Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Νηστεύουμε … σωστά!!

ΠΗΓΗ :

 27/03/2013 - 17:38 

Η , πέρα από τη θρησκευτική της σημασία, κάνει καλό στο σώμα μας, είναι ευκαιρία για αποτοξίνωση και μείωση της χοληστερόλης.
Πρέπει όμως να τηρούμε κάποιους κανόνες για να έχουμε πάντα καλή υγεία. Όταν ακολουθούμε τις νηστείες, απέχουμε συνήθως από όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το κρέας και το ψάρι.  Έτσι καταναλώνουμε περισσότερα λαχανικά, φρούτα και όσπρια, τα οποία φυσικά κάνουν πολύ καλό στην υγεία και τον οργανισμό μας, δινοντάς μας πολλές βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες.
Εφοσον δεν έχουμε προβλήματα υγείας κι εφόσον κάνουμε μια σωστή  που θα περιέχει μια ποικιλία από τα παραπάνω, μαζί με ξηρούς καρπούς και δημητριακά, η κατά τη νηστεία θεωρείτε επαρκής σε διατροφικά στοιχεία. Όμως, όπως και με όλα τα πράγματα, θα πρέπει να βάλουμε τη λογική μας να δουλέψει όσον αφορά τη μας κατά τη διάρκεια της νηστείας. Δεν πρέπει να τρώμε παραπάνω με την εντύπωση πως «είναι νηστίσιμα άρα δεν παχαίνουν». Τα νηστίσιμα δεν είναι και διαιτητικά.
Επίσης θα πρέπει να τρώμε λαχανικά που περιέχουν σίδηρο, ώστε να παίρνουμε την απαραίτητη ποσότητα σιδήρου που άλλες μέρες παίρνουμε από το κρέας. Συνδιάστε τα με όσπρια και φρούτα με βιταμίνη C που βοηθάν στην απορρόφησή του.
Κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξουμε κατά τη διάρκεια της νηστείας, είναι η κατανάλωση των θαλασσινών, όπως τα καλαμάρια, οι σουπιές, οι γαρίδες και το χταπόδι. Από τη μια είναι πλούσια σε  χοληστερόλη, αλλά από την άλλη είναι η αποκαλούμενη διαιτητική χοληστερόλη που δεν μας επιβαρύνει όσο αυτή από τα κορεσμένα λιπαρά. Όμως προσέξτε γιατί περιέχουνε επίσης αρκετό νάτριο, οπότε καλό είναι να τα μαγειρεύουμε με λίγο αλάτι και όσοι είναι υπερτασικοί να είναι λίγο πιο προσεκτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ