εκροές.

ΠΗΓΗ : "      ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ       "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ