Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΔΙΠΛΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΡΙΠΤΥΧΟ:ΓΝΩΣΗ–ΤΑΞΙΔΙ–ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

ΠΗΓΗ : "   Versus Travel Newsletter  "
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 23/10
ΔΙΠΛΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΡΙΠΤΥΧΟ:
ΓΝΩΣΗ–ΤΑΞΙΔΙ–ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
Δηλώστε συμμετοχή στο 210.41.01.601 εσ. 123 στην πρώτη εκδήλωση ή στην δεύτερη ή και στις δύο. Μεσολαβεί διάλειμμα μεταξύ των εκδηλώσεων.
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 18: 15
Βούδας & Βουδισμός, με Έλληνα Βουδιστή μοναχό
 
ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 19: 30
Στη σκιά των Ιμαλαίων : ΝΕΠΑΛ
 
Μουσική βραδιά με Σαξόφωνο
Από την κλασσική μουσική στη jazz με την πνοή του Αdolf Sax 
 
 
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 18:15  
ΒΟΥΔΑΣ & ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ 
 
Φιλοσοφία? Στάση Ζωής? Ο δρόμος προς την αφύπνιση των ανθρωπίνων δυνατοτήτων ???
Ο μυημένος στο Βουδισμό και «Θιβετολόγος» Χριστόφορος ΨΩΜΑΔΕΛΗΣ  μας βοηθά να αποφασίσουμε.    
 
ΒΟΥΔΑΣ ( Μπούντχα) : προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη  « Μπούντχα», που  σημαίνει «ο αφυπνισμένος»
·          Το 563 π.χ στο Λουμπίνι στο μακρινό Νεπάλ  γεννήθηκε ως Σιντάρτα Γκοτάμα, ο πρίγκιπας της φυλής ΣΑΚΥΑ.   Ο ιστορικός Βούδας Σακυαμούνι, στη ηλικία των 30 ετών, εγκατέλειψε τις ανέσεις του βασιλικού του οίκου και μετά από 6 χρόνια αναζήτησης (για το νόημα της οδύνης) και ασκητικής ζωής  στην Μποντγκάγια στη Βόρεια Ινδία, μέσα από βαθειά διαλογιστική απορρόφηση, αναγνώρισε τη φύση του πνεύματος και έφτασε στη φώτιση.
·         Την πανσέληνο του Μαΐου, με την ανατολή του πρωινού άστρου, ο Σιντάρτα Γκοτάμα έγινε Βούδας (= ο Πεφωτισμένος). Κατόπιν περιπλανήθηκε στις πεδιάδες της βορειοανατολικής Ασίας και επί 45 περίπου χρόνια, διδάσκοντας την Ντάρμα ( =«ορθός τρόπος ζωής» και «ορθή διαγωγή»)
 
ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ : είναι ένα από τα αρχαιότερα «θρησκεύματα» που περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα θρησκευτικών δοξασιών, φιλοσοφικών αρχών, εθίμων, θεσμών και ηθικών κανόνων που αποδίδονται στον Βούδα. Ο βουδισμός ή το ντάρμα του Βούδα (μπούντα-ντάρμα), είναι η αναγγελία, και ο δρόμος, προς την αφύπνιση των ανθρώπινων δυνατοτήτων . Ο Βουδισμός δεν κηρύττει δόγματα, αντίθετα ενθαρρύνει την κριτική σκέψη. Ο στόχος των διδασκαλιών του Βούδα είναι η πλήρης ανάπτυξη του έμφυτου δυναμικού του σώματος, του λόγου και του πνεύματός μας. Σήμερα υπολογίζεται ότι περίπου μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι ακολουθούν τον Βουδισμό.
 
 
ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 19: 30
ΝΕΠΑΛ  
 
 
Γεννήθηκε πριν από  60 εκατομμύρια χρόνια από την σύγκρουση των  πλακών  της Ινδίας  και της Ασίας, δημιουργώντας τα πελώρια βουνά των Ιμαλaίων που ακόμα ψηλώνουν. 
Αυτό το σημείο της γης κλείνει στην αγκαλιά του, τη γη του Νεπάλ όπου 147.181  τετραγωνικά χιλιόμετρα , φιλοξενούν ζούγκλα και τροπική βλάστηση, ορυζώνες που ποτίζουν φλέβες νερού που πηγάζουν από τον ποταμό Γάγγη και το Έβερεστ, το υψηλότερο βουνό του πλανήτη μας.
Είναι το σημείο όπου κάτω από τα πασίγνωστα μάτια του Βούδα, της stupa του Swyambunath, να ατενίζουν με το βλέμμα που βλέπει  τα πάντα, ο Ινδουισμός και  ο Βουδισμός συνυπάρχουν αρμονικά σε όλες τις κοιλάδες , ανάμεσα σε  διαφορετικές φυλές, με διαφορετικά ήθη και έθιμα.  Mia χώρα που θα μπορούσε να είναι η «SHANGRI _ LA» του  καθενός από εμάς.
 
Το όνειρο ξεκινά  απ’ το αεροπλάνο και τον ορεινό όγκο των Ιμαλαίων στον ορίζοντα.  Μέσα σ ένα απαλό σύννεφο σκόνης, ανάμεσα σε αγελάδες, υπαίθριες αγορές, πωλητές λαχανικών και χασάπικα, υπαίθρια  οδοντιατρεία  και κουρείς,  κάτω από τους ξυλόγλυπτους τοίχους των κτιρίων,  σοκάκια με  χρώματα, ήχους, μεσαιωνικά παλάτια  15ου αιώνα, κατορθώματα της δυναστείας των Malla, μυρωδιές, ινδουιστικοί ναοί, στούπες, χιονισμένες επιβλητικές κορυφές που καθρεφτίζουν την εκπληκτική θέα τους στο απαλό ρόδι των ήσυχων νερών της λίμνης Πέβα. Το βλέμμα μαγνητίζεται συνεχώς … οι αισθήσεις αφυπνίζονται …  η αντίληψη διευρύνεται …   
Η βραδιά προσφέρεται για chill out , στους ήχους του σαξόφωνου, με θέα την Ακρόπολη, πίνοντας στην ιδιοφυΐα  του Adolf Sax που το κατασκεύασε και  η χρήση του οποίου,    καθόρισε την  εξέλιξη  της JAZZ.  
 
Η δήλωση συμμετοχής είναι υποχρεωτική. Παρακαλούμε δηλώστε τη συμμετοχή σας, καλώντας στο τηλέφωνο 210.41.01.601 εσ. 123
 
Σε περίπτωση που δηλώσατε συμμετοχή και για οποιαδήποτε αιτία δεν μπορείτε τελικά να παρευρεθείτε, παρακαλούμε όπως ακυρώσετε τη συμμετοχή σας καλώντας στο τηλέφωνο 210.41.01.601 εσ. 123
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ