Γράφει Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Των ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ 
ΜΙΑ ΑΠΛΗ Δημόσια επίδειξη αγαπης ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ εφήβων φαίνεται ΝΑ αποτελεί συμβολικό ορόσημο Της ενότητας Των εθνοτήτων ΣΤΑ Βαλκάνια.
Η Αντονίγια Κολομπάριτς, μια 16χρονη Κροάτισσα, και ο φίλος της Ούρος Ραντζέλοβιτς, ένας 17χρονος Σέρβος, περπατούσαν χέρι-χέρι, φορώντας τις σημαίες των κρατών τους, κατά τη διάρκεια μιας παρέλασης για τον εορτασμό της 50ης επετείου του κινήματος «Οι Ηνωμένες Κόσμος» στο Μόσταρ, στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη (Β-Ε), όπου είναι μαθητές. 
Η εικόνα εμφανίστηκε στο διαδίκτυο και γρήγορα προκάλεσε αίσθηση στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης. Πολίτες και αναλυτές από τη Β-Ε, την Κροατία και τη Σερβία λένε ότι το φιλί μπορεί να έχει ιστορική σημασία. 
Η Sanja Latemkina, 22 ετών, φοιτήτρια νομικής από το Ζάγκρεμπ δήλωσε για το θέμα στους SETimes »Είμαι, επίσης, παιδί που προέρχεται από έναν μικτό γάμο και δεν βλέπω ποιο είναι το πρόβλημα όταν κάποιος είναι διαφορετικής εθνικότητας ή θρησκείας »,« Τι μπορεί να είναι πιο όμορφο από την αγάπη και τη νεολαία? Νομίζω ότι οι νέες γενιές διαγράφουν σιγά-σιγά τα αποτελέσματα μιας μακροχρόνιας κακής πολιτικής και σχέσεων μεταξύ των βαλκανικών εθνών και αυτή η πράξη πραγματικά συμβάλει στην τάση αυτή ». 
Ο Μίοντραγκ Ζιβάνοβιτς, καθηγητής Κοινωνιολογίας και Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Μπάνια Λούκα, εξέφρασε τις σκέψεις του σχετικά με τις διαστάσεις που πήρε η φωτογραφία. 
«Με την πρώτη ματιά φαίνεται πολύ όμορφη, αλλά αν το καλοσκεφτούμε μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η κατάσταση δεν είναι καλή. Απλώς δείχνει τον βαθμό στον οποίο είμαστε χωρισμένοι ως κοινωνία και ότι θα χρειαστούμε πολύ χρόνο για να θεωρούνται φυσιολογικά αυτά τα πράγμα και να μην αποτελούν συγκλονιστική είδηση ​​». 
Θα λέγαμε μακάρι »το φιλί» να επιβιώσει σε βάθος χρόνου, αλλά αυτό μπορούμε να το ελπίζουμε μόνο αν το ακολουθήσουν και άλλες αποφασιστικές δράσεις σε όλα τα επίπεδα, όπως για παράδειγμα η ανάκτηση σπιτιών στην Κροατία για τους Σέρβους πρόσφυγες, η εξάπλωση κινήσεων υπέρ της κοινής ζωής, αντί της παράλληλης διαβίωσης σε τρεις εθνοτικές κοινότητες στη Βοσνία, αλλά και η ειρηνική συνύπαρξη Σέρβων και Αλβανών στο Κόσσοβο και το Πρέσεβο ..., μάλλον όμως απέχουμε πολύ από το να δούμε το ίδιο φιλί ανάμεσα στο Νίκολιτς και τον Γιασίποβιτς ή το Θάτσι ... Ας είναι καλά τα παιδιά που μας θύμισαν ότι είμαστε όλοι άνθρωποι.