Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

69.466 δεν έχουν υποβάλει δικαιολογητικά δηλώσεων. ΤΑΧΥΤΕΡΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΜΕΝΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "
16/10/2013
Σχεδόν 70.000 φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει τα δικαιολογητικά των δηλώσεών τους που τους ζητήθηκαν στις εφορίες.
 
 
 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων μόνο οι 275.652 από τους 345.118 φορολογούμενους έχουν προσέλθει στην εφορία.
Όπως έχει ανακοινωθεί οι φορολογούμενοι που δεν έχουν προσκομίσει τα δικαιολογητικά τους και έχουν πιστωτικό εκκαθαριστικό σημείωμα δεν πρόκειται να το παραλάβουν μέχρι την υποβολή τους.
Στο μεταξύ, πιο γρήγορους και αποτελεσματικούς ελέγχους για τις φορολογικές υποθέσεις των οποίων πλησιάζει η λήξη της προθεσμίας έχει ζητήσει από τις ελεγκτικές υπηρεσίες του το υπουργείο Οικονομικών. 

Το υπουργείο Οικονομικών μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ELENXIS και ενεργοποιώντας όλες τις συναφείς διατάξεις, θέτει σε πλήρη εφαρμογή και δρομολογεί όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να μην οδηγηθούν σε παραγραφή φορολογικές υποθέσεις για τις οποίες είτε έχουν εντοπιστεί επιβαρυντικά στοιχεία, είτε εντάσσονται στα δείγματα των αναλύσεων κινδύνου είτε φαίνεται να υπάρχει δυνατότητα είσπραξης των ποσών που θα βεβαιωθούν.

Με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης διαβεβαίωσε ότι «σε όλες τις ελεγκτικές υπηρεσίες της επικράτειας έχουν ήδη ανατεθεί και διενεργούνται έλεγχοι σε σημαντικό αριθμό παραγραφόμενων υποθέσεων και οι έλεγχοι αυτοί θα ολοκληρωθούν υποχρεωτικά».
Για τις ανέλεγκτες υποθέσεις των οποίων επίκειται ο χρόνος παραγραφής, ο υφυπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι «ελέγχονται οι υποθέσεις που παρουσιάζουν φορολογικό ενδιαφέρον, η δε επιλογή αυτών γίνεται με τη χρησιμοποίηση μεθόδων ανάλυσης κινδύνου καθώς και κριτηρίων που σχετίζονται με τη δυνατότητα είσπραξης ποσών που θα βεβαιωθούν».
Σημειώνεται ότι στοιχεία για την πορεία των ελέγχων των παραγραφόμενων υποθέσεων είχε ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ