Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΟΝΔΥΛΙ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ. ΥΨΟΥΣ 2,7 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

ΠΗΓΗ :  "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "
25/10/2013
Πρόσθετο διορθωτικό προϋπολογισμό ύψους 2,7 δισ. ευρώ ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά από αίτημα της Κομισιόν, προκειμένου να αποφευχθεί η στάση πληρωμών.
Η έγκριση πραγματοποιήθηκε με την προϋπόθεση ότι το Συμβούλιο θα συμφωνήσει στην κατάθεση των 3,9 δισ. ευρώ που υπολείπονται.
 
 
 
 

Πράγματι, ύστερα από διεξοδική συζήτηση και μετά τις διαβεβαιώσεις που έδωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου ότι ως την 30ή Οκτωβρίου θα έχει δοθεί η έγκριση και για την καταβολή των 3,9 δισ. ευρώ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον πρόσθετο προϋπολογισμό.
Ο εισηγητής της σχετικής έκθεσης Τζιοβάνι Λα Βία ανέφερε ότι η ψήφιση αυτού του «πακέτου» του διορθωτικού προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2013 δεν αποτελεί λύση του προβλήματος, αλλά ένα τέχνασμα για να αποφευχθεί στάση πληρωμών από την πλευρά της Κομισιόν, στα μέσα Νοεμβρίου.
Βέβαια, πρόσθεσε πως αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν θα εγκριθεί από το Συμβούλιο και το υπόλοιπο ποσό των 3,9 δισ. ευρώ του κοινοτικού προϋπολογισμού για το 2013, υπογράμμισε.
Από την άλλη πλευρά , ο εκπρόσωπος της Λιθουανικής Προεδρίας στην ΕΕ Αλγκιμάντας Ρικμούνας διευκρίνισε ότι το Συμβούλιο έχει ήδη δεχθεί τον πρόσθετο προϋπολογισμό για το 2013, ύψους 11,2 δισ. ευρώ, και υποσχέθηκε ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα εγκρίνει και τον πρόσθετο προϋπολογισμό, τονίζοντας ότι αυτό προϋποθέτει υψηλότερες εισφορές από τα κράτη-μέλη.
Ο πολωνός Επίτροπος Γιάνους Λεβαντόφσκι έκανε σαφές προς τον εκπρόσωπο του Συμβουλίου της Ε.Ε., ότι η Κομισιόν χρειάζεται οπωσδήποτε το ποσό των 3,9 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, για να μπορέσει να καλύψει ανειλημμένες υποχρεώσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ