Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδαHaaretz αν και το Ισραήλ έχει «αρνηθεί επανειλημμένως» την παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού στους αντάρτες της Συρίας, εμφανίστηκε βίντεο λιβανέζικου τηλεοπτικού σταθμού που δείχνει άνδρες του τακτικού συριακού στρατού να έχουν στην κατοχή τους Jeep ισραηλινής κατασκευής το οποίο κατελήφθη κατά τις πρόσφατες μάχες κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Λίβανο. 
Σύμφωνα με τον συριακό στρατό το ισραηλινό τζιπ κατελήφθη από φιλοκυβερνητική οργάνωση ανταρτών κατά τις πρόσφατες μάχες για τον έλεγχο της πόλης Quşayr, κοντά στα σύνορα του Λιβάνου. Η Δαμασκός υποστήριξε ότι το όχημα αποτελεί απόδειξη ότι το Ισραήλ και οι ΗΠΑ ενισχύουν συνεχώς με πολεμικό υλικό την συριακή αντιπολίτευση. 
Ισραηλινοί αξιωματούχοι επισήμως αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς της Δαμασκού ότι χορηγούν δηλαδή πολεμικό υλικό στους Σύρους αντάρτες τονίζοντας για το συγκεκριμένο τζιπ ότι αποτελεί μοντέλο που είχε αποσυρθεί από τις μηχανοκίνητες ταξιαρχίες του ισραηλινού στρατού αρκετά χρόνια πριν και δεν είναι σαφές πώς έφθασε στα χέρια των ανταρτών. 
Ο λιβανικός τηλεοπτικός σταθμός AlMayadeen, ο οποίος έχει δεσμούς με τη Χεζμπολάχ, μετέδωσε βίντεο στο οποίο αξιωματικοί του συριακού στρατού βρίσκονται δίπλα από τζιπ ισραηλινής κατασκευής το οποίο παρουσίασε βλάβη από σφαίρα αυτομάτου όπλου. 
Το όχημα μπορεί να χαρακτηριστεί ως σχετικά παλιό, είναι θωρακισμένο μοντέλο JeepSufa, το οποίο κατασκευάζεται στο Ισραήλ με άδεια από την Chrysler. 
Τέτοια οχήματα χρησιμοποιούσε ο ισραηλινός στρατός (IDF) για δεκαετίες και στο Ισραήλ αλλά και κατά την εισβολή στο νότιο Λίβανο μέχρι την αποχώρηση του το 2000. 
Ο αριθμός της άδειας του τζίπ ισραηλινής κατασκευής είναι 669.491, και είναι σαφώς ορατή όπως είναι και το ανώτατο όριο ταχύτητας και άλλες σημάνσεις που αποτελούν τυπικό των σημάνσεων του ισραηλινού στρατού. 
Σύμφωνα με έρευνα του ισραηλινού στρατού που πραγματοποιήθηκε μετά τηνκατάληψη του οχήματος, αναφέρθηκε ότι το όχημα αυτό αποσύρθηκε πριν από 10 χρόνια και πιστεύεται ότι αποτελεί μέρος θωρακισμένων οχημάτων που έχουν μείνει πίσω στο Λίβανο από το 2000, και πωλούνται ως πλεόνασμα του στρατού. 
Το Γραφείο του Εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού IDF επιβεβαίωσε ότι το μοντέλο στο βίντεο δεν έχει χρησιμοποιηθεί από την IDF για περισσότερα από 10 χρόνια, προσθέτοντας ότι «αυτό είναι μια άλλη αποτυχημένη προσπάθεια της συριακής προπαγάνδας να κατευθύνει ψευδείς κατηγορίες εναντίον του Ισραήλ.» 
Γ.ΜΟΤΣΑΚΟΣ
http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/syrian-army-displays-captured-israeli-made-jeep-as-proof-of-aid-to-rebels.premium-1.525017