Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

«Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ». ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ «Η ΡΩΜΑΝΙΑ» ΚΑΙ «ΤΟ ΑΡΓΕΝΟΝ»

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    "
24/10/2013
Με ιδιαίτερη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε τοΣάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 στο γεμάτο από κόσμο, κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη», η κοινή εκδήλωση της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία» και της Ένωσης Μικρασιατών Γλυφάδας «Το Άργενον», με θέμα «Η ενσωμάτωση των προσφύγων του Πόντου και της Μικράς Ασίας στην Ελλάδα».
 
 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας κ. Κυριάκου Τιλγκερίδη, ο οποίος αφού αναφέρθηκε περιληπτικά στο θέμα της εκδήλωσης, παρουσίασε τους ομιλητές.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Πανοσιολογιότατο, Αρχιμανδρίτη Πατέρα Μιχαήλ, ως εκπρόσωπο του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βάρης και Βουλιαγμένης, Παύλο και της Αντιδημάρχου διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου της Γλυφάδας κ. Μαρίας Βουγιουκλή, ως εκπροσώπου του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Κόκκορη. 

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε η κ. Μαίρη Παπάζογλου, Πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Γλυφάδας, η οποία αναφέρθηκε κυρίως στη συμβολή των προσφύγων της Μικράς Ασίας και του Πόντου στην κοινωνική ανάπτυξη της Ελλάδας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε πρόσφυγες που αναδείχθηκαν σε προσωπικότητες με τεράστια συμβολή και επιρροή στην Ελλάδα.

Η κ. Σοφία Βούλτεψη, δημοσιογράφος και βουλευτής, αναφέρθηκε στα γεγονότα της περιόδου του ξεριζωμού, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον κίνδυνο της μη επανάληψης του εθνικού διχασμού στην Ελλάδα του σήμερα.

Ο κ. Βλάσης Αγτζίδης, διδάκτωρ της σύγχρονης ιστορίας, περιέγραψε με ιστορική ακρίβεια την πολιτική κατάσταση της εποχής του ξεριζωμού στην Ελλάδα, αναλύοντας τη "δύσκολη" συνάντηση των προσφύγων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, με το ελληνικό πολιτικό σύστημα της εποχής.

Ο κ. Γεώργιος Χοροζίδης, αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας, αναψηλάφησε το ιστορικό περίγραμμα της εποχής μέσα από συγκεκριμένες αναφορές και μαρτυρίες, αποτυπώνοντας με τον τρόπο αυτό την φρικτή πραγματικότητα που βίωσαν οι Έλληνες πρόσφυγες του Πόντου και Μικράς Ασίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση χορών από τα χορευτικά τμήματα των δύο συλλόγων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:

Ο Βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεώργιος Παπανικολάου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, κ. Αθανάσιος Σπονδυλίδης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και της δημοτικής παράταξης Γλυφάδας "Μαζί για τη Γλυφάδα" κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Γλυφάδας "Ανοιχτοί Ορίζοντες", κ. Αθηνά Λιγνού, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Γλυφάδας "Λαϊκή Συσπείρωση Γλυφάδας" κ. Σταύρος Τάσσος, ο εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης Γλυφάδας "Ανεξάρτητη Δημοτική Κοινωνική Πρωτοβουλία" κ. Νικόλαος Βάκκας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Γλυφάδας κ. Αιμίλιος Βουγιουκλάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, κ. Αντώνιος Γιαννακάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γλυφάδας κ. Παγώνα Μερίκου, η κ. Ελένη Μαυρακάκη, Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας, η οποία παρίστατο και ως Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας, η κ. Δάφνη Χαρίση - Μπήλια, η οποία παρίστατο και ως Πρόεδρος του πολιτιστικού σωματείου "Ελλήνων Διαδρομές", ο κ. Ευστάθιος Αναλυτής, ο κ. Φώτης Μπενέτος, ο κ. Γιάννης Τζούβελης, ο κ. Στέλιος Θεοδοσόπουλος, επικεφαλής επίσης των Εθελοντών δασοπυρόσβεσης Γλυφάδας, ο κ. Δημήτρης Ακρίβος, ο κ. Σπύρος Δήμου, ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας κ. Νικόλαος Λεβετσοβίτης, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Άννα Καυκά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης κ. Ηλίας Ιορδανίδης, ο πρώην αντιδήμαρχος και υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Γλυφάδας "Δημιουργική Διαδρομή Δίβαρης" κ. Στυλιανός Δίβαρης, ο κ. Μιχάλης Χρηστάκης, Πρόεδρος της Ένωσης Γ. Γραμματέων των Δήμων Ελλάδος, ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Χριστόδουλος Λούβρος, ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Γεωργόπουλος, ο κ. Νικόλαος Καραταράκης, Μετεωρολόγος και Γραμματέας της Ένωσης Συντακτών Κρητικού Τύπου. 

Από τα σωματεία του δήμου Γλυφάδας:

Η Ένωση Αρκάδων Γλυφάδας "ο Αρκάς", εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρό της κ. Νικόλαο Τσιντή, η Ένωση Ηπειρωτών Γλυφάδας "Η Πίνδος", διά του Γ.Γραμματέα της κ. Τάσου Κατοπόδη, η Ένωση Κρητών Γλυφάδας "Η Κρήτη", με σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο και επικεφαλής την Αντιπρόεδρο αυτού κ. Τασούλα Χαραλαμπίδου, ο Πολιτιστικός σύλλογος Λακώνων Γλυφάδας εκπροσωπούμενος από την πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Φρειδερίκη Μαυροπούλου, εκπρόσωπος του Πολιτιστικού συλλόγου "Προφήτης Ηλίας", ο σύλλογος "ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ", εκπροσωπούμενος από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Νικόλαο Κιούση.
Από τον τοπικό τύπο, ο οποίος συνέβαλε ιδιαιτέρως στην επιτυχία της εκδήλωσης με την συνεχή προβολή της:
Ο κ. Γιάννης Καραχάλιος, ιστοσελίδα www.tsouxtra.gr ο κ. Ηλίας Ζαχαριάδης, ιστοσελίδα www.notia-press.gr η κ. Μαίρη Τσικνάκη, ιστοσελίδα www.tolmistanotia.gr ο κ. Μάνος Πουλάκης και ο κ. Γιάννης Σκούφης ιστοσελίδα www.notiamatia.gr.

Παρόντες επίσης, οι χορηγοί του συλλόγου Ποντίων, ιδιοκτήτες του καταστήματος "Ίντα θες", Γιώργος και Ελένη Κουτσάκη και του ανθοπωλείου "Ζέρμπερα" κ. Νίκη Ζαφειροπούλου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ