Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ - 2013.4η και 5η ημέρα Παραμονής - επιστροφής VIDEO ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΙΚOΝΑΣ εικόνας στον Πρόδερο της Διεθνούς Ενώνσεως Αστυνομικών-Τοπ. Διοίκησης Αργολίδας

 
Το προσκύνημα από 13-5-2013 έως 17-5-2013 φθάνει στη τελευταία ημέρα.
 
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΑΡΑΚΑΛΟΥ
 

 
Αφού φθάσαμε στην Ιερά Μονή Καρακάλου  μας καλοδέχτηκαν, μας κέρασαν, ενημερωθήκαμε από τον αρχοντάρι της μονής για το πρόγραμμά της και εν συνεχεία τακτοποιηθήκαμε στα δωμάτια.
 
                                                            ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΑΡΑΚΑΛΟΥ
 
 
 
 
Το απόγευμα σε αυτή την ωραία και με μεγάλη τάξη  Ιερά Μονή εκκλησιαστήκαμε πήγαμε για το βραδινό φαγητό και μετά προσκυνήσαμε τα λείψανα της μονής όπου ήταν πάρα πολλά μερικά από αυτά ήταν : 1) Τίμιο ξύλο, 2)Αγίου Γεδεών ( μάρτυρα, ΄Αγιος της μονής ), 3) Αγίου Ιωάννου, 4) Αγίου Κυρίκου, 5) Πέτρου και Παύλου και άλλα .Το βράδυ πριν την  κατάκλιση μιλήσαμε με έναν γέροντα ό οποίος ήταν  αντί του ηγούμενου.
  
Την επομένη το πρωί αφού παρακολουθήσαμε την πρωινή λειτουργία ήταν και η τελευταία ημέρα - ημέρα επιστροφής φύγαμε από την Ιερά μονή και στην συνέχεια πήραμε τους υπολοίπους από την Ιερά Μονή Φιλοθέλου (Φωτογραφίες για Φιλοθέου - Ιβήρων στα προηγούμενα χρόνια για ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ) και από την Ιερά Μονή Ιβήρων.
 
                                                        ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΑΡΑΚΑΛΟΥ 
      

- Αφού λοιπόν βρεθήκαμε όλοι μαζί και πάλι φθάνουμε στην Δάφνη όπου θα παίρναμε το Ταχύπλοο για να πάμε Ουρανούπολη στο Λεωφορείο για να αρχίσει το Ταξίδι της επιστροφής.
- Μόλις φθάσαμε στο Λιμάνι της Δάφνης μαθαίνουμε το απρόοπτο ότι υπάρχει απαγορευτικό και τα πλοία από την Ουρανούπολη δεν είχαν ξεκινήσει τα πράγμα και οι σχετικές  πληροφορίες ήταν ότι θα έχει απαγορευτικό για όλη την ημέρα οπότε η επιστροφή θα γινόταν την επόμενη.
- Δημιουργήθηκε μία δύσκολη κατάσταση για αυτούς που είχαν επαγγελματικές υποχρεώσεις αλλά και για την  παραμονή μας μέχρι την επομένη ημέρα.
- Ο Υπεύθυνος της εκδρομής κ. ΣΧΟΙΝΟΧΩΡΙΤΗΣ Χρήστος με προσωπικές επαφές φρόντισε να εξασφαλίσει την παραμονή μας σε μονές ανταποκρίθηκαν η Ιερά Μονή Ξηροποτάμου και η Ιερά Μονή Βατοπεδίου οπότε λύθηκε  τουλάχιστον το θέμα παραμονής εάν τελικά παραμέναμε στο ΄Αγιο ΄Ορος λόγω των καιρικών συνθηκών.
- Αφού ήμασταν στο λιμάνι της Δάφνης και από  την στιγμή που είχε δώσει απαγορευτικό στην Ουρανούπολη βλέπαμε ότι και στο Λιμάνι της Δάφνης ο αέρας δυνάμωνε οπότε είπαμε ότι πλέον και η επόμενη ανακοίνωση ώρα 12.00 όπου βγαίνει το άλλο ενημερωτικό καιρού  θα ήταν και πάλι απαγορευτικό.
- Εδώ όμως στο Περιβόλι της  Παναγίας  όπως λένε το ΄Αγιο ΄Ορος, η Παναγία έβαλε το χέρι της και εκεί που έδειχνε ότι ο  καιρός  χειροτέρευε γύρισε και εδόθη άρση του απαγορευτικού. Το μεσημέρι 12.00  ξεκίνησαν τα πλοία από την Ουρανούπολη για να αρχίσει ο δρόμος της επιστροφής με μία καθυστέρηση τουλάχιστον 8 ωρών περίπου με αποτέλεσμα να φθάσουμε στο Ναύπλιο ξημερώματα  Σαββάτου 18-5-2013.
- Αφού είχαμε πάρει την ευλογία δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα από την κούραση και όλοι επέστρεψαν στις Οικογενειακές και Επαγγελματικές τους υποχρεώσεις κανονικά.
 
- Για όλες αυτές τις άοκνες επί σειρά ετών ενέργειες του Προέδρου της "  ΙΡΑ - Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών - Τοπικής Διοίκησης Αργολίδας κ. Χρήστου ΣΧΟΙΝΟΧΩΡΙΤΗ "  οι συμμετέχοντες στην φετινή προσκυνηματική εκδρομή μετά από πρόταση ενός ατόμου εδόθη ένα επίκαιρο δώρο, τα περισσότερα στο VIDEO.  
 






- ΘΑ Υπάρξει συνέχεια με αναρτήσεις από το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ με VIDEO με ανάλογη σχετική ενημέρωση.
- Όταν τελειώσουν οι αναρτήσεις σχετικά με του ΑΓΙΟΥ  ΟΡΟΥΣ θα υπάρχει ενημέρωση.
- Γίνεται συγκέντρωση υλικού όλα τα μέλη για αυτό τον λόγον γίνονται έτσι οι αναρτήσεις.
Η κανονική σειρά με την σημερινή ανάρτηση έφθασε στο τέλος για το οδοιπορικό  " ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2013 ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ