Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Όχι νέα μέτρα το Φθινόπωρο από τους κυβερνητικούς εταίρους

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: ΠΑΛΕΥΩ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ, ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΕΙΝΑΙ ΣΩΓΑΜΠΡΟΙ
15/07/2013
Την βεβαιότητα ότι δεν θα χρειαστεί να ληφθούν άλλα μέτρα το φθινόπωρο διατυπώνουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος – ο πρώτος με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και ο δεύτερος με άρθρο του στο «Βήμα».

Ο κ. Σαμαράς απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων τον Σεπτέμβριο, δηλώνει ότι «παλεύει» ακόμη για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και σημειώνει ότι ο φόρος πολυτελείας ήλθε ένα χρόνο νωρίτερα για να μην κοπούν συντάξεις και μισθοί στρατιωτικών και για να μην επιβληθεί ο πρόσθετος φόρος 2 τοις χιλίοις στις επιχειρήσεις.

Σχετικά με το φλέγον θέμα των ημερών, δηλαδή τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Σαμαράς λέει ότι «σε δύο χρόνια θα φύγουν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι από τους 700.000. Μόλις το 2%! Και θα προσληφθούν άλλοι τόσοι! Και με απόλυτα διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο».

Διερωτάται δε, εάν οι πολίτες προτιμούν να έχουν σχολικούς φύλακες που δεν κάνουν κάτι ουσιαστικό ή νοσηλευτές να τους φροντίζουν στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς και αν οι πολίτες προτιμούν δημοτική αστυνομία με μόνη αρμοδιότητα την παράνομη στάθμευση ή ενίσχυση της ΕΛΑΣ για χτύπημα του παραεμπορίου και ενίσχυση της αστυνόμευσης στις γειτονιές.

Τα χρήματα των φορολογουμένων πρέπει να πιάνουν τόπο και όχι για να πληρώνονται παλιά ρουσφέτια στο Δημόσιο με προσλήψεις που είχαν γίνει εκτός ΑΣΕΠ, σημειώνει ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι  «προτεραιότητά μου είναι οι 1,5 εκατ. άνεργοι για τους οποίους δεν έκλαψε κανείς και οι περισσότεροι τους αντιμετωπίζουν ως στατιστικό μέγεθος».

Όσον αφορά στην εμπλοκή που παρουσιάστηκε με τη ΔΗΜΑΡ, ο κ. Σαμαράς λέει πως θα συνεργαζόταν και πάλι με τον Φώτη Κουβέλη, σημειώνοντας ότι θεωρεί πως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τον αδίκησε και αδίκησε κυρίως τον εαυτό του. 

Σχετικά με τη συνεργασία της Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζει ότι ουδένα από τα δύο κόμματα έχει παραιτηθεί από την αυτοτέλειά του και πως ο σχεδιασμός τους δεν περιλαμβάνει κοινή κάθοδο στις εκλογές. 

Αναφορά κάνει ο κ. Σαμαράς και στη Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι είναι διακηρυγμένοι νεοναζί και διασύρουν τη χώρα ως «λαθρέμποροι του πατριωτισμού διότι θαυμάζουν τους χειρότερους δυνάστες που γνώρισε ποτέ αυτή η πατρίδα», προσθέτοντας ότι «κηρύσσουν το μίσος σε μια κοινωνία που έχει ανάγκη ενότητας για να ξεπεράσει την κρίση και δεν προτείνουν τίποτα. Η εκλογική τους δύναμη είναι αδυναμία για τη χώρα και τα εθνικά της συμφέροντα! Απομονώνουν την Ελλάδα τη στιγμή που χρειάζεται όλα τα διεθνή στηρίγματα».

Για το ταξίδι στις ΗΠΑ ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι «η κατάλληλη στιγμή για ένα τόσο σημαντικό ταξίδι είναι τώρα αφού το κλίμα για την οικονομία έχει αντιστραφεί και στην περιοχή υπάρχει αστάθεια».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος 

«Ούτε χρειάζεται, ούτε πρέπει να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα η χώρα», αναφέρει σε άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς, όπως αναφέρει, η Ελλάδα έχει πετύχει μία «εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή».

Όπως γράφει, αυτή η πολιτική θέση καθίσταται πλήρως αξιόπιστη στη συνεχή διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές όταν συνοδεύεται από τη θέση «ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές που στηρίζουν την ανάπτυξη, την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και κατατείνουν στη συγκρότηση ενός άλλου κράτους, ενός "κανονικού" για τα ευρωπαϊκά δεδομένα κράτους».

Επισημαίνει επίσης πως ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας αντιλαμβάνεται ως ξένη και επιθετική την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων επειδή «υπαγορεύεται από την τρόικα και το μνημόνιο» αν και στην πραγματικότητα τις στηρίζει. Ακόμη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει πως από την αποδοχή των μεταρρυθμίσεων θα κριθεί η «εθνική ικανότητα να απελευθερωθούμε από το μνημόνιο».

Από το άρθρο του κ. Βενιζέλου δεν λείπουν και οι αιχμές για την αντιπολίτευση: 
«Ξέρουμε ότι η εύκολη επιλογή είναι η επιλογή των συμπαθητικών ψεμάτων και του πολιτικού εμπορίου των πληθωριστικών υποσχέσεων και της ψευδεπίγραφης λεβεντιάς. Είχαμε και εμείς την τεχνογνωσία. Τώρα κάποιοι νομίζουν ότι είναι πονηροί γιατί προσπαθούν να αντιγράψουν παρωχημένες τεχνικές πολιτικού λόγου», αναφέρει. «Εμείς ξέρουμε ότι τώρα υπάρχει μόνο η στρατηγική της σκληρής αλήθειας και η μόνη αξιολόγηση που έχει αξία είναι αυτή της ιστορίας. Γι’ αυτό εμείς εκφράζουμε τη συνείδηση της δημοκρατικής παράταξης σε πείσμα εκείνων που νόμισαν ότι έγιναν σώγαμπροι της». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ