Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (9) ΕΛΛΗΝ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

1.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Βόλος, 17 Απριλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα (17-04-2012) στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 58, 63, 50 και 65 ετών αντίστοιχα για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις ημεδαποί προσήλθαν αυθορμήτως στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και συνελήφθησαν, διότι δεν είχαν καταβάλει προς το Δημόσιο, χρέη συνολικού ύψους 425.546,52 ευρώ, 366.893,54 ευρώ, 366.893,54 ευρώ και 330.859,50 ευρώ αντίστοιχα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου.
Κατηγορούνται για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

2.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΥΒΟΙΑΣ
Χαλκίδα, 17 Απριλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αποκαλύφθηκε η συμμετοχή και δεύτερου δράστη στη ληστεία που έγινε τον προηγούμενο μήνα σε βάρος δύο ηλικιωμένων ημεδαπών στην οικία τους, στο Λευκαντί Ευβοίας.
Πρόκειται για έναν 36χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος είχε ήδη συλληφθεί για αντίσταση σε βάρος αστυνομικών και παράνομη οπλοκατοχή και κρατείται από 06-04-2012 για διοικητική απέλαση.
Σε βάρος του εκδόθηκε το από 12-04-2012 ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Χαλκίδας.
Αποκαλύφθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, η συμμετοχή και δεύτερου δράστη στη ληστεία που διαπράχθηκε το προηγούμενο μήνα, σε βάρος δύο ηλικιωμένων ημεδαπών, στην οικία τους στη παραλία Λευκαντί Ευβοίας.
Πρόκειται για έναν 36χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος είχε ήδη συλληφθεί το πρωί της 06-04-2012, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, κατηγορούμενος για αντίσταση σε βάρος των αστυνομικών και παράνομη οπλοκατοχή, στερούμενος επιπλέον αποδεικτικών εγγράφων της ταυτότητάς του.
Ειδικότερα, το πρωί της 06-04-2012 οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν τον 36χρονο να κινείται πεζός στο Δημοτικό Διαμέρισμα Φύλλων Ληλαντίων Ευβοίας και επιχείρησαν να τον ελέγξουν.
Κατά την διάρκεια του ελέγχου, ο 36χρονος απώθησε με τα χέρια του τους αστυνομικούς και προσπάθησε να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και σε έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο μαχαίρι και συνελήφθη.
Από την μεθοδική αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε η συμμετοχή του στη ληστεία στο Λευκαντί Ευβοίας και το προανακριτικό υλικό τέθηκε υπόψη του κ. Ανακριτή Χαλκίδας, ο οποίος την 12-04-2012 εξέδωσε σχετικό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 36χρονου, ο οποίος κρατείτο για διοικητική απέλαση.
Υπενθυμίζεται ότι την 06-04-2012 οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία και πληροφορίες που συνέλλεξαν, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία και να συλλάβουν έναν ακόμη υπήκοο Αλβανίας, ηλικίας 35 ετών που συμμετείχε επίσης στην ληστεία στο Λευκαντί Ευβοίας (σχετικό το από 07-04-2012 Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας).
Τις έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό και του τρίτου δράστη και εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες.

3.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Καλαμάτα, 17 Απριλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 64χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο, από μη απόδοση Φ.Π.Α.
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη που υπερβαίνουν τα 260.000 ευρώ.
Συνελήφθη, σήμερα (17-4-2012) το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας (1) 64χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας καλλυντικών, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα, σε βάρος του 64χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη από μη απόδοση Φ.Π.Α., ύψους 268.129,22 ευρώ.
Ο 64χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.


4.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Κέρκυρα, 17 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 45χρονος διευθύνων σύμβουλος ελαιουργικής επιχείρησης στη Ζάκυνθο για χρέη προς το Δημόσιο.
Οι οφειλές που εκκρεμούν ξεπερνούν τα 5.500.000 ευρώ.
Συνελήφθη, σήμερα (17-04-2012) το πρωί, στην πόλη της Ζακύνθου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, 45χρονος ημεδαπός, διευθύνων σύμβουλος ελαιουργικής επιχείρησης, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα σε βάρος του 45χρονου εκκρεμούσε απόφαση του κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για οφειλές προς το Δημόσιο από το έτος 1997 έως σήμερα που ανέρχονται στο ποσό των 5.940.076,16 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.


5.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 17 Απριλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι από την Οικονομική Αστυνομία και τις Υπηρεσίες Ασφάλειας σε ενεχυροδανειστήρια, ανταλλακτήρια και αργυραμοιβούς.
Συνελήφθη σήμερα 36χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίου για λειτουργία του καταστήματος χωρίς άδεια και άλλες φορολογικές παραβάσεις
Το δίμηνο Ιανουάριος – Φεβρουάριος πραγματοποιήθηκαν (730) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν (71) παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα.
Συστηματικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται από την Οικονομική Αστυνομία και τις Υπηρεσίες Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας σε ενεχυροδανειστήρια, ανταλλακτήρια χρυσού - αντικειμένων και άλλες επιχειρήσεις συναφών συναλλαγών, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, για τη διαπίστωση της νόμιμης λειτουργίας τους, τον εντοπισμό τυχόν φορολογικών ή/και άλλων παραβάσεων, αλλά και για τις διαδικασίες που ακολουθούν.
Συνολικά, από τα μέσα του Ιανουαρίου έως τα τέλη του Φεβρουαρίου, από κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας και των Υπηρεσιών Ασφαλείας πραγματοποιήθηκαν (730) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν (71) παραβάσεις σε όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας.
Στο πλαίσιο των συνεχών ελέγχων, συνελήφθη, σήμερα το πρωί στην Αθήνα 36χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης ατομικής επιχείρησης με αντικείμενο την αγορά χρυσών κοσμημάτων και ασημένιων σκευών που εδρεύει στο Αιγάλεω Αττικής και διατηρεί υποκατάστημα στους Αμπελόκηπους, για λειτουργία του τελευταίου (υποκαταστήματος) χωρίς άδεια, καθώς και για φορολογικές παραβάσεις που προέκυψαν από τη λειτουργία του.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενήργησε κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι, εκτός του ότι λειτουργούσε το υποκατάστημα χωρίς την απαραίτητη γνωστοποίησή του στις Αρχές, κατείχε, επιπλέον, αθεώρητο το ενιαίο βιβλίο, ενώ δεν καταχωρούσε σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες τις συναλλαγές με τους πολίτες.
Επίσης, από το φορολογικό έλεγχο προέκυψε η μη έκδοση τουλάχιστον ενός τιμολογίου αγοράς αγαθών και η μη απόδοση τελών χαρτοσήμου και εισφοράς υπέρ Ο.Γ.Α.
Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, σε βαθμό πλημμελήματος, να αφορούν στις διατάξεις του ν.2523/97 «διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στη φορολογική νομοθεσία και άλλες διατάξεις», του π.δ. 186/82 «Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων», καθώς και της υπ’ αριθ. 5Α/2011 Αστυνομική Διάταξη «που αφορά στη λειτουργία των Ενεχυροδανειστηρίων κλπ».
Το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώθηκαν (10) παραβάσεις στις περιοχές των Δήμων Αθηναίων, Γαλατσίου, Χαλανδρίου, Γλυφάδας, Αιγάλεω και Παλλήνης, οι οποίες αφορούσαν τη μη υποβολή αναγγελίας άσκησης επαγγέλματος, τη μη τήρηση του προβλεπόμενου βιβλίου, τη μη υποβολή του σχετικού Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.), την απασχόληση ανασφάλιστου υπαλλήλου και τη μη διατήρηση αγορασθέντων αντικειμένων για το απαραίτητο χρονικό διάστημα στο κατάστημα.
Οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας και των κατά τόπους περιφερειακών Υπηρεσιών Ασφάλειας, σε ορισμένες περιπτώσεις, πραγματοποιούνται με τη συνδρομή ελεγκτών του Σ.Δ.Ο.Ε., καθώς διερευνώνται οι περιπτώσεις παράνομων συναλλαγών (κλεπταποδοχή, παράνομη εμπορία χρυσού και πολύτιμων λίθων κ.λ.π.) και η φοροδιαφυγή.
Σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνονται παραβάσεις, σχηματίζονται δικογραφίες και συντάσσονται σχετικές εκθέσεις βεβαίωσης παραβάσεων, ενώ παράλληλα διενεργείται περαιτέρω φορολογικός έλεγχος σχετικά με τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων αυτών.
Υπενθυμίζεται ότι στο τηλεφωνικό κέντρο της Οικονομικής Αστυνομίας, λειτουργεί όλο το 24ωρο, σημείο υποδοχής καταγγελιών.
Ειδικότερα, οι πολίτες που επιθυμούν να καταγγείλουν την παράνομη λειτουργία ή τον αντικανονικό τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης των υποθέσεων τους, μπορούν να επικοινωνούν με τους παρακάτω τρόπους:
  • Στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012,
  • Στην ηλεκτρονική διεύθυνση καταγγελιών 11012@hellenicpolice.gr

6.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πάτρα, 17 Απριλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη στον Πύργο 20χρονος δραπέτης φυλακών.
Ο συλληφθείς είχε αποδράσει μαζί με τρεις συγκρατουμένους του, ενώ έκτιε ποινές κάθειρξης και φυλάκισης για ληστείες.
Συνελήφθη χθες (16-4-2012) αργά το απόγευμα, στο Πύργο Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας 20 ετών, ο οποίος την 22-3-2012 είχε δραπετεύσει μαζί με άλλους τρεις συγκρατουμένους του από το σωφρονιστικό κατάστημα Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνας.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορία, εντόπισαν τον 20χρονο χθες το απόγευμα στη περιοχή Λαστεικα Πύργου.
Στη θέα των Αστυνομικών ο δραπέτης επιβιβάστηκε σε όχημα και τράπηκε σε φυγή. Ακολούθησε εποχούμενη καταδίωξη μεγαλύτερη των τριών χιλιομέτρων ώσπου ο 20χρονος εγκατέλειψε το όχημα του και συνελήφθη καταδιωκόμενος πεζός περίπου μετά από ένα χιλιόμετρο.
Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος ημεδαπός έκτιε ποινές κάθειρξης και φυλάκισης συνολικού ύψους 7 ετών για διάπραξη ληστειών στη περιοχή της Ηλείας, ενώ σε βάρος του έχουν σχηματιστεί δικογραφίες και για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ . Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας και στη συνέχεια στις φυλακές.

7.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 17 Απριλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 45χρονου ημεδαπού.
Συνελήφθη ο δράστης.
Εξιχνιάσθηκε από την Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 45χρονου ημεδαπού, η οποία διαπράχθηκε την 14-4-2012, μέσα στην οικία του, στην οδό Ξυνιάδος στη περιοχή των Αμπελοκήπων.
Δράστης είναι ένας 48χρονος ημεδαπός, συγκάτοικος του θύματος ο οποίος συνελήφθη και ομολόγησε.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης λόγω προσωπικών διαφορών με το θύμα, συνεπλάκη μαζί του εντός του διαμερίσματος και αφού του κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα με κατσαβίδι, προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό του.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


8.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Κόρινθος, 17 Απριλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη 62χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο.
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη που υπερβαίνουν τα 550.000 ευρώ.
Συνελήφθη, σήμερα (17-04-2012) το πρωί, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 62χρονος ημεδαπός, συνιδιοκτήτης επιχείρησης οικοδομικών εργασιών, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα, σε βάρος του 62χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 557.125,71 ευρώ.
Ο 62χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
 
 
9.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα 17 Απριλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χθες (16-4-2012) το βράδυ, συνελήφθησαν στο Περιστέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τρεις (3) αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 27, 31 και 37 ετών, για κατοχή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν τους ανωτέρω δράστες και το διαμέρισμα που χρησιμοποιούσαν σαν χώρο απόκρυψης των ναρκωτικών (καβάτζα) και με συντονισμένη επιχείρηση τους συνέλαβαν.
Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ βάρους –79.000- γραμμ.
  • Το χρηματικό ποσό των -2.200- ευρώ.
  • Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών.
  • Επτά (7) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ