Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΓΑΠΗΣ»

ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ
13/12/2012
Tο νέο Κοινωνικό Παντοπωλείο στην Καλλιθέα εγκαινιάστηκε στις 10 Δεκεμβρίου από  τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. 

 Το Παντοπωλείο το οποίο βρίσκεται επί της λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου 363, οργανώνεται από το Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», με τη συνεργασία του Δήμου Καλλιθέας και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. 

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, υπό την επωνυμία «Αποστολή Αγάπης», θα έχει υπό την προστασία του και θα διανέμει τρόφιμα σε διακόσιες οικογένειες ανασφάλιστων εμπόρων και αποτελεί το πρώτο βήμα υλοποίησης του προγράμματος στήριξης των ανασφάλιστων εμπόρων της πρωτεύουσας  και των οικογενειών τους. 

«Μακάρι του χρόνου να μην έχουμε Κοινωνικά Παντοπωλεία, να μην υπάρχουν κέντρα ενίσχυσης των αναγκών των συνανθρώπων μας. Αυτό θα σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολλά προβλήματα και ο κόσμος δεν υποφέρει. Αν αυτό όμως δεν συμβεί, εδώ είμαστε, δίνουμε το «παρών», προσθέτουμε στο δυναμικό μας νέες εστίες ανακούφισης να καταλαγιάσουμε τον πόνο και τις δυσκολίες ανθρώπων που ήταν νοικοκύρηδες, με οργάνωση και με μια περιουσία, ένα μαγαζί, ένα κατάστημα, μια επιχείρηση, που αγωνίστηκαν χρόνια για να ορθοποδήσει και να επιτύχουν και έρχεται η κρίση να σβήσει και να γκρεμίσει όλα τους τα όνειρα. Και το χειρότερο, αυτό που τους μένει, η περηφάνια, να κινδυνεύουν να την χάσουν κι αυτή, αφού δεν υπάρχουν περιθώρια αξιοπρεπούς διαβίωσης. Αυτήν την φοβερή εικόνα αποκομίζουμε στη καθημερινότητά μας, και εδώ η Εκκλησία έρχεται με μια μεγάλη αγκαλιά που όλους τους χωρά να τονίσει ότι εδώ είμαστε, δεν θα σας αφήσουμε μόνους, θα σας στηρίξουμε να ορθοποδήσετε, να δώσουμε αγώνα για την επιβίωση τη δική σας, των οικογενειών και των παιδιών σας» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Κώστας Ασκούνης τόνισε: «H ίδρυση και λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του δεύτερου στο χώρο του Δήμου Καλλιθέας, αποτελεί έμπρακτη απάντηση στην κοινωνική κρίση που περνάει η χώρα μας. Δεν πρόκειται για κοινότοπη φιλανθρωπία. Συνιστά έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης, που αποσκοπεί να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή και την αξιοπρέπεια του πολίτη, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την χώρα μας. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για τούτο προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος».

Ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής κ. Κώστας Δήμτσας υπογράμμισε: «Είναι το πέμπτο Κοινωνικό Παντοπωλείο στην Αθήνα και το βάζουμε στην υπηρεσία του συνόλου των ανασφάλιστων εμπόρων και των οικογενειών τους σύμφωνα με τις εντολές του Αρχιεπισκόπου, ώστε να ελαφρύνουμε αυτόν το σταυρό που σηκώνουν καθημερινά. Στην προσπάθεια αυτή δεν είμαστε μόνοι μας, έχουμε υποστηρικτές, φορείς που πιστεύουν, αναγνωρίζουν το έργο μας και διακατέχονται από τα ίδια αισθήματα αλληλεγγύης, τον Δήμο Καλλιθέας που για δεύτερη φορά μας εξασφαλίζει το χώρο, το Κοινωφελές ´Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση που θα στηρίζει τούτο το εγχείρημα αποκλειστικά με την τροφοδοσία του. Όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίση».

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης δήλωσε: «Από τις αρχές της οικονομικής κρίσης, περίπου 68.000 έμποροι αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, ενώ σχεδόν διπλάσιοι είναι οι επιχειρηματίες οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις και στερούνται, τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Οι άνεργοι επιχειρηματίες αποτελούν μία ιδιαίτερη κοινωνικά ευπαθή ομάδα, αφού πρόκειται για πολίτες οι οποίοι δεν απολαμβάνουν καμία υποτυπώδη κοινωνική μέριμνα. Επιπλέον, η ψυχολογική και οικονομική τους κατάρρευση αποτελεί μείζον ζήτημα για τους ίδιους και για τις οικογένειές τους, οι οποίες δεξιώνονται την ανασφάλεια και το φόβο που φέρνει η αβέβαιη οικονομική κατάσταση. Οι κοινές δράσεις ΕΣΕΕ και Εκκλησίας της Ελλάδος θα περιλαμβάνουν: τη διενέργεια απογραφής των επωφελούμενων ανασφάλιστων εμπόρων από την ΕΣΕΕ και να οριστούν τα κριτήρια αξιολόγησης και κατάθεσης απαραίτητων δικαιολογητικών για την πρόσβαση στις εν λόγω υπηρεσίες- τη σύνδεση του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής με την «Αποστολή» και την ΕΣΕΕ για παροχή βοήθειας πρωτοβάθμιας πρόληψης και φροντίδας για την υγεία για τους ανασφάλιστους εμπόρους- τη δημιουργία κοινωνικού φροντιστηρίου για τα παιδιά των ανασφάλιστων εμπόρων- την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξη λογιστών για την διαχείριση κρίσεων- και τέλος τη δημιουργία δομών ψυχολογικής υποστήριξης για όσους συναδέλφους την χρειάζονται. 

Εξυπακούεται ότι οι παραπάνω ενέργειες δεν θα περιοριστούν στην Αθήνα, αλλά θα επεκταθούν και  προς το τοπικό επίπεδο, όπου οι κατά τόπους Μητροπόλεις σε συνεργασία με τους οικείους Εμπορικούς Συλλόγους θα αναλάβουν να τις εξειδικεύσουν στις ανάγκες και τα προβλήματα κάθε περιοχής».

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  κ. Αθανάσιος Σκορδάς, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, Αλέξης Μητρόπουλος και Ρένα Δούρου ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου,  Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης  Μάξιμος, ο Γραμματέας του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Λάτση κ. Δημήτριος Αφεντούλης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.

Στο μεταξύ, σήμερα, Πέμπτη, παρουσιάζεται από τον Δήμο Καλλιθέας το βιβλίο του Ιάσονα Χανδρινού «Το τιμωρό χέρι του Λαού: Η δράση του ΕΛΑΣ και της ΟΠΛΑ στην κατεχόμενη πρωτεύουσα 1942 – 1944» των εκδόσεων «Θεμέλιο».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας (οδός Ανδρομάχης 86Α). 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Στέλιος Ζαμάνος, Πρόεδρος του Πανελλαδικού Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, ο δημοσιογράφος 
Γιάννης Τζανετάκος και ο Αντιδήμαρχος Καλλιθέας Θοδωρής Ψαλιδόπουλος. 

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Ηλίας Κανέλλος.

ΠΗΓΗ : "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ