Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ημέρα «εθνικού πένθους» για την Ιταλία

ΕΝΩ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΥΣ
05/06/2012
Σε κατάσταση «εθνικού πένθους» για τα συνολικά 24 θύματα των ισχυρών σεισμών στην επαρχία Εμίλια-Ρομάνια κηρύχθηκε την Δευτέρα ολόκληρη η Ιταλία, με  τις δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία να τηρούν ενός λεπτού σιγή, και ενώ οι αρχές  παραμένουν σε συναγερμό, μετά τη νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 ρίχτερ το βράδυ της Κυριακής – δίχως, ευτυχώς, ανθρώπινα θύματα. 


Με τις σεισμικές και μετασεισμικές δονήσεις στην πολύπαθη επαρχία της Εμίλια-Ρομάνια να έχουν ξεπεράσει τις 1.400 (!), οι σεισμολόγοι στην Ιταλία εξακολουθούν να υποστηρίζουν στη Δημόσια Τηλεόραση (Rai) πως «ουδείς μπορεί να προβλέψει πότε ακριβώς θα σταματήσουν οι δονήσεις» (…). 

Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι της Εμίλια-Ρομάνια σε μεγάλο ποσοστό δηλώνουν στους απεσταλμένους δημοσιογράφους πως έχουν λάβει την απόφαση να εγκαταλείψουν δια παντός την περιοχή, για να κάνουν μία νέα αρχή στη ζωή τους, «μην μπορώντας να αντέξουν άλλο την συνεχή δοκιμασία των σεισμών, τον εφιάλτη του Εγκέλαδου…». 

Την ίδια επιθυμία εκφράζουν, άλλωστε,  και οι αλλοδαποί μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην περιοχή – η πλειονότητα από χώρες της βόρειας Αφρικής – ενώ επισήμως η κυβέρνηση της Τυνησίας έχει ναυλώσει ειδικό πλοίο για τη δωρεάν μεταφορά όσων υπηκόων της επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. 

Παράλληλα, τα περισσότερα γυμνάσια και λύκεια στην Εμίλια-Ρομάνια αποφάσισαν να επισπεύσουν το τέλος των μαθημάτων για τη σχολική χρονιά, την ώρα που τα προαύλιά τους έχουν γεμίσει με σκηνές, προκειμένου να ολοκληρωθούν ομαλώς οι εξετάσεις του Ιουνίου(…). 

Αναφορικά με το ποινικό σκέλος της υπόθεσης  και τις ευθύνες των αρμοδίων τις οποίες εξετάζουν οι ιταλικές αρχές, ήδη η εισαγγελία της Φεράρα έχει αποστείλει 17 κλήσεις σε απολογία προς  ιδιοκτήτες οικοδομικών εταιρειών, ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά και μηχανικούς του δημοσίου, οι οποίοι ήταν επιφορτισμένοι με τον έλεγχο των κτιρίων που κατέρρευσαν από τον σεισμό της 20ης  Μαΐου. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γνωστοποιήσει  πηγές της εισαγγελίας της Φεράρα και της Μόντενα, οι σοβαρότερες περιπτώσεις ποινικής ευθύνης - εκτός από «οικοδομικές παραβιάσεις και αμέλειες» - αφορούν ακόμη και σε «ανθρωποκτονία εξ αμελείας» για ορισμένους εκ των «αρμοδίων» (…).

ΠΗΓΗ : Ηλεκτρονική Εφημερίδα " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ