Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2013

ΥΨΟΥΣ 386,8 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ
29/05/2013
Ταμειακό πλεόνασμα ύψους 386,8 εκατ. ευρώ παρουσιάζει το πρώτο τετράμηνο του έτους ο ενοποιημένος προϋπολογισμός της αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών. 

Ο αρμόδιος υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης σχολιάζοντας τα στοιχεία ανέφερε πως «η πολιτική εξυγίανσης των ΟΤΑ συνεχίζεται ως την τελική επιτυχία». 

Επίσης, ο υπουργός πρόσθεσε ότι «η λειτουργία του Παρατηρητηρίου στην πράξη μάς απομακρύνει από ισοπεδωτικές προσεγγίσεις και εξατομικεύει την αξιολόγηση των ΟΤΑ, συμβάλλοντας στην επιτυχία του εγχειρήματος. Στους τέσσερις μήνες επιτυγχάνεται πρωτογενές πλεόνασμα που ανταποκρίνεται στους στόχους μας», 

«Έχει, ήδη, αποκατασταθεί η ευρυθμία, η συνέπεια και η αποτελεσματικότητα των δήμων σε σημαντικό βαθμό, έχουν στηριχθεί τα κοινωνικά τους δίκτυα και επιτυγχάνεται όλο και περισσότερο η μέγιστη δυνατή διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών», κατέληξε. 

Αναλυτικότερα το πλεόνασμα οφείλεται, κυρίως, στη βελτίωση των ιδίων εσόδων και συγκεκριμένα των εσόδων από ανταποδοτικά τέλη, φόρους, λοιπά τέλη, δικαιώματα, παροχή υπηρεσιών, καθώς οι επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό έχουν μειωθεί σημαντικά σε σχέση με το α' τετράμηνο του 2012. 

Όσον αφορά στις δαπάνες, εμφανίζονται στο τετράμηνο του 2013 μειωμένες κατά 3,61%, ποσοστό που αυξάνεται στο 13,4% εάν αφαιρεθεί η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων από την ειδική επιχορήγηση που καταβλήθηκε στους ΟΤΑ από την αρχή του έτους. 

Ακόμη, η ειδική επιχορήγηση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων οδήγησε, στη δραστική μείωση των απλήρωτων υποχρεώσεων (ληξιπρόθεσμων ή μη) της αυτοδιοίκησης προς την αγορά κατά 15,4% (229 εκατ. ευρώ) σε σχέση με το πρώτο τετράμηνο του 2012. 

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "


Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, τον Απρίλιο η αυτοδιοίκηση παρουσίασε έλλειμμα 8,5 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 141,6 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο του 2012. 

Παράλληλα, συνεχίζεται η καλή πορεία των εσόδων και η συγκράτηση των δαπανών εντός των στόχων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Σταθερότητας 2013-2016. 

Τέλος, τον Απρίλιο του 2013 οι δαπάνες αμοιβών προσωπικού είναι μειωμένες κατά 15,29% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ