Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΜΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΛΛΙΟΠΗΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ


05/04/2012
Εγκαινιάζεται σήμερα το απόγευμα η ομαδική έκθεση «Χίος 1912 -2012 εκατό χρόνια Ελευθερία; - μια πρώτη προσέγγιση» που διοργανώνει η Αίθουσα Τεχνών Καλλιόπη, μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία πολιτιστικής δράσης με έδρα τη Χίο, με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση του νησιού και φιλοξενείται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από σήμερα έως την Κυριακή 29 Απριλίου.


Η βραδιά θα διανθιστεί από την παρουσία του Strovili Quintet και τις συνθέσεις του Γιάννη Χούλη με επιρροές από την ethnic Jazz σκηνή, ενώ κατά τη διάρκειά της θα υπάρχουν και παράλληλα δρώμενα όπως θεατρικό παιχνίδι, εικαστικό εργαστήρι και κινηματογραφικές προβολές.

Στην έκθεση παρουσιάσουν τη δουλειά τους 20 ανερχόμενοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες, Χιώτες ή χιακής καταγωγής, που δουλεύουν με διαφορετικά υλικά (ζωγραφική, μικρογλυπτική, κεραμική, φωτογραφία, βίντεο κ.ά.), όπως και μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Χίου.

Απώτερος στόχος είναι η έκθεση να εξελιχθεί, να διευρυνθεί και να εμπλουτιστεί με τη συμμετοχή και άλλων Χιωτών καλλιτεχνών, όπως επίσης, κι άλλων μέσων έκφρασης και να παρουσιαστεί στη Χίο αποτελώντας αφετηρία για ώριμο δημιουργικό διάλογο στο μέλλον.

Η θεωρητικός τέχνης Αθηνά Εξάρχου γράφει στον κατάλογο της έκθεσης: «Η απάντηση στο τι σημαίνει ελευθερία είναι τόσο πολυδιάστατη όσο, για παράδειγμα, η απεικόνισή της στην παρούσα έκθεση. Η ελευθερία ως νοσταλγία, αναπόληση, ενδοσκόπηση ή αντικείμενο ειρωνείας παίρνει μορφές που άπτονται του προσωπικού και του κοινωνικού, του τοπικού και του ευρύτερου, του φαντασιακού και του πραγματιστικού, η ίδια ως προϊόν μιας άλλης ελευθερίας, της εικαστικής».

«Και αν μια έκθεση για την ελευθερία με αφορμή έναν τόπο ξεφεύγει από το χαρακτήρα της επετειακής ανάμνησης, αυτό οφείλεται στο ότι το σημείο στίξης που ακολουθεί τον τίτλο της είναι το ερωτηματικό» προσθέτει.

Ενώ, μέρος της έκθεσης θα παρουσιαστεί στη Χίο, το Νοέμβριο 2012,  ώστε να έχουν τη δυνατότητα να την επισκεφτούν και σχολεία.

Εγκαίνια: Πέμπτη 5 Απριλίου, στις 19:00 

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα, τηλ. 210-3418 550 

Αίθουσα: Εκθεσιακός χώρος 1ου ορόφου & 2ου ορόφου 

Διάρκεια: 5/4 με 29/4 

Ώρες λειτουργίας: Δευ - Κυρ. 18:00 - 22:00 

Κλειστά: Μ. Πέμπτη 12 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2012 

Είσοδος Ελεύθερη

ΠΗΓΗ: Ηλεκτρονική Εφημερίδα " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ