Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΗΛΙΟΣ» Ευχολόγια χωρίς ουσία


05/04/2012
Στο πλαίσιο της ειδικής ημερίδας για την Ενέργεια και το πρόγραμμα «Ήλιος» που διοργανώθηκε στις 3 Απριλίου 2012, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος,
Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Αθήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας φωτοβολταϊκών συστημάτων Pairan, κ. Dieter Schmitt έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρακολούθησα με πολύ μεγάλη προσοχή τις ομιλίες του Έλληνα υπουργού Περιβάλλοντος, του Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Ενέργεια και του Γερμανού υφυπουργού περιβάλλοντος για το πρόγραμμα «Ήλιος» και δεν έγινα σοφότερος… Έμαθα μονάχα ένα πράγμα  δια στόματος του Γερμανού υφυπουργού: ότι πρακτικά το ενδεχόμενο εισαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στη Γερμανία από οποιαδήποτε ξένη χώρα δεν υπάρχει πουθενά στη γερμανική ενεργειακή ατζέντα μέχρι το 2020, ώστε να μην επιβαρυνθεί ο Γερμανός φορολογούμενος.

Από τους υπόλοιπους παριστάμενους άκουσα ξανά τα ίδια ευχολόγια και τις ίδιες οραματικές τοποθετήσεις, ωστόσο, τίποτε δεν ειπώθηκε επί της ουσίας. 

Κινούμαστε με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς σε μια αγορά φωτοβολταϊκών που είναι έτοιμη εδώ και καιρό να προσφέρει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αξιοποιώντας τον ήλιο και δημιουργώντας θέσεις εργασίας. Όμως, είμαστε κολλημένοι ακόμη στην αφετηρία ενός μεγαλεπήβολου, αλλά ασαφούς σχεδίου. Μήπως πρέπει να εστιάσουμε όλη την προσοχή μας σε χειροπιαστά project άμεσης απόδοσης για την Ελλάδα, τους Έλληνες και την ελληνική οικονομία; 

Εμείς ως εταιρεία είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε θετικά προς μια τέτοια κατεύθυνση».  

ΠΗΓΗ : Ηλεκτρονική Εφημερίδα " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ ".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ