Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Μουρίνιο: «Είμαι νικητής»

 

  • Τρίτη, 03 Απρίλιος 2012 15:23 
Μουρίνιο: «Είμαι νικητής»
Ο Ζοσέ Μουρίνιο με δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera», εξήγησε τους λόγους που τον κάνουν ξεχωριστό, μίλησε για την κριτική που δέχεται, ενώ αναφέρθηκε και στο παρελθόν του.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Πορτογάλου τεχνικού της Ρεάλ Μαδρίτης στην «Corriere della Sera»: 
Πώς είναι τα πράγματα στη Μαδρίτη;
«Πολύ καλά. Βρισκόμαστε στην πρώτη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος και είμαστε κοντά στην ημιτελική φάση του Champions League. Είναι καλά τα πράγματα».

Τι έχετε να πείτε για τις κριτικές;
«Είμαι συνηθισμένος σε τέτοια περιστατικά. Στο ποδόσφαιρο μπορούν να σου ασκήσουν κριτική για το άσπρο ή το μαύρο. Μερικές φορές τα έχω χαμένα, επειδή δεν ξέρω από κατεύθυνση να κοιτάξω. Πάντως, τη δέχομαι την κριτική».
Πώς μπορείτε και κερδίζετε τον σεβασμό από τους παίκτες σας;
«Οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι που κάνουν τα πάντα. Έχουν κάποια θέση. Είναι ευφυείς. Μελετούν και καταλαβαίνουν τα πάντα. Ξέρουν πως μπορεί να τους προετοιμάσει ένας προπονητής και πότε όχι. Πότε έχουν να κάνουν με έναν ειλικρινή προπονητή και κάνουν τα πάντα για εμάς. Και νομίζω ότι μπορείς να κερδίσεις τον σεβασμό, αν τους σεβαστείς εσύ πρώτα. Και σέβομαι τους ποδοσφαιριστές από όλα τα άλλα στο χώρο του ποδοσφαίρου».
Έχετε αναλάβει και κερδίσει τρόπαια με ομάδες από διαφορετικές. Τι κερδίζετε από αυτή την πορεία;
«Το πρώτο που αισθάνεσαι είναι τυχερός».
Όσον αφορά τις ομάδες…
«Δεν νομίζω ότι μπορείς να αλλάξεις την προσωπικότητα των ανθρώπων. Όταν πας σε μία ομάδα, προσπαθείς να δίνει τον καλύτερο εαυτό σου. Όταν προσπαθείς να αποκτήσεις έναν ποδοσφαιριστή, μαθαίνεις αρκετές πληροφορίες για εκείνον, αλλά πρέπει να αισθάνεσαι τυχερός. Μόνο από το γεγονός ότι θα δουλέψεις μαζί τους».
Πώς χτίζετε ομάδες για να κερδίζουν;
«Το σημαντικότερο πράγμα είναι να επικοινωνείς στην τοπική γλώσσα. Ισπανικά στην Ισπανία, αγγλικά στην Αγγλία και να μην χρησιμοποιείς άλλη γλώσσα. Ωστόσο, την ίδια ώρα είναι καλό να ξέρεις διαφορετικές γλώσσες για τις ιδιωτικές συζητήσεις που έχεις με τους ποδοσφαιριστές. Με αυτό τον τρόπο χτίζεις μία διαφορετική σχέση με τον παίκτη».
Αισθάνεστε νικητής;
«Είμαι νικητής»
Τι κάνει ιδιαίτερο τον Ζοσέ Μουρίνιο;
«Για να γίνεις ξεχωριστός χρειάζεται να κερδίζεις στο ποδόσφαιρο. Οι άνθρωποι ξεχνούν εκείνος που χάνουν. Αυτό είπα την περσινή σεζόν, όταν χάσαμε από την Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά του Champions League. Οι οπαδοί έλεγαν σε εμένα: `ο κόσμος δεν θα ξεχάσει, επειδή χάσαμε και δεν μέτρησε το γκολ του Ιγκουαΐν, υπήρχαν οι κόκκινες κάρτες` και τους απάντησα: `ναι, οι άνθρωποι θα με ξεχάσουν`. Με το πέρασμα των χρόνων οι άνθρωποι ξεχνούν τι έγινε και θυμούνται μόνο τους νικητές. Έτσι το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να κερδίσεις, να κερδίζεις και να κερδίζεις συνέχεια. Η νίκη δεν είναι το παν, όμως αν το κάνεις συχνά μένεις στην ιστορία».
Τι σας κάνει ξεχωριστό σε σχέση με τους άλλους προπονητές;
«Νομίζω ότι οι προπονητές επικεντρώνονται στις νίκες, τους τίτλους και τα αποτελέσματα. Αυτό είναι που γράφει ιστορία. Τα τελευταία δέκα χρόνια κανείς δεν έχει κερδίσει όσους τίτλους έχω κερδίσει εγώ. Αυτό με κάνει ξεχωριστό»!
Τι θα θέλατε να λένε για τον Ζοσέ Μουρίνιο όταν θα αποφασίσετε να αποσυρθείτε από το ποδόσφαιρο;
«Ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου που έκανε πολύ καλά τη δουλειά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ