Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Το Δελτίο Τύπου της Πυροσβεστικής για την αποφοίτηση των νέων Ανθυποπυραγών

Τετάρτη, 27 Ιούνιος 2012 18:41

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Το Δελτίο Τύπου της Πυροσβεστικής για την αποφοίτηση των νέων Ανθυποπυραγών
Παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια, πραγματοποιήθηκε, στις 27 Ιουνίου και Ω/10:30, η τελετή αποφοίτησης των 31 νέων Ανθυποπυραγών της 37ης εκπαιδευτικής σειράς, στην Πυροσβεστική Ακαδημία, στην Κάτω Κηφισιά. 

Στην τελετή παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρος Μπούφης, ο
Αρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος, ο Αρχηγός Γ.Ε.Α. Αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης, εκ μέρους του Αρχηγού Γ.Ε.Σ. ο Υποστράτηγος Νικόλαος Νικολόπουλος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης, ο Υπαρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγος Βασίλειος Τουλίκας, ο Γενικός Επιθεωρητής Υπηρεσιών Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγος Σωτήριος Γεωργακόπουλος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Α.Π.Σ. Υποστράτηγος Γεώργιος Μαρματάκης, ο Διοικητής Π.Δ.Π.Υ. Αττικής Υποστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Διοικητής του 199-Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ. Υποστράτηγος Κων/νος Παπαδογιαννάκης, o Προϊστάμενος της Δ/νσης Υγειονομικού Υποστράτηγος Χρήστος Παπαδόπουλος, οι Προιστάμενοι Α΄και Β΄Κλάδου του Α.Π.Σ., οι Διοικητές Π.Υ. Αθηνών, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, ο Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Γ.Γ.Π.Π., ο Διοικητής της Σχολής Ανθυποπυραγών, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νικόλαος Χιωτάκης, ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας κ. Γεώργιος Δρίκος, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, αντιπροσωπείες των Σχολών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, καθηγητές και καθηγήτριες της Ακαδημίας, καθώς και μεγάλος αριθμός στελεχών του Π.Σ., συγγενών και φίλων των νέων Ανθυποπυραγών. 
Στην τελετή χοροστάτησε ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος. Κατά την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Δημοσθένης Καβέτσος, απευθυνόμενος στους νέους Αξιωματικούς του Σώματος, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Διατηρείστε άσβεστη τη φλόγα της μάθησης. Το Σώμα μας δεν έχει άλλη επιλογή παρά την επιτυχία και να συμβαδίζει απόλυτα με τα αντίστοιχα Σώματα των αναπτυγμένων χωρών, στην πορεία του μέσα στον 21ο αιώνα. Οι ευθύνες που θα αναλάβετε σε λίγο είναι μεγάλες και το έργο που καλείστε να επιτελέσετε είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, σκληρό , δύσκολο και επικίνδυνο, αλλά οπωσδήποτε κοινωνικό, συναρπαστικό και σπουδαίο με μεγάλη κοινωνική αναγνώριση. Οι Κεντρικές και Περιφερειακές Υπηρεσίες του Σώματος θα είναι για σας οι επάλξεις, απ΄ όπου θα δίνετε τις μάχες με τα στοιχεία της φύσης, αλλά ταυτόχρονα θα καταθέτετε, τη γνώση και την εμπειρία σας και θα εφαρμόσετε τους νόμους για την αποφυγή της εκδήλωσης επικίνδυνων καταστάσεων, τόσο για τον άνθρωπο, όσο και για το περιβάλλον». 
Σημειώνεται δε ότι η Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας είναι ισότιμη με τα Α.Ε.Ι. και η διάρκεια φοίτησης είναι οχτώ εξάμηνα. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους, οι Δόκιμοι Ανθυποπυραγοί εκπαιδεύονται θεωρητικά και πρακτικά σε ζητήματα που έχουν σχέση με την πυρόσβεση, τη διάσωση, την προληπτική πυροπροστασία και την ανακριτική. Γενικά, τους παρέχεται η τεχνική κατάρτιση, η οποία τους καθιστά ικανούς να εκπληρώσουν την αποστολή τους ως Αξιωματικοί του Σώματος.

ΠΗΓΗ : BLOKO.GR
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ