Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ελλάδα: Μέτριες επιδόσεις στην καινοτομία

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
28/03/2013
Στις χώρες με μέτριες επιδόσεις στην καινοτομία, κατατάσσεται η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τον πίνακα επιδόσεων της ΕΕ, για το 2013. 

Η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη κατηγορία, μαζί με την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Τσεχία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Μάλτα και τη Λιθουανία, χώρες οι οποίες έχουν επιδόσεις χαμηλότερες από τον μέσο όρο της ΕΕ. 

Σύμφωνα με την Επιτροπή, πρωτοπόροι στην καινοτομία είναι η Σουηδία, η Γερμανία, η Δανία και η Φιλανδία, που παρουσιάζουν επιδόσεις πολύ υψηλότερες από τον μέσο όρο της ΕΕ. 

Ωστόσο, χώρες με καλές επιδόσεις καινοτομίας είναι η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, η Μεγάλη Βρετανία, η Αυστρία, η Ιρλανδία, η Γαλλία, η Σλοβενία, η Κύπρος και η Εσθονία, που έχουν επιδόσεις υψηλότερες από τον μέσο όρο της ΕΕ και κατατάσσονται στη δεύτερη κατηγορία. 

Στην τέταρτη κατηγορία συγκαταλέγονται χώρες με χαμηλές επιδόσεις καινοτομίας, όπως η Πολωνία, η Λετονία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία, που έχουν επιδόσεις πολύ χαμηλότερες από τον μέσο όρο της ΕΕ. 

Γενικότερα η μείωση των επενδύσεων των επιχειρήσεων και των επενδύσεων σε κεφάλαια επιχειρηματικού κινδύνου, κατά τα έτη 2008- 2012, επηρέασε αρνητικά τις επιδόσεις στον τομέα της καινοτομίας, σύμφωνα με την Επιτροπή. 

Αν και σε γενικές γραμμές ο πίνακας επιδόσεων για το 2013 δείχνει μια πιο καινοτόμο ΕΕ, το χάσμα μεταξύ των χωρών διευρύνεται. 

Η συνολική κατάταξη στην ΕΕ παραμένει σχετικά σταθερή με τη Σουηδία να κατέχει την πρώτη θέση, ακολουθούμενη από τη Γερμανία, τη Δανία και τη Φιλανδία. 

Οι χώρες που σημείωσαν τη μεγαλύτερη βελτίωση από το περασμένο έτος είναι η Εσθονία, η Λιθουανία και η Λετονία είναι. 

Οι παράγοντες ανάπτυξης της καινοτομίας στην ΕΕ αποτελούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η εμπορική εκμετάλλευση των καινοτομιών, καθώς και τα άριστα ερευνητικά συστήματα.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ