Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Ενημέρωση για τα πετρέλαια

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ      " ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ
20/07/2013
Την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Κοινοτικής Οδηγίας που αφορά στις υπεράκτιες (offshore) δραστηριότητες εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, με στόχο την τήρηση των αυστηρότερων προδιαγραφών, προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Γιάννης Μανιάτης, τονίζοντας ότι σύντομα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το κείμενο του νομοσχεδίου. 

Ο κ. Μανιάτης συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, τον Αντιπεριφερειάρχη, Γιώργο Αθανασόπουλο, τον Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας, Γιώργο Παπαναστασίου, και τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Τμήμα Δ. Ελλάδας, Θανάση Γιανναδάκη, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις και την πρόοδο στις διαδικασίες των υδρογονανθράκων, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με την ολοκλήρωση της τελικής φάσης αξιολόγησης των προσφορών που αφορούν στην Έρευνα και Εκμετάλλευση υδρογονανθράκων για τις περιοχές Ιωάννινα, Δ. Πατραϊκός και Κατάκολο, στο πλαίσιο της διαδικασίας της «Ανοικτής Πρόσκλησης» (OpenDoor), που είχε προκηρύξει το ΥΠΕΚΑ. 

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ στάθηκε ιδιαίτερα στην ευρείας διακομματική συναίνεση για το εθνικό αυτό θέμα, ενώ εξήρε τη στάση και το ρόλο των φορέων της περιοχής. 

Τέλος ο κ. Μανιάτης δεσμεύτηκε ότι θα εκδοθεί άμεσα η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά στην κατανομή του Περιφερειακού Τέλους που προβλέπεται στη σχετική νομοθεσία. Υπενθυμίζεται ότι τα αναμενόμενα έσοδα σε περιφερειακό επίπεδο για έργα ανάπτυξης και μείωσης των περιφερειακών και ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων συνίστανται από τον Περιφερειακό Φόρο 5% επί των καθαρών εσόδων των αναδόχων, καθώς και από το 20% από τη φορολογία εισοδήματος το οποίο θα κατευθύνεται προς το Πράσινο Ταμείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ