Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

NSA: Ο ΟΜΠΑΜΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΕΡΚΕΛ. 60 ΕΚΑΤ. ΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    "
29/10/2013
Συνέχεια στο ζήτημα των παρακολουθήσεων από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ δίνεο ο ρεπουμπλικανός επικεφαλής της επιτροπής της αμερικανικής Βουλής για τη συλλογή πληροφοριών, Μάικ Ρότζερς, ο οποίος υποστήριξε ότι το πρόγραμμα προστατεύει και την Ευρωπαϊκή Ένωση από τρομοκρατικές επιθέσεις.
Ο Μάικ Ρότζερς, μιλώντας στο CNN, τόνισε ότι οι αποκαλύψεις σε βάρος της NSA είναι αποσπασματικές, με αποτέλεσμα να χάνεται το αληθινό έργο της.
«Αν ήξεραν περί τίνος επρόκειτο, οι Γάλλοι θα έπρεπε να χειροκροτούν και να ανοίγουν σαμπάνιες» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες θα πρέπει να παίρνουν παράδειγμα από τις αμερικανικές για την λειτουργία τους.
Την ίδια ώρα, οι αποκαλύψεις συνεχίζονται αφού όπως έγινε γνωστό από δημοσιογράφο που επικαλείται απόρρητα έγγραφα του Έντουαρντ Σνόουντεν, τα εξωτερικά στοιχεία δεκάδων εκατομμυρίων κλήσεων στην Ισπανία καταγράφονταν από την NSA.
Χθες, ο Αμερικανός πρέσβης στην Μαδρίτη κλήθηκε στο ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών, καθώς μόνο τον περασμένο Δεκέμβριο «φακελώθηκαν» 60 εκατομμύρια κλήσεις.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών, Ινίγκο Μέντες ντε Βίγκο δήλωσε ότι αυτές οι πρακτικές, εάν είναι αληθείς, είναι «ακατάλληλες και απαράδεκτες».
Παράλληλα, οι αναφορές σχετικά με την παρακολούθηση του κινητού της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ συνεχίζονται.
Σύμφωνα με την αμερικανική Wall Street Journal ο Μπαράκ Ομπάμα έμαθε το καλοκαίρι, μετά από εσωτερική έρευνα που διατάχθηκε, για την παρακολούθηση της Μέρκελ αλλά και άλλων 35 ηγετών της διεθνούς πολιτικής σκηνής.
Αντίθετα, σύμφωνα με την NSA, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν είχε ενημερωθεί για την «ενδεχόμενη» κατασκοπεία σε βάρος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Μπιλντ αμ Ζόνταγκ.
Ο επικεφαλής της NSA Κιθ Αλεξάντερ «δεν είχε συζητήσει με τον πρόεδρο Ομπάμα το 2010 σχετικά με την υποτιθέμενη επιχείρηση κατασκοπείας η οποία αφορούσε την καγκελάριο Μέρκελ και δεν συζήτησε ποτέ καμιά τέτοια επιχείρηση. Τα δημοσιεύματα του Τύπου που υποστηρίζουν το αντίθετο δεν είναι αληθή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ