Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (16) ΕΛΛΗΝ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

1.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Λιβαδειά, 07 Απριλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός για παράνομη εμπορία και διάθεση κροτίδων και παιδικών αθυρμάτων στη Θήβα Βοιωτίας.
Κατασχέθηκαν πάνω από – 600 – κροτίδες διαφόρων τύπων καθώς και – 1.600 – παιδικά αθύρματα , μετά από έλεγχο σε κατάστημα Μίνι-Μάρκετ.
Αναζητείται για να συλληφθεί από τις Αστυνομικές Αρχές η 29χρονη ημεδαπή ιδιοκτήτρια του καταστήματος.
Συνελήφθη, χθες (06-04-2012) το μεσημέρι στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 36χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη εμπορία και διάθεση κροτίδων και παιδικών αθυρμάτων.
Ειδικότερα, χθες το πρωί κατά τη διενέργεια αστυνομικού ελέγχου σε κατάστημα Μίνι- Μάρκετ, ιδιοκτησίας 29χρονης ημεδαπής, στη πόλη της Θήβας, κατελήφθη ο 36χρονος ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, να διαθέτει προς πώληση:
  • (636) κροτίδες, διαφόρων τύπων και
  • (1.600) , παιδικά αθύρματα («σκορδάκια»)
χωρίς να έχει εφοδιαστεί με την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια Αστυνομική Αρχή.
Οι ανωτέρω ποσότητες κροτίδων και παιδικών αθυρμάτων κατασχέθηκε, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, η 29χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος χθες το απόγευμα, μετά από προφορική εντολή του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών και η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως.
Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, κατά την διάρκεια του εορτασμού του Πάσχα, θα συνεχισθούν αμείωτα.

2.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 7 Απριλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάστηκαν επτά (7) περιπτώσεις διαρρήξεων και μια (1) απόπειρα σε οικίες και καταστήματα σε χωριά της Καβάλας.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών αλλοδαπών για διακεκριμένες κλοπές.
Οι δράστες διέπρατταν τις διαρρήξεις, πρώτες πρωινές ώρες, ενώ οι παθόντες βρίσκονταν εντός της οικίας τους.
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από ενδελεχείς έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, επτά (7) περιπτώσεις διαρρήξεων και μια (1) απόπειρα κλοπής από οικίες και καταστήματα, σε χωριά της Καβάλας.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας , ηλικίας 35, 25 και 23 ετών, για διακεκριμένες κλοπές, ενώ οι δύο εξ’ αυτών (ο 35χρονος και 25χρονος) συνελήφθησαν και κρατούνται για να εφαρμοστεί η διαδικασία διοικητικής τους απέλασης.
Ειδικότερα, χθες (06.04.2012) πρωινές ώρες, οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία των τριών δραστών, στη Χρυσούπολη Καβάλας, κατά τη διάρκεια της οποίας εντόπισαν ηλεκτρονικές συσκευές, τις οποίες όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν αφαιρέσει, την 3-4-2012, από οικία 73χρονου ημεδαπού σε χωριό της Καβάλας.
Επίσης, από τη εξέλιξη της έρευνας, πρόκυψε ότι οι τρεις δράστες, την 3 & 4-4-2012, εισήλθαν σε άλλες πέντε (5) οικίες και σε ένα (1) κατάστημα, από όπου αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.375 ευρώ, ένα σκληρό δίσκο και τρία (3) ηλεκτρικά εργαλεία, ενώ αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε άλλη μια οικία, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, διότι έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης Καβάλας, για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπής.
3.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 7 Απριλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
1. Χθες (6-4-2012) το πρωί, συνελήφθησαν στο Περιστέρι μέσα σε κρεοπωλείο, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης.
Μετά από πληροφορία για απόκρυψη και διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης μέσα σε κρεοπωλείο στο Περιστέρι, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν το κατάστημα εντός του οποίου βρίσκονταν οι δύο συλληφθέντες και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν – 44 – πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους -386,6- γραμμαρίων.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Α’ Τ.Α Περιστερίου.
2. Χθες (6-4-2012) το μεσημέρι, συνελήφθη στο Κερατσίνι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 29χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, για διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -7.280- γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
4.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πάτρα, 7 Απριλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εντοπίστηκε στην Αμφιλοχία αυτοκίνητο, που μετέφερε περισσότερα από 161 κιλά κάνναβης.
Συνελήφθη ένας 35χρονος Αλβανός.
Άλλη μια σημαντική επιτυχία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου .
Συνελήφθη σήμερα (7-4-2012) το πρωί, στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Αντιρρίου, στην Αμφιλοχία από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 35 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.
Η σύλληψη του δράστη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου.
Ειδικότερα οι Αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλες πληροφορίες, εντόπισαν το 35χρονο να οδηγεί ένα Ι.Χ. Επιβατηγο αυτοκίνητο και τον ακινητοποίησαν.
Σε έρευνα που ακολουθησε στο όχημα του δράστη, οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 153 δέματα κάνναβης συνολικού βάρους 161. 082 γραμμαρίων.
Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν δυο κινητά τηλέφωνα με ισάριθμες κάρτες sim τα οποία κατασχέθηκαν ως μέσα επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών.
Επίσης κατασχέθηκε το όχημα του 35χρονου ως μέσω μεταφοράς των ναρκωτικών.
Την προανάκριση της υπόθεσης και τις έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται, διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.







5.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Μυτιλήνη, 07 Απριλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κατασχέθηκαν βεγγαλικά, στη Χίο.
Χθες (06-04-2012) το μεσημέρι, στην περιοχή «Βροντάδος» της Χίου, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, διακίνηση, χρήση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, βρήκαν σε εγκαταλελειμμένο κτήριο:
  • Τετρακόσιες σαράντα οκτώ (448) ρουκέτες έτοιμες προς ρίψη
  • Δέκα (10) ξύλινες ράβδους (ρουκετόξυλα)
  • Επτά (07) ξύλινά σφυριά (ματσόλες)
  • Δύο (2) σακουλάκια που περιείχαν μείγμα παρασκευής ρουκετών συνολικού βάρους 1700 γραμμαρίων
  • Τετρακόσια έξι (406) καλούπια αυτοσχέδιων ρουκετών, έτοιμα προς γέμιση
  • Οκτώ (8) ξύλινές κατασκευές, οι οποίες χρησιμοποιούνται στη γέμιση των ρουκετών
Τα παραπάνω αντικείμενα κατασχέθηκαν, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.
6.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 7 Απριλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βραδινές ώρες χθες (6-4-2012) συνελήφθησαν στο Αιγάλεω, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 44 και 31 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες και απάτες, ενώ αναζητούνται και άλλοι συνεργοί τους.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι παραπάνω δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, η οποία το τελευταίο εξάμηνο εντόπιζε, μέσω αγγελιών σε εφημερίδες, επιχειρηματίες που ενδιαφέρονταν για την αγορά προϊόντων ή χρυσού, τους τηλεφωνούσαν, με το πρόσχημα ότι διαθέτουν προϊόντα προς πώληση και εν συνεχεία κανόνιζαν συνάντηση πλησίον των καταυλισμών ROMA του Ζεφυρίου και των Άνω Λιοσίων, όπου με την απειλή όπλων και χρήση σωματικής βίας τους αφαιρούσαν τα χρήματα.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί δεκαπέντε (15) περιπτώσεις ληστειών και απάτης, με το ύψος των αφαιρεθέντων χρημάτων να ξεπερνά τις 114.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
7.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 7 Απριλίου 201 2
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλαίσιο των ελέγχων για τον εντοπισμό παράνομων εργαστηρίων, διακινητών και καταστημάτων που εμπορεύονται παράνομα κροτίδες, φωτοβολίδες και βεγγαλικά :
1. Την 5-4-2012 συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, 60χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης καταστήματος ψιλικών στην Πεύκη, γιατί μετά από έλεγχο στο κατάστημά του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
· -4.461- κροτίδες.
· -1.071- πυροτεχνήματα.
· -9- πιστόλια εκτόξευσης φωτοβολίδων.
· -235- καψύλλια πιστολιού.
2. Την 5-4-2012 συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Δημοτικού Θεάτρου, 73χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης αποθήκης στον Πειραιά, γιατί μετά από έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
· -3.745- κροτίδες.
· -3- καπνογόνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς
8.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πάτρα, 7 Απριλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εντοπίστηκε όχημα στο Στάνο Αιτωλοακαρνανίας, που μετέφερε 180 κιλά κάνναβης.
Συνελήφθησαν ένας 24χρονος Αλβανός και ένας 23χρονος Έλληνας.
Αναζητείται ο Βούλγαρος ιδιοκτήτης του οχήματος.
Συνελήφθησαν χθες (6-4-2012) το απόγευμα, στο Στάνο Αιτωλοακαρνανίας, ένας 24χρονος Αλβανός και ένας 23χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίσταση αδικήματα, της μεταφορά και κατοχής πολύ μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης) και της παράνομης εισόδου στη χώρα.
Οι ίδιες, κατά περίσταση κατηγορίες, βαρύνουν και ένα ακόμα Βούλγαρο συνεργό τους, ιδιοκτήτη του οχήματος, ο οποίος αναζητείται.
Ειδικότερα, χθες (6-4-2012) το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Αντιρρίου, στο κόμβο της Αμφιλοχίας, οι αστυνομικοί του Σταθμού Τροχαίας Αμφιλοχίας, ενήργησαν σήμα στάσης σε όχημα με βουλγαρικές πινακίδες, που θεώρησαν ύποπτο και στο οποίο επέβαιναν οι δυο συλληφθέντες.
Οι δράστες στη θέα των αστυνομικών επιχείρησαν να διαφύγουν αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Ακολούθησε εποχούμενη καταδίωξη έως την περιοχή Στάνος Αιτωλοακαρνανίας όπου το όχημα των δραστών εξετράπη της πορείας του και συγκρούστηκε μετωπικά με στηθαίο της οδού.
Στη συνέχεια, οι δράστες τράπηκαν πεζοί σε φυγή, εγκαταλείποντας το όχημα. Από τους αστυνομικούς του Σταθμού Τροχαίας Αμφιλοχίας συνελήφθη κατόπιν πεζής καταδίωξης ο 24χρονος οδηγός του οχήματος, ενώ ο 23χρονος συνεργός του κατάφερε αρχικά να διαφύγει και συνελήφθη αργότερα.
Συγκεκριμένα, για τη σύλληψη του 23χρονου οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, με τη συμμετοχή αστυνομικών από τις υπηρεσίες της Δίωξης Ναρκωτικών, της Ασφάλειας και της Τροχαίας του Αγρινίου, καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, κατά την οποία ο 23χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών λίγες ώρες αργότερα, σε ημιορεινή περιοχή κρυμμένος μέσα σε βάτα.
Σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στο όχημα των δυο δραστών βρήκαν και κατέσχεσαν τέσσερα σακβουαγιάζ που περιείχαν εκατόν εβδομήντα (170) δέματα κάνναβης συνολικού βάρους 179. 935 γραμμαρίων.
Στην κατοχή τους οι αστυνομικοί βρήκαν επιπλέον τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν ως μέσα επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών.
Επίσης, κατασχέθηκε το όχημα των δραστών ως μέσω μεταφοράς των ναρκωτικών, ενώ αναζητείται ο Βούλγαρος ιδιοκτήτης του.
Την προανάκριση της υπόθεσης και τις έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται, διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
9.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
Χανιά, 07 Απριλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη δυο (2) ημεδαπών για κατασκευή αυτοσχέδιων βεγγαλικών .
Είχαν μετατρέψει εγκαταλελειμμένη οικία σε εργαστήριο κατασκευής αυτοσχέδιων βεγγαλικών.
Συνελήφθησαν χθες (06-04-2012) το απόγευμα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μοχού του Δήμου Χερσονήσου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, δυο (2) ημεδαποί, ηλικίας 19 και 25 ετών για παραβάσεις σχετικά με εκρηκτικές ύλες και της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.
Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για κατασκευή αυτοσχέδιων βεγγαλικών, με σκοπό την ρίψη τους στο Δ ημοτικό Διαμέρισμα Μοχού του Δήμου Χερσονήσου κατά τον εορτασμό του Πάσχα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, κατέλαβαν τον 19χρονο, να κατασκευάζει αυτοσχέδιο μηχανισμό (βεγγαλικό) εντός εγκαταλελειμμένης οικίας, ενώ κατά τη διενέργεια του ελέγχου παρουσιάστηκε και ο 25χρονος συνεργός του.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους χώρους της εγκαταλελειμμένης οικίας, διαπιστώθηκε ότι ανωτέρω δράστες την είχαν μετατρέψει σε εργαστήριο κατασκευής αυτοσχέδιων βεγγαλικών, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Εκρηκτική ύλη συνολικού βάρους δέκα κιλών και τριακοσίων πενήντα επτά γραμμαρίων (10.357) κατανεμημένη, σε οκτώ (8) αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς κυλινδρικού σχήματος, περιτυλιγμένοι με αυτοκόλλητη ταινία
  • Ένα (1) αεροβόλο πιστόλι με μια γεμιστήρα,
  • Διακόσιες εννέα (209) κροτίδες μάρκας « MEFISTO MANA »
  • Εκατόν πέντε (105) γραμμάρια πυρίτιδα σε συσκευασία,
  • Ένας κάλυκας αντιαεροπορικού βλήματος οξειδωμένος, διαμετρήματος 20 mm,
  • Μια (1) συσκευασία με (45) μολύβδινα σφαιρίδια αεροβόλου όπλου 4.5 mm,
  • Πέντε (5) σουγιάδες με μήκος λάμας από 4 έως 10 εκατοστά,
  • Μια (1) ξύλινη σφεντόνα και διάφορα άλλα υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα (07-04-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
10.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ιωάννινα, 7 Απριλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.
Συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα ενώ κατασχέθηκαν πάνω από (130) κιλά κάνναβης, συσκευασμένα σε δέματα.
Εξαρθρώθηκε, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών. Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ένας 46χρονος άνδρας και μια 49χρονη γυναίκα καθώς και τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26, 37 και 20 ετών.
Ειδικότερα, σήμερα (07-04-2012) τα ξημερώματα στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Δολιανών Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με δύο επιβαίνοντες.
Ο οδηγός του οχήματος δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών για έλεγχο και ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας το όχημα, λόγω υπερβολικής ταχύτητας εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κλειστό εκείνη την ώρα κατάστημα (εστιατόριο) στο Καλπάκι Ιωαννίνων.
Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης, ήταν να τραυματιστεί ο 20χρονος συνοδηγός του οχήματος, ο οποίος νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα».
Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (121) δέματα με κάνναβη συνολικού βάρους (130.585) γραμμαρίων ενώ ο 26χρονος οδηγός του οχήματος συνελήφθη.
Στα πλαίσια της αστυνομικής έρευνας, συνελήφθησαν επίσης δύο ημεδαποί (ένας άνδρας και μία γυναίκα), 46 και 49 ετών αντίστοιχα και ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι διευκόλυναν ως προπομποί τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών, με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.
Τα δύο (Ι.Χ.Ε.) αυτοκίνητα κατασχέθηκαν ως μέσα μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν έξι (6) κινητά τηλέφωνα καθώς και το χρηματικό ποσό των (2900) ευρώ, τ o οποί o βρέθηκε στην κατοχή των δραστών.
Την αστυνομική επιχείρηση πραγματοποίησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών του Α΄ και Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.
Ο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για τα αδικήματα της εισαγωγής στην ελληνική επικράτεια, κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.





11.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Κόρινθος, 7 Απριλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη ο οδηγός του οχήματος που μετέφερε 135 κιλά κάνναβης προ τετραημέρου στην Κορινθία.
Πρόκειται για έναν 31χρονο αλλοδαπό υπήκοος Αλβανίας.
Επιπλέον, συνελήφθη μια 23χρονη αλλοδαπή για υπόθαλψη εγκληματία, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα έναν 31χρονο αλλοδαπό.
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο οδηγός του οχήματος που μετέφερε 135 κιλά κάνναβης, πριν από τέσσερις ημέρες, στην Κορινθία. (Σχετικό το από 3-4-2012 Δελτίο Τύπου).
Πρόκειται για έναν (1) 31χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για πλαστογραφία πιστοποιητικών, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παραβίαση περιορισμών διαμονής, καθώς επίσης κατηγορείται για ναρκωτικά και παράβαση του Νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, ο ανωτέρω 31χρονος συνελήφθη χθες (6-4-2012) το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και οργανωμένη επιχείρηση, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε Ι.Χ.E όχημα, στο οποίο επέβαινε μαζί με μία 23χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Εσθονίας.
Κατά τον έλεγχο, ο 31χρονος, παρουσίασε πλαστή ταυτότητα και πλαστή άδεια ικανότητας οδηγού, Ρουμανικών Αρχών, γεγονός το οποίο αντιλήφθηκαν οι αστυνομικοί. Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο ανωτέρω, είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία και εθνικότητα, ενώ επιπλέον είχε παραβιάσει τακτική άδεια τριών (3) ημερών, που του είχε χορηγηθεί από το Κατάστημα Φυλακών Νέας Αλικαρνασσού Κρήτης, στο οποίο εξέτιε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 7 μηνών για ναρκωτικά.
Επιπρόσθετα, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, προέκυψε ακόμα ότι ο 31χρονος, ήταν ο οδηγός του οχήματος, ο οποίος το εγκατέλειψε, την 3-4-2012 το πρωί, στην Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών, μετά από καταδίωξη με αστυνομικούς και στο οποίο βρέθηκε κάνναβη, συνολικού βάρους -134,966- κιλών, καθώς και ένα (1) πολεμικό «KALASHNIKOV» με τρεις (3) γεμιστήρες, που περιείχαν συνολικά ενενήντα (90) φυσίγγια.
Επιπλέον, η δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνει ακόμα έναν 31χρονο ομοεθνή του, ο οποίος οδηγώντας όχημα, το οποίο είχε ενοικίαση ο ανωτέρω με ψευδή στοιχεία, είχε τεθεί προπομπός του οχήματος που εγκαταλείφθηκε.
Σε βάρος της 23χρονης, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, γιατί αν και γνώριζε ότι ο 31χρονος ήταν δραπέτης φυλακών, τον φιλοξενούσε στην οικία της στον Νέο Κόσμο Αττικής, καθώς επίσης γνώριζε ότι χρησιμοποιούσε πλαστά έγγραφα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.
12.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΥΒΟΙΑΣ
Χαλκίδα, 07 Απριλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάσθηκε η ληστεία που έγινε τον προηγούμενο μήνα σε βάρος δύο ηλικιωμένων ημεδαπών
στην οικία τους, στο Λευκαντί Ευβοίας.
Συνελήφθη ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, με ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Χαλκίδας,
ενώ αναζητούνται οι δύο (2) συνεργοί του.
Εξιχνιάσθηκε, χθες (06-04-2012) το πρωί στη Χαλκίδα Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, η ληστεία που διαπράχθηκε από τρεις (3) δράστες, το προηγούμενο μήνα, σε βάρος δύο ηλικιωμένων ημεδαπών, στην οικία τους στη παραλία Λευκαντί Ευβοίας.
Μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του ενός εκ των δραστών. Πρόκειται για έναν 35χρονο υπήκοο Αλβανίας ο οποίος συνελήφθη, μετά από ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Χαλκίδας, χθες το απόγευμα. Από τις Αστυνομικές Αρχές αναζητούνται οι δύο (2) συνεργοί του.
Ειδικότερα, την 04-03-2012 και περί ώρα 03:30΄, οι τρεις δράστες, αφού παραβίασαν κεντρική πόρτα εισόδου, εισήλθαν στην μονοκατοικία όπου διέμεναν οι δύο ηλικιωμένοι (84χρονη γυναίκα και 71χρονος άνδρας) και με την απειλή μεταλλικού αντικειμένου (πιθανόν λοστού), τους ακινητοποίησαν καταφέρνοντας τους παράλληλα πολλαπλά χτυπήματα στα πρόσωπά τους και στην συνέχεια αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ και μεγάλο αριθμό κοσμημάτων.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία και πληροφορίες που συνέλλεξαν, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία του 35χρονου δράστη και μετά από συντονισμένες έρευνες τον εντόπισαν στο Δημοτικό Διαμέρισμα Φύλλων Ευβοίας όπου διέμενε και τον προσήγαγαν χθες το πρωί.
Σε βάρος του 35χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ληστείας και της οπλοχρησίας, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας και συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε χθες το απόγευμα από τον κ. Ανακριτή Χαλκίδας.
Τις έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό των δύο συνεργών του 35χρονου και εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες.
13.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Θεσσαλονίκη, 07 Απριλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών
Στο πλαίσιο ελέγχων ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, για την αποφυγή ατυχημάτων και άλλων δυσάρεστων περιστατικών από την παράνομη εμπορία και χρήση κροτίδων και βεγγαλικών, συνελήφθη χθες (06.04.2012) το βράδυ, στο Βαθύλακο Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 75 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών.
Αναλυτικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε αστυνομικός έλεγχος σε περίπτερο ιδιοκτησίας του 75χρονου, κατά τον οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (4.367) κροτίδες διαφόρων τύπων και (10) παιδικά αθύρματα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
13.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 7 Απριλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περι βεγγαλικών
Κατασχέθηκαν 3.840 παιδικά αθύρματα και 396 βεγγαλικά
Συνελήφθη χθες (6-4-2012) το πρωί, στην Ελευθερούπολη Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 34χρονος ημεδαπός, για παράβαση του νόμου περι βεγγαλικών.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο κατάστημα του 34χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 3.840 παιδικά αθύρματα και 396 βεγγαλικά διαφόρων διαστάσεων.
Η σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε θα αποσταλεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ ο 34χρονος αφέθη ελεύθερος με εντολή της.











15.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 7 Απριλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση η οποία παρείχε «προστασία» σε οίκους ανοχής.
Τα οικονομικά οφέλη που αποκόμιζαν υπερέβαιναν τα 500.000 ευρώ ετησίως.
Συνελήφθησαν επτά (7) μέλη του κυκλώματος .
Βραδινές ώρες της 3-4-2012, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τ.Α. Ομόνοιας στην περιοχή της Ομόνοιας, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση η οποία εκβίαζε ιδιοκτήτριες οίκων ανοχής στο κέντρο της Αθήνας.
Συνελήφθησαν επτά (7) αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής, μέλη του κυκλώματος.
Από την πολύμηνη έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Ομόνοιας προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία εκβίαζε ιδιοκτήτριες οίκων ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, για «παροχή προστασίας».
Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτριες των οίκων ανοχής δεν ενέδιδαν, προέβαιναν σε εμπρησμούς για εκφοβισμό. Τα οικονομικά οφέλη τα οποία αποκόμιζε η οργάνωση, υπερέβαιναν τις 500.000 ευρώ ετησίως.
Από την αστυνομική επιχείρηση, εκτός από τα επτά (7) μέλη του κυκλώματος, συνελήφθησαν και πέντε (5) επιπλέον αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

16.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 7 Απριλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης παράνομων μεταναστών.
Πρωινές ώρες της 5-4-2012 συνελήφθησαν στον Ασπρόπυργο, από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής δύο (2) άτομα, ένας 31χρονος ημεδαπός και ένας 34χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ιράκ, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιείτο στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, σε χώρες της Ε.Ε. Συνελήφθησαν επίσης τριάντα δυο (32) αλλοδαποί μετανάστες.
Ειδικότερα αστυνομικοί του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν στην Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου ένα Ι.Χ.Φ. ψυγείο, με κλεμμένες γερμανικές πινακίδες και το ακινητοποίησαν. Από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι εντός του φορτηγού ψυγείου, το οποίο μετέφερε συσκευασίες με ακτινίδια, υπήρχε κρυφός, ειδικά διαμορφωμένος ξύλινος κλωβός-δωμάτιο, στο εσωτερικό του οποίου βρίσκονταν στοιβαγμένοι τριάντα δύο (32) αλλοδαποί μετανάστες. Η είσοδος του κλωβού βρισκόταν από το κάτω μέρος του ψυγείου. Συνελήφθησαν ο οδηγός και ο συνοδηγός του Ι.Χ.Φ. ψυγείου.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες μαζί με άλλους δύο συνεργούς τους που αναζητούνται, ήταν μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο για μεγάλο χρονικό διάστημα στην προώθηση παράνομων μεταναστών σε χώρα της Ε.Ε., έναντι χρηματικής αμοιβής.
Κατασχέθηκαν :
  • Ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ψυγείο.
  • Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
  • Το χρηματικό ποσό των -500- ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ