Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Καταστροφή 2.000 φωτογραφιών


ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΑΡΑΝΤΑ ΗΜΕΡΩΝ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
14/06/2012
Την μερική καταστροφή δυο χιλιάδων φωτογραφικών έργων από την μόνιμη συλλογή του ανακοίνωσε με καθυστέρηση σαράντα ημερών το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της πυρκαγιάς που ξέσπασε από άγνωστη αιτία τα ξημερώματα της 2ης Μαΐου στους χώρους της εταιρείας στη Σίνδο.


Παρά την πάροδο σαράντα ημερών, το Μουσείο Φωτογραφίας που παραμένει ακέφαλο μετά τη λήξη της θητείας του καλλιτεχνικού του διευθυντή, Βαγγέλη Ιωακειμίδη - από τον Ιανουάριο του 2011 και τη μη αντικατάσταση ή ανανέωση της θητείας του έκτοτε, δεν γνωστοποίησε το γεγονός της τραγικής απώλειας των έργων του παρά μόνο αφότου δημοσιοποιήθηκε επιστολή διαμαρτυρίας 19 γνωστών φωτογράφων, έργα των οποίων συμπεριλαμβάνονται στα καταστραφέντα από την πυρκαγιά.

«Διαμαρτυρόμεθα με τον πιο έντονο τρόπο, διότι δεν σπεύσατε να γνωστοποιήσετε το γεγονός, όπως είχατε υποχρέωση, τόσο στον ευρύτερο φωτογραφικό χώρο όσο και, προπάντων, στους άμεσα ενδιαφερόμενους», τονίζουν στην επιστολή διαμαρτυρίας τους οι 19 φωτογράφοι - μεταξύ των οποίων συνεργάτες και δωρητές του Μουσείου.

Σύμφωνα, πάντως, με ανακοίνωση του Μουσείου Φωτογραφίας, τα έργα που καταστράφηκαν από την πυρκαγιά ήταν ασφαλισμένα, «είχαν παραχθεί μετά το 1970, αριθμούσαν τα 2.000 και ήταν από περίπου 250 δημιουργούς (60% Έλληνες, 40% διεθνείς)». Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση: «Τα έργα αυτά βρίσκονται όλα καταλογογραφημένα σε χαμηλή ανάλυση με ακριβείς τεχνικές προδιαγραφές, στα αρχεία του Μουσείου». 

«Μόλις ολοκληρωθεί το πόρισμα της πυροσβεστικής και η διαδικασία ταυτοποίησης των έργων, που βρίσκεται σε εξέλιξη, το Μουσείο Φωτογραφίας πρόκειται να προχωρήσει σε ενημέρωση του κάθε δημιουργού ή εμπλεκόμενου φορέα, ξεχωριστά για την κάθε περίπτωση. 

ΠΗΓΗ : Ηλεκτρονική Εφημερίδα " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ