Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Έψαχναν με το ANPR τη μαφία των αυτοκινήτων της Κρήτης

Τετάρτη, 12 Δεκέμβριος 2012 15:07

 

  • ΠΗΓΗ : BLOKO.GR
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Έψαχναν με το ANPR τη μαφία των αυτοκινήτων της Κρήτης
Για τη μαφία των αυτοκινήτων της Κρήτης κατέβηκαν τα δύο περιπολικά της Άμεσης Δράσης, εξοπλισμένα με  το σύστημα ηλεκτρονικής αναγνώρισης πινακίδων οχημάτων (Automatic Number Plate Recognition- ANPR). Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, παρότι το αποτέλεσμα υπήρξε "πενιχρό" καθώς μόλις 1 κλεμμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκε, οι αρχές είχαν την ευκαιρία να ερευνήσουν τί έχει συμβεί με το "στόλο" των κλεμμένων με τη ... μέθοδο της εξαπάτησης μεγάλου αριθμού αυτοκινήτων από μεγάλη εταιρεία της Αθήνας. Μια υπόθεση την οποία αποκάλυψε πέρσι τέτοια εποχή το bloko.gr και τον
περασμένο μάρτιο ασκήθηκαν ποινικές διώξεις από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές της Κρήτης, ενώ ειδικό ενδιαφέρον παρουσίαζε μια "παράπλευρη" πτυχή, που σχετιζόταν μες το ξέπλυμα των  "αγνοοπύμενων" ακόμα λύτρων από την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.
Στις 16 Δεκεμβρίου 2011 γράφαμε συγκεκριμένα: Στη τελική ευθεία "τροχιοδρομείται" κατά πως φαίνεται η έρευνα για τη μαφία με τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα της Κρήτης, που φέρεται ακόμη να εμπλέκεται σε μια ολόκληρη αλληλουχία αλυσίδας εγκληματικών ενεργειών και πράξεων, που υπάγονται στο άρθρο 87 του Π.Κ. Του νόμου για το οργανωμένο   έγκλημα δηλαδή.  Η υπόθεση ξεκίνησε να εξετάζεται από οικονομικές υπηρεσίες πλην όμως προϊόντος του χρόνου και της συγκέντρωσης ισχυρών αποχρωσών ενδείξεων, έγινε μεταφορά στην εισαγγελία Ηρακλείου και πλέον διεξάγεται υπό επίβλεψη του εισαγγελέα Εφετών Κρήτης και του αρχηγείου της Αστυνομίας, καθώς μάλιστα, υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι το συγκεκριμένο δίκτυο, ξεπλένει σημαντικό μέρος από τα λύτρα της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.  
Το κουβάρι των αποκαλύψεων άρχισε να ξετυλίγεται μετά από καταγγελίες ότι υπάρχει μεγάλη εταιρεία στην Κρήτη με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και παραρτήματα σε τουλάχιστον άλλα δύο νησιά της Δωδεκανήσου, η οποία μισθώνει σε τουρίστες και σταθερούς πελάτες αυτοκίνητα σε ασύμφορα εξευτελιστικές τιμές.  Το τελευταίο δε χρονικό διάστημα, διαπιστώθηκε ότι αρκετά από τα μισθωμένα αυτοκίνητα χρησιμοποποιήθηκαν σε ιδιαίτερα σοβαρές εγκληματικές ενέργειες και είχαν νοικιαστεί από άτομα με πλαστά στοιχεία ταυτότητας.  
Πριν φτάσουν εκεί, τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας εξέτασαν δύο μεγάλες εταιρείες αυτοκινήτων της Αθήνας από τις οποίες είχε γίνει η προμήθεια συνολικά 900 αυτοκινήτων προς Κρήτη κι άλλων 200 για τα άλλα νησιά, όπου κι έγινε γνωστό ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας στον οποίο έγινε η εκχώρηση τους, τους έχει ... "φεσώσει" κανονικά.  Στο ερώτημα γιατί έδωσαν τόσα πολλά αυτοκίνητα, αφού δεν ήταν διασφαλισμένη η φερεγγυότητα του επιχειρηματία,πήραν την απάντηση ότι πριν από αυτόν, την επιχείρηση τη λειτουργούσε με ιδιαίτερη επιτυχία και χρηστή διαχείριση ο πατέρας του, με αποτέλεσμα να εμπιστεθούν και το γιο όταν τους είπε ότι σκοπεύει να την αναπτύξει ακόμη περισσότερο.  
Παρότι όμως η ζημιά που υπέστησαν κι εξακολουθούν να υφίστανται οι εισαγωγείς των αυτοκινήτων, δε θέλησαν να κάνουν μήνυση για απάτη κι αθέτηση συμφωνίας στον "επιχειρηματία" της Κρήτης, για λόγους που δεν έκαναν γνωστούς, αλλά που συσχετίζονται με τη βαθιά διασύνδεση του υπό έρευνα άτομα, με το ... ανφάν γκατέ της τοπικής μαφίας αλλά και της Αθήνας.  Το κλειδί για το άνοιγμα της υπόθεσης και της έρευνας σε πιο οργανωμένη βάση, φαίνεται ότι ήρθε από ένα μάρτυρα, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να μιλήσει και ν' αποκαλύψει πτυχές από τη δράση του εγκληματικού δικτύου, επαρκείς όμως για να βρει αφετηρία η προανακριτική διαδικασία.  
Η μαρτυρία φέρεται να κατατέθηκε στην Αθήνα και όπως σημειώνεται, περιλαμβάνει καταγγελίες ότι το συνδικάτο αυτό του εγκλήματος, έχει μεταξύ άλλων αναλάβει το ξέπλυμα σημαντικού ποσού από τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου, έχοντας ως ενδιάμεσο ένα άτομο το οποίο διατηρεί σχέσεις και με τον επιχειρηματία και μ' ένα από τους βασικούς κατηγορούμενους για την απαγωγή και μηδέποτε μέχρι σήμερα το όνομα του δεν είχε αναφερθεί πουθενά.  Μάλιστα, επειδή έγινε γνωστό ότι η υπόθεση έχει πλέον ξεκινήσει να εξετάζεται, κάποια στελέχη εταιρειών που έχουν επαγγελματική σχέση με τον επιχειρηματία κι έχουν "ριχτεί" δέχονται καταιονισμό απειλών για σωματικές βλάβες, ενώ σε μία περίπτωση κακοποιήθηκε άτομο και μάλιστα σε κεντρικό χώρο της πόλης του Ηρακλείου."
Σε ότι αφορά στο σύστημα Automatic Number Plate Recognition- ANPR, σημειώνεται ότι οι 20 σαρωτές που έχουν τοποθετηθείσε ισάριθμα περιπολικά της Άμεσης Δράσης, παρέχουν τη δυνατότητα «ανάγνωσης» των πινακίδων μέχρι και 15.000 οχημάτων την ώρα, ακόμη κι αν τρέχουν με 170 χλμ, ενώ θα μπορούν να ελέγξουν ταυτόχρονα μέχρι και τρεις λωρίδες κυκλοφορίας.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ